Connect with us

ALEGERI

PNL Dâmboviţa: Regretăm profund gestul reprezentantului PNL în Biroul Electoral Județean

Publicat

pe

Liderul PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, a remis către mass-media un comunicat de presă prin care îşi arată regretul pentru gestul reprezentantului PNL în Biroul Electoral Județean, care a votat alături de PSD pentru interzicerea sloganului USR PLUS „O Românie fără hoţie”. Spune Guran că a fost vorba de un act de voinţă personal, care nu a avut girul partidului.

„PNL respinge cu fermitate orice încercare de a limita dreptul constituțional la libera exprimare. Nu putem fi de acord cu încălcarea grosolană a unui drept fundamental, cu cenzurarea mesajelor actorilor politici înscriși în cursa electorală.

Decizia Biroului Electoral Județean de a interzice folosirea sloganului ”O Românie fără hoție” reprezintă o gravă abatere de la normele statului de drept, dar și de la principiile care stau la baza sistemului democratic, pluripartinic!

PNL Dâmbovița atrage atenția asupra faptului că eliminarea faptelor ilegale, care pot fi definite de termenul generic ”hoție”, reprezintă un deziderat al cetățenilor acestei țări, iar asanarea clasei politice, eliminarea politicienilor corupți, ”hoți”, ar trebui să fie o preocuparea de căpătâi pentru toate partidele. PNL Dâmbovița cere tuturor entităților angrenate în desfășurarea alegerilor să nu permită niciun fel de abatere de la LEGE și de la CONSTITUȚIE”.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200025

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT