Connect with us

ACTUALITATE

Noua listă cu localitățile unde se permite pensionarea cu 2 ani mai devreme urmează să fie publicată

Publicat

pe

Fost deputat de Dâmboviţa, actualmente primar al comunei Braniștea, Marian Ţachianu a realizat, astăzi – 19 noiembrie 2020, o scurtă istorie a legii potrivit căreia cetățenii care au trăit timp de 30 de ani în anumite localități din România, expres prevăzute în actul normativ, se pot pensiona cu 2 ani mai devreme. Ţachianu este unul dintre parlamentarii care au inițiat demersurile necesare pentru a fi incluse pe listă și orașele Târgovişte și Titu, din județul Dâmbovița, localități grav afectate de poluarea industrială.

Marian Ţachianu a abordat acest subiect în cadrul unei conferințe de presă întrucât, în ultimele zile, s-au iscat discuții aprinse pe rețelele de socializare, cum că, de fapt, social-democrații mint din dorința de a obține voturi la alegerile din 6 decembrie, iar Târgovişte și Titu nu se regăsesc în lista publicată în Monitorul Oficial. Explicația este una foarte simplă, a spus fostul deputat Ţachianu. Votul s-a dat în data de 10 noiembrie, iar ultima listă actualizată a fost publicată în Monitorul Oficial din 5 noiembrie. Modificările survenite după votul din 10 decembrie vor apărea în Monitorul Oficial după promulgare, cel mai probabil în luna decembrie.

„Legea 263 este din 2010. Erau incluse atunci doar trei localități – Baia Mare, Copșa Mică și Zlatna. În 2017, senatorul PSD Paul Stănescu și deputatul PNL Gigel Știrbu Sorinel au inițiat o modificare și au mai introdus localitatea Slatina. În 2018, vreo 40 de deputați PSD și un senator, tot PSD, inițiază proiectul de lege 657 pentru modificarea Legii 263 și se mai introduc o serie de alte localități în această listă, dar și o serie de alte elemente poluatoare față de cele din legea inițială. Tot în 2018, a mai fost și o a doua inițiativă, a senatorului PNL Daniel Fenechiu, la fel, pentru introducerea altor localități.

Nu spunem că numai PSD a făcut aceste modificări. Fiecare parlamentar a încercat să aducă localități noi în această lege, din zona pe care au reprezentat-o, pentru că într-adevăr erau acolo surse care au poluat mediul atâția ani de zile. Văzând aceste lucruri, am inițiat și eu, împreună cu colegii, pentru Târgovişte și Titu. Din păcate, am omis Doicești, dar sperăm să rezolvăm în viitor. S-a votat în data de 10 noiembrie noua listă, inclusiv cu Târgovişte și Titu. Există niște răuvoitori care spun că a apărut Monitorul Oficial în 5 noiembrie, că Titu și Târgovişte nu sunt pe listă și noi am mințit poporul. Păi, fraților, Monitorul din 5 noiembrie se referă la amendamentele și inițiativele din luna septembrie. Pe 10 noiembrie, noi am votat o nouă suplimentare a localităților. Noua listă nu a apărut până acum în Monitorul Oficial. Este normal, nu s-a scurs timpul care trebuie. Probabil va apărea într-o lună de zile de acum încolo”, a precizat Marian Ţachianu.

ACTUALITATE

Primăria Gura Ocniței a premiat „Cuplurile de aur” ale acestui an, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

Momente frumoase și pline de emoție, astăzi – 1 octombrie 2022, de „Ziua internațională a persoanelor vârstnice”, la Primăria Gura Ocniței, din județul Dâmbovița. La inițiativa edilului Sorin Vasile Ioniță, au fost premiate cele 13 familii din comună care își aniversează anul acesta „Nunta de aur”, un exemplu de iubire adevărată și sinceră pentru generațiile tinere.

Sărbătoriților le-au fost înmânate flori, diplome de excelență și câte 500 de lei, împreună cu urări de sănătate și fericire mulți, mulți ani de acum înainte.

De asemenea, primarul comunei a transmis un mesaj de felicitare și celorlalți seniori din comună, și nu numai.

„Ziua internațională a persoanelor vârstnice reprezintă întotdeauna încă un prilej de a ne aminti de cei care au pus bazele la ceea ce suntem noi astăzi, oamenii de la care am învățat și învățăm zilnic tainele vieții, tradițiile și cultura țării noastre. Ei sunt cei care ne-au născut, crescut și care au reușit să ne creeze un mediu bun și un viitor pentru noi! Tuturor seniorilor, vă urez din suflet la mulți ani, multă sănătate, fericire și liniște alături de cei dragi, iar bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze!”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a persoanelor vârstnice”

Publicat

pe

de

Oameni care au trecut prin viață, așa cum este ea construită… Cu bune și cu mai puțin bine, cu multă muncă, suflet, energie, speranțe, dar și deziluzii, dezamăgiri, cu aspirații și vise la tinerețe, cu împliniri, dar și cu eșecuri, cu o viață în familie, dar și uitați de cei dragi… O viață de om…

De ziua dumneavoastră, cu respect pentru părul argintat pe care îl aveți, vă doresc sănătate, ca cel puțin ziua de azi să vă aducă în memorie doar ce a fost frumos în viața dumneavoastră și, pentru cei care încă nu știu, să realizați că există un Mântuitor pentru toți, singurul care nu ne-a uitat sau abandonat vreodată și care așteaptă încă să reverse peste dumneavoastră dragostea și binecuvântările Sale! La mulți ani!

Titus Corlățean,
Senator PSD de Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT