Connect with us

ALEGERI

INTERVIU: Nu am fost un parlamentar care să se remarce prin absență, ci unul activ

Publicat

pe

Oana Silvia Vlăducă, deputat în funcţie, deschide lista de candidaţi PRO România Dâmboviţa pentru Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Are 42 de ani, este de profesie economist, s-a născut, a crescut şi a învăţat în judeţul Dâmboviţa.

Reporter: Sunteți la finalul primului dvs. mandat de parlamentar. Prin urmare, vă rugăm să ne faceți o scurtă radiografie a activității de deputat.

– A fost un mandat cu de toate. Cu așteptări confirmate, dar și cu surprize de parcurs, pe care nu le-aș fi anticipat niciodată. Am activat în toţi cei 4 ani de mandat în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă. Nu am fost un deputat care să se remarce prin absență, ci, dimpotrivă, unul activ, în toate palierele activității parlamentare. Am 70 de inițiative legislative, dintre care 29 promulgate legi, 51 de întrebări și interpelări adresate miniștrilor, 22 de declarații politice. Nu am mers în Parlament ca să stau degeaba.

Reporter: Care este cea mai mare reușită a deputatului Oana Silvia Vlăducă?

– Categoric, Legea pentru prevenirea și combaterea violenței domestice. A fost o victorie a PRO ROMÂNIA în Parlament, o victorie a femeilor PRO ROMÂNIA, un proiect inițiat de mine, alături de colegele Gabriela Podașcă și Mihaela Huncă. Am pornit de la câteva cifre îngrijorătoare, cu o dublare a numărului victimelor violenței domestice față de aceeași perioadă a anului trecut, într-un context în care, măsurile generate de pandemie au determinat, practic, în multe cazuri, izolarea în același spațiu a victimei cu agresorul.

Ce a modificat legea noastră:
• În ceea ce privește pedeapsa acordată agresorilor care încalcă ordinul de protecție, a crescut de la minimum o lună și maximum un an, la minimum 6 luni și maximum 5 ani. În felul acesta, descurajăm agresorii de a încălca ordinele de protecție și a recidiva.
• Instituirea asistenţei juridice obligatorii a persoanei care solicită emiterea ordinului de protecţie. În forma anterioară a legii, se crea o situație de discriminare între victimă și agresor, câtă vreme se prevede posibilitatea acordării asistenței juridice victimei, la cerere, iar pentru agresor asistența juridică este obligatorie. Exista posibilitatea ca victima să ajungă în fața instanței fără un avocat.

Reporter: Să ne mutăm la polul opus, ce vă reproșați ca parlamentar?

– Că n-am avut pârghiile necesare să împing lucrurile mai repede în direcția dorită. Cel puțin în ultimii doi ani, într-o opoziție dură, a fost aproape imposibil să ne promovăm inițiativele. Legea de care vorbeam mai sus a fost un efort uriaș de convingere ca să treacă. Altfel, te lovești de niște reguli de partid obtuze și fără nicio legătură cu interesul oamenilor mulți.

Reporter: De câți ani activați în politică? De ce ați făcut acest pas?

– Pfff… Sunt 20 de ani de la primul meu carnet de membru de partid. Până să mă întrebați, nici nu stăteam să mă gândesc și aproape că nu-mi vine să cred că au trecut atâția ani. De ce am făcut pasul? Pentru că a venit, cumva, natural. Am lucrat cu oameni implicați în comunitate, am văzut cum fac bine comunității și am înțeles că se poate și așa. Adică, dacă ești om de bună credință și vrei să faci politică, atunci fă-o cu seriozitate, cu respect față de cei care își pun încrederea în tine. Eu am intrat în politică având în minte acest ghid de valori.

Reporter: Ce vă place și ce nu vă place la omul politic Oana Silvia Vlăducă?

– Îmi place că pun enorm de mult suflet în tot ce fac și muncesc de 10 ori mai mult decât alții ca să-mi iasă. Muncesc și nu mă las bătută niciodată. Și mă consum pentru fiecare proiect pe care mi-l asum. Ce nu-mi place? Tocmai că mă consum atât. Familia nu mă înțelege întotdeauna, mă mai ceartă că o să ajung să mă îmbolnăvesc de inimă rea. Dar n-am ce face, așa sunt construită, așa am fost toată viața.

Reporter: Deschideți lista PRO România Dâmbovița pentru Senat. Enumerați 3 motive pentru care dâmbovițenii să voteze PRO România și Oana Silvia Vlăducă, în detrimentul candidaților celorlalte partide.

– Întotdeauna, la parlamentare, este vorba și de echipa pe care partidul o propune la nivel național, căci vei merge în Parlament cu toți, nu vom rămâne unul la Târgoviște, unul la Malu cu Flori, unul la Bacau sau unul la Slatina. Vom merge ca un grup parlamentar acolo și vom conta într-o măsură mai mare sau mai mică în conturarea noului guvern. Or, din acest punct de vedere, eu cred că PRO ROMÂNIA propune cea mai puternică linie de lideri naționali, începând cu Victor Ponta. El este, incontestabil, un atu al nostru. A fost primul-ministru cu cele mai bune rezultate economice, acum îl propunem din nou ca prim-ministru. Când e să alegi între Ponta – Pro România, Orban – PNL, Cioloș – USR sau Ciolacu – PSD, cred că Victor Ponta are de partea lui cele mai multe argumente.

Al doilea motiv: Avem un plan de ieșire din criză rapid, 5 măsuri urgente, aplicabile din prima zi de guvernare: venit minim de criză, sprijin economic de criză, testare masivă pentru români, redeschiderea școlilor, redarea demnității pentru haina militară.

Trei: Sunt o dâmbovițeancă 100%, născută aici, crescută aici, școlită aici. La fel și președintele Adrian Țuțuianu, care deschide lista la Camera Deputaților. M-am săturat să tot văd candidați impuși de la „centru” pe listele județului, care nu au habar unde e Voinești, unde e Runcu, unde e Dărmănești etc. Candidați care umblă cu GPS-ul prin județ, dar ajung parlamentari că-i susține PSD sau PNL pe liste. Cu bunele și cu relele mele, eu rămân aici și dâmbovițenii mă vor găsi tot aici după 6 decembrie. Nu plec nici la București, nici la Sălaj, nici la Câmpina, nici la Giurgiu.

Reporter: Care sunt principalele obiective pe care le veți avea în vedere ca senator de Dâmbovița?

– O legislație mai accesibilă administrațiilor locale pentru dezvoltarea, extinderea rețelelor de gaze naturale cred că poate fi un obiectiv. Întrebați-i pe primarii dâmbovițeni și vă vor spune că e o dramă să faci un proiect ca să-ți lărgești rețeaua de gaze în comună sau să înființezi rețea de la zero. Apoi, susținerea din Parlament a celor 5 obiective majore asumate de PRO ROMÂNIA și de Victor Ponta, obiective care vor avea consecințe extraordinar de bune pentru toți românii.

Reporter: Sunt și acum, la atâția ani de la Revoluție, oameni care așteaptă din partea parlamentarilor să asfalteze drumuri, să construiască rețele de apă, gaze naturale, canalizare, să creeze locuri de muncă etc. Ce trebuie să știe, de fapt, cetățeanul, în legătură cu activitatea deputaților și senatorilor?

– Să știți că e și vina noastră, a oamenilor politici. Pentru că tot noi, vorbesc la modul general, am supralicitat ofertele electorale. Partidele au ajuns să promită ce vor oamenii să audă, în loc să le spună adevărul. Candidații la alegerile parlamentare NU SUNT CANDIDAȚI LA PRIMĂRIE. Deputatul sau senatorul nu este primar sau președinte de Consiliu Județean. Prin urmare, job-urile lor sunt diferite. Treaba noastră, în Parlament, este să facem legi bune și drepte, să apărăm interesele oamenilor, să-i protejăm de abuzuri ale executivului, să facilităm, prin legile pe care le adoptăm, treaba celor din teritoriu, a primarilor. Altfel, dacă mă duc eu mâine într-un sat și le promit oamenilor că, din 6 decembrie, le asfaltez ulița dacă mă votează, sunt doar o impostoare. Din păcate, marile partide mai merg în continuare cu „pachetul” ăsta fals la înaintare, în care primarii le spun oamenilor să voteze candidații la Parlamentare în contul angajamentelor lor de primari.

Reporter: La final, un mesaj pentru alegători…

– Să voteze pe 6 decembrie așa cum le spune conștiința. Să înțeleagă un lucru: PNL a organizat aceste alegeri în plină pandemie din disperare, ca să nu scadă de tot în sondaje. PSD nu a mișcat un deget ca să amâne alegerile, deși putea face asta. PRO ROMÂNIA, așa puțini câți suntem, a reprezentat adevărata opoziție în toate aceste luni de zile. Nu am votat Guvernul Orban (ca PSD), nu am votat starea de urgență (ca PSD) sau starea de alertă (ca PSD). Nu am participat la înțelegerile lor pe sub masă și ne-am dus singuri mesajul. Dacă el a ajuns și la oameni, ne-am făcut datoria. Pe 6 decembrie, avem o șansă importantă să fim mai mulți în Parlament și să-l propunem pe Victor Ponta ca prim-ministru. Cred că acesta ar fi începutul pentru ieșirea din criză, în 2021.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod mandatar Financiar: 11200008

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT