Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Să ne mobilizăm exemplar pentru ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se repete

Publicat

pe

Tragedia de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară și a provocat o indignare fără margini în rândul românilor, care au constatat, cu stupoare, că actualul sistem spitalicesc din România nu îţi garantează siguranța, nu îți garantează viața, oricând putând să apară nenorociri incontrolabile, genul celei de la Piatra Neamț, unde 10 oameni nevinovați, pacienți care se luptau cu COVID 19, care așteptau salvarea, au pierit într-un cumplit incendiu.

Tocmai pentru a-și exprima regretul pentru cele întâmplate acolo, pentru a fi alături de familie îndurerate, dar mai ales pentru a comunica dâmbovițenilor că, în județul nostru, situația este sub control, că nu ne vom confrunta cu astfel de nenorociri, a susţinut astăzi o declarație de presă președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene i-a avut alături pe vicepreședinta CJ Luciana Cirstea și pe Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

De precizat că unitatea medicală dâmbovițeană, de la începutul pandemiei și până în prezent, nu s-a confruntat cu lacune de funcționare, cu probleme deosebite în exercitarea actului medical.
Președintele Corneliu Ștefan, afectat ca toți românii de tragedia de la Piatra Neamț, a solicitat tuturor factorilor implicați în această luptă pentru viață, pentru sănătatea cetățenilor, să acţioneze cu simț de responsabilitate pentru sprijinirea conducerii spitalului târgoviștean, în vederea verificării tuturor instalațiilor medicale, electrice, de transport și distribuire a oxigenului necesar în toate departamentele unității medicale, astfel încât să fie preîntâmpinate nenorociri ca cea de la Piatra Neamț. Apelul lui Corneliu Ștefan a fost adresat și Instituției Prefectului Dâmbovița, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, și, de asemenea, și către conducerea Direcției de Sănătate Publică Dâmboviţa.

„În ceea ce privește Consiliul Județean Dâmbovița, în acest an, pentru cheltuieli de funcționare, a alocat suma de 1.239 mii lei, bani care au fost utilizați pentru materiale, echipamente de protecție și medicamente în perioada stării de urgență și, tot din bugetul CJD, eșalonat – diferența de 4.739.210, sumă pe care SJUT a cheltuit-o în această perioadă. Totodată, s-au virat către unitatea dâmbovițeană și alte sume, reprezentând investiții pentru refacerea instalațiilor tehno-termice din centrala termică, în valoare de 321.300 lei, și cota de 10% din partea CJD – pentru achiziționarea de aparatură medicală în valoare de 207.168 mii lei.

Până la finalul anului, vom mai vira către SJUT, pentru cheltuieli de funcționare, 30 mii lei; după discuțiile pe care le-am avut de când am preluat mandatul de președinte, am sprijinit spitalul județean cu 70 de paturi, așa cum am anunțat. În maxim o săptămână sper să înlocuim corturile din curtea spitalului cu containere încălzite, pentru toți dâmbovițenii care vor avea probleme în această perioadă. Din partea CJD există toată deschiderea pentru SJUT; vom sprijini toate solicitările pe care actuala conducere le-a înaintat și le va înainta către noi și ne vom da tot concursul în această perioadă dificilă pentru noi toți”, a declarat președintele CJD – Corneliu Ștefan.

Medicul Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, care până acum a dovedit că știe să gestioneze acestui mamut medical care se confruntă cu o situație deosebită generată de pandemia de coronavirus, cu necunoscute, cu mecanisme pe care, împreună cu subordonații, a trebuit să le învețe și să le descifreze din mers, a dat de înțeles că la spitalul târgoviștean situația este sub control. Dar asta nu înseamnă că totul nu trebuie verificat continuu, cu mare atenție și precizie, mai ales că tehnica și instalațiile medicale sunt exploatate în această perioadă la parametri maximi.

„Terapia Intensivă Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este o secție nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalație de oxigen nouă, de instalație electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcțiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine. Totuși, trebuie să atrag atenția asupra faptului că această creștere semnificativă a numărului de pacienți pozitivi a dus la creșterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori față de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical.

Stăm toți cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranță și precizez că, în anul 2019, la nivelulSSJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, în special la secția Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienților și suspecților Covid-19. A fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află și secția de ATI non-Covid. Trebuie spus că toate aparatele de la ATI Covid sau non-Covid funcționează absolut non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienți foarte mare”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviștei vrea ca meciul Chindia – FCSB din 10 decembrie să se joace pe „Eugen Popescu”

Publicat

pe

Astăzi – 27 septembrie 2022, am efectuat, împreună cu executivul târgoviștean, o nouă incursiune pe șantierul de reconstrucție și modernizare a Stadionului „Eugen Popescu”. Edilul Cristian Daniel Stan a vrut să prezinte târgoviștenilor, prin intermediul presei, stadiul lucrărilor la acest obiectiv deosebit de important pentru viața socială și sportivă a orașului. O demonstrație prin care primarul municipiului a vrut să arate cetățenilor că la stadion se lucrează intens și că nu mai este mult până ce arena va fi dată în folosință, primii care vor beneficia de noul stadion fiind jucătorii echipei de fotbal Chindia, care vor încheia astfel perioada de provizorat, de folosință a altor terenuri de joc, fapt care, spun specialiștii, are o influență negativă asupra moralului sportivilor.

Cristian Daniel Stan a făcut și o mărturisire de tip angajament. Vrea ca partida de fotbal dintre Chindia și FCSB, din 10 decembrie 2022, să se dispute pe Stadionul „Eugen Popescu”. Primarul Târgoviștei nici nu vrea să conceapă ca, până la acea dată, arena sportivă să nu fie gata. Și nu au fost doar simple declarații, fără acoperire, date în fața reportofoanelor și a camerelor de luat vederi. Edilul Târgoviștei a invitat presa, ca și acum ceva timp, să vadă cum au evoluat lucrările. A fost foarte ușor de remarcat că pe șantierul stadionului s-a muncit din plin, s-au depus eforturi considerabile pentru a se atinge nivelul de astăzi.

„Ne aflăm într-una dintre zonele de acces a spectatorilor către tribuna nouă. Tot ceea ce înseamnă elemente de construcție la tribuna nouă sunt acum gata. Se lucrează și în zona de vopsitorii. Instalațiile sunt toate trase inclusiv la etajul 1. De asemenea, gradenele, cu excepția zonelor de centru unde mai avem de lucru, inclusiv la structura metalică, toate gradenele sunt pe poziție. Dacă vremea ne va permite săptămâna aceasta sperăm să hidroizolăm și prima parte a tribunei noi aceasta va însemna că pe zona de gradene vor rămâne numai scaunele de montat. Va fi ultima etapă. De asemenea, s-a lucrat la structura tribunei oficiale. S-au modificat puțin datele problemei urmând ca în perioada următoare să se intre la tot ceea ce vizează pavajul”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Edilul a dezvăluit presei că, luna viitoare, vor începe lucrările de montaj la acoperișul tribunei noi, metalice.

„Estimăm că va dura cu totul, inclusiv cu montarea membranei aceea specială care va acoperi integral tribuna nouă, undeva la 30 de zile din momentul în care va începe asamblarea ultimelor elemente de acoperiș. La tribuna veche sunt toate scaunele montate. Sunt instalate inclusiv corpurile de iluminat, în marea parte a tribunei. Gardul împrejmuitor este finalizat în proporție de 95%. Se montează acum și turnurile de televiziune care vor fi utilizate pentru transmisiile TV”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Reconstrucția Stadionului municipal „Eugen Popescu” a fost una dificilă, autoritățile și constructorii au întâmpinat numeroase probleme, dar au reușit să le depășească. Pe lângă dificultățile obiective, au mai fost și implicațiile pe linie de imagine a cârcotașilor, ale celor cărora, de pe margine, le-a fost ușor să lanseze tot soiul de acuze, de critici, multe dintre ele iscate și exploatate pe canale politice.

Evident, au fost vizați în comentariul primarului, chiar dacă nu au fost nominalizări, liberalii, care, așa cum a declarat Cristian Daniel Stan, în perioada în care s-au aflat la guvernare, alături de USR-PLUS, nu au alocat niciun ban pentru edificarea stadionului târgoviștean.

„Să critici investițiile care se realizează în infrastructura sportivă a municipiului Târgoviște, care sunt cele mai mari din istoria acestui oraș, mi se pare cam mult. Dacă se va insista pe acest subiect, vom reveni. Să știți că ceea ce se întâmplă acum în Târgoviște, și mă refer la infrastructura sportivă, dar este valabil și pentru celelalte investiții, este fără de precedent. În acest stadion nu s-au mai băgat bani de cinci-șase decenii. Ca să spun că nu cred că a avut vreodată vreun proces-verbal de recepție de natură să certifice finalizarea lucrărilor sau alte documente de urbanism”, a mai spus Cristian Daniel Stan.

Am încheiat vizita pe șantierul stadionului municipal la care, alături de primarul Cristian Daniel Stan, s-au aflat administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, cu promisiunea edilului că, pe 10 decembrie 2023, meciul de fotbal dintre Chindia și FCSB se va juca pe „Eugen Popescu”.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nu uit niciodată ce promit și mă țin de cuvânt! Mesajul primarului Târgoviștei la 2 ani de la alegerile din 2020

Publicat

pe

de

Se împlinesc, astăzi, 2 ani de când am fost ales (pentru a doua oară) primar al municipiului Târgoviște. O alegere cu însemnătate specială pentru mine, poate chiar mai puternică decât prima dată, pentru că a reprezentat confirmarea unor lucruri bune pe care le-am promis/îndeplinit. Specială pentru că a reprezentat încrederea câștigată a târgoviștenilor. Specială pentru că n-a mai avut sensul unei promisiuni, ci al unei promisiuni respectate.

Îmi amintesc cum stăteam, alături de echipa mea, încercând să ne dăm seama cum trebuie să abordăm perioada aceea de campanie electorală (când oricine promitea orice și cantitatea de vorbe goale era sufocantă pentru oamenii normali). Și am decis cu toții că cea mai bună prezentare în fața târgoviștenilor este mergem la ei „acasă”, în cartierele lor, pe strada lor și să vedem dacă acolo s-a întâmplat ceva bun în acești ani de mandat. Pentru că la vorbe se pot pricepe mulți, cu faptele e mai greu. Dacă s-a făcut o școală în cartier, omul o vede. Dacă s-a asfaltat o stradă în cartier, omul o vede. Dacă s-a reablitat o grădiniță, omul o vede. Un loc de joacă, o creșă, un parc etc. De aceea am și spus continuu: „#TimpulMăsuratÎnFapte”, care nici nu e un slogan propriu-zis și o definiție a acestui mandat și a acestei echipe administrative.

Astăzi, la 2 ani distanță de la ultimele alegeri locale, vă vorbesc cu multă recunoștință și smerenie: știu ce înseamnă să fii primar al Târgoviștei, ce uriașă responabilitate îmi revine. Mai știu că am promis să fiu serios și să respect aceeași „rețetă” ca până acum: muncă, muncă, disciplină, corectitudine. Nu uit niciodată ce promit și mă țin întotdeauna de cuvânt. Vă salut cu, deja, tradiționala formulă: „Ne vedem pe teren”.

Daniel Cristian Stan,
Primarul municipiului Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT