Connect with us

ALEGERI

PRO România îşi asumă PRO Misiunea ieşirii din criză

Publicat

pe

Criza economică va afecta toţi românii pe o perioadă de timp mai lungă decât pandemia, cu grave consecinţe sociale. În acest context, liderii PRO România atrag atenţia că „măsurile actualului Guvern PNL nu ajută deloc firmele românesti, propunerile PSD sunt doar populiste, fără oameni capabili şi fără soluţii concrete, iar USR-iştii sunt doar contra, nu ştiu şi nici nu-i interesează viaţa românilor”.

„În 2012, Victor Ponta a scos România din criza economică şi a asigurat o dezvoltare sustenabilă timp de 7 ani. Acum ţara trebuie să fie scoasă din nou din criză. Fiţi alături de PRO România! Ne asumăm PRO Misiunea ieşirii din criză”, este mesajul PRO România, care propune cinci măsuri anti criză pentru anul 2021:

Venit Minim de Criză.
2.000 lei lunar pentru persoanele singure şi 1.500 lei lunar pentru fiecare membru al familiei, dar nu mai mult de 4.500 lei pentru o familie. Se acordă ca diferenţă între veniturile realizate şi nivelul minim de criză garantat (jumătate de sumă în bani, cealaltă jumătate în tichete valorice pentru produse alimentare şi sanitare de strictă necesitate).

Sprijin Economic de Criză.
Se acordă cu condiţia menţinerii aceluiaşi număr de angajaţi de la finalului anului 2020 pe toată durata anului 2021 şi constă într-o serie de măsuri anticriză, respectiv:
– reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole şi alimentare şi pentru serviciile HORECA;
– anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, taxele şi impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative
– acoperirea de către stat a 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncţionării IMM-urilor din cauza restricţiilor impuse de autorităţi
– Amânarea pentru 2022 a ratelor afeente finanţărilor la bănci şi IFN-uri şi prelungirea maturităţii cu perioada de graţie
– Redeschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile Guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situaţia apariţiei unor focare de infecţie COVID-19 în respectivele locaţii
– Acordarea de granturi până la 500.000 de euro şi gharanţii de stat de 100% pentru investiţii în producţie, mai ales în industria alimentară care utilizează materii prime autohtone
– Simplificarea programului IMM INVEST, mărirea plafonului şi extinderea şi la alte domenii şi reducerea comisioanelor plătite de companii

Redeschiderea tuturor şcolilor.
Testarea săptămânală a tuturor profesorilor şi a personalului auxiliar din şcoli. Redeschiderea în toate şcolile a cabinetelor medicale pentru trierea, testarea şi supravegherea elevilor. Reducerea, pe perioada crizei medicale, a numărului de materii predate. Închiderea şcolilor doar atunci când rata de infectare este mare.

Program Naţional de Testare.
Toţi românii vor fi testaţi pentru COVID-19. Se va înfiinţa un Centru Naţional de Plasmă Convalescentă şi se va încuraja şi motiva donarea. Se va înfiinţa un program naţional de imunizare pasivă împotriva COVID-19, prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat. Se vor redeschide spitalele pentru toţi bolnavii, nu doar pentru cei cu COVID-19. Direcţiile de Sănătate Publică vor fi întărite cu personal suficient pentru a putea face anchete epidemiologice. Va fi vaccinat cu prioritate personalul din sistemul de sănătate, învăţământ, apărare şi ordine publică, energie şi servicii publice.

Demnitate şi respect pentru haina militară.
Redarea demnităţii şi respectului datorat hainei militare prin revenirea la forma inițială a Legii 223/2015.

Candidații PRO România Dâmboviţa pentru Senat

1. Oana Silvia Vlăducă, 42 ani – economist, deputat
2. Cosmin Stejerel Celestin Tătulescu, 46 ani – inginer
3. Iulian Popa, 54 ani – inginer
4. Ioana Ioniță, 51 ani – specialist îmbunătățiri procese
5. Daniel Adrian Piperea, 51 ani – reprezentant vânzări

Candidații PRO România Dâmboviţa pentru Camera Deputaților

1. Adrian Țuțuianu, 55 ani – jurist, senator
2. Cătălin Vlăduț Popescu, 38 ani – inginer (ALDE)
3. Florina Ramona Mureșan, 43 ani – avocat
4. Adrian Dorin Popescu, 45 ani – economist
5. Florin Eusebiu Șontea, 36 ani – profesor
6. Georgeta Irena Dumitru, 31 ani – psiholog/profesor
7. Mihaela Ciobanu, 43 ani – asistent medical
8. Răzvan Valentin Biță, 33 ani – economist
9. Răzvan Dumitru Bejan, 32 ani – jurist/profesor

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 1120008

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT