Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Să ne mobilizăm exemplar pentru ca tragedia de la Piatra Neamţ să nu se repete

Publicat

pe

Tragedia de la Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară și a provocat o indignare fără margini în rândul românilor, care au constatat, cu stupoare, că actualul sistem spitalicesc din România nu îţi garantează siguranța, nu îți garantează viața, oricând putând să apară nenorociri incontrolabile, genul celei de la Piatra Neamț, unde 10 oameni nevinovați, pacienți care se luptau cu COVID 19, care așteptau salvarea, au pierit într-un cumplit incendiu.

Tocmai pentru a-și exprima regretul pentru cele întâmplate acolo, pentru a fi alături de familie îndurerate, dar mai ales pentru a comunica dâmbovițenilor că, în județul nostru, situația este sub control, că nu ne vom confrunta cu astfel de nenorociri, a susţinut astăzi o declarație de presă președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene i-a avut alături pe vicepreședinta CJ Luciana Cirstea și pe Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

De precizat că unitatea medicală dâmbovițeană, de la începutul pandemiei și până în prezent, nu s-a confruntat cu lacune de funcționare, cu probleme deosebite în exercitarea actului medical.
Președintele Corneliu Ștefan, afectat ca toți românii de tragedia de la Piatra Neamț, a solicitat tuturor factorilor implicați în această luptă pentru viață, pentru sănătatea cetățenilor, să acţioneze cu simț de responsabilitate pentru sprijinirea conducerii spitalului târgoviștean, în vederea verificării tuturor instalațiilor medicale, electrice, de transport și distribuire a oxigenului necesar în toate departamentele unității medicale, astfel încât să fie preîntâmpinate nenorociri ca cea de la Piatra Neamț. Apelul lui Corneliu Ștefan a fost adresat și Instituției Prefectului Dâmbovița, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, și, de asemenea, și către conducerea Direcției de Sănătate Publică Dâmboviţa.

„În ceea ce privește Consiliul Județean Dâmbovița, în acest an, pentru cheltuieli de funcționare, a alocat suma de 1.239 mii lei, bani care au fost utilizați pentru materiale, echipamente de protecție și medicamente în perioada stării de urgență și, tot din bugetul CJD, eșalonat – diferența de 4.739.210, sumă pe care SJUT a cheltuit-o în această perioadă. Totodată, s-au virat către unitatea dâmbovițeană și alte sume, reprezentând investiții pentru refacerea instalațiilor tehno-termice din centrala termică, în valoare de 321.300 lei, și cota de 10% din partea CJD – pentru achiziționarea de aparatură medicală în valoare de 207.168 mii lei.

Până la finalul anului, vom mai vira către SJUT, pentru cheltuieli de funcționare, 30 mii lei; după discuțiile pe care le-am avut de când am preluat mandatul de președinte, am sprijinit spitalul județean cu 70 de paturi, așa cum am anunțat. În maxim o săptămână sper să înlocuim corturile din curtea spitalului cu containere încălzite, pentru toți dâmbovițenii care vor avea probleme în această perioadă. Din partea CJD există toată deschiderea pentru SJUT; vom sprijini toate solicitările pe care actuala conducere le-a înaintat și le va înainta către noi și ne vom da tot concursul în această perioadă dificilă pentru noi toți”, a declarat președintele CJD – Corneliu Ștefan.

Medicul Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, care până acum a dovedit că știe să gestioneze acestui mamut medical care se confruntă cu o situație deosebită generată de pandemia de coronavirus, cu necunoscute, cu mecanisme pe care, împreună cu subordonații, a trebuit să le învețe și să le descifreze din mers, a dat de înțeles că la spitalul târgoviștean situația este sub control. Dar asta nu înseamnă că totul nu trebuie verificat continuu, cu mare atenție și precizie, mai ales că tehnica și instalațiile medicale sunt exploatate în această perioadă la parametri maximi.

„Terapia Intensivă Covid-19 de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște este o secție nou-creată, în compartimentul Ortopedie, ea beneficiază de o instalație de oxigen nouă, de instalație electrică nouă, ambele realizate de firme acreditate, care au realizat probe la darea în funcțiune, deci din acest punct de vedere stăm foarte bine. Totuși, trebuie să atrag atenția asupra faptului că această creștere semnificativă a numărului de pacienți pozitivi a dus la creșterea consumului de oxigen la nivelul spitalului, de aproximativ trei ori față de anul trecut, ceea ce determină un grad crescut de periculozitate în efectuarea actului medical.

Stăm toți cu un stres maxim, însă s-au luat toate măsurile de siguranță și precizez că, în anul 2019, la nivelulSSJUT s-au efectuat lucrări de modernizare a instalațiilor electrice, în special la secția Recuperare, unde are loc îngrijirea pacienților și suspecților Covid-19. A fost schimbat în totalitate panoul electric, inclusiv de la sediul central, unde se află și secția de ATI non-Covid. Trebuie spus că toate aparatele de la ATI Covid sau non-Covid funcționează absolut non-stop, fără pauză, locurile fiind limitate, iar numărul de pacienți foarte mare”, a precizat Claudiu Dumitrescu.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT