Connect with us

ACTUALITATE

Noua listă cu localitățile unde se permite pensionarea cu 2 ani mai devreme urmează să fie publicată

Publicat

pe

Fost deputat de Dâmboviţa, actualmente primar al comunei Braniștea, Marian Ţachianu a realizat, astăzi – 19 noiembrie 2020, o scurtă istorie a legii potrivit căreia cetățenii care au trăit timp de 30 de ani în anumite localități din România, expres prevăzute în actul normativ, se pot pensiona cu 2 ani mai devreme. Ţachianu este unul dintre parlamentarii care au inițiat demersurile necesare pentru a fi incluse pe listă și orașele Târgovişte și Titu, din județul Dâmbovița, localități grav afectate de poluarea industrială.

Marian Ţachianu a abordat acest subiect în cadrul unei conferințe de presă întrucât, în ultimele zile, s-au iscat discuții aprinse pe rețelele de socializare, cum că, de fapt, social-democrații mint din dorința de a obține voturi la alegerile din 6 decembrie, iar Târgovişte și Titu nu se regăsesc în lista publicată în Monitorul Oficial. Explicația este una foarte simplă, a spus fostul deputat Ţachianu. Votul s-a dat în data de 10 noiembrie, iar ultima listă actualizată a fost publicată în Monitorul Oficial din 5 noiembrie. Modificările survenite după votul din 10 decembrie vor apărea în Monitorul Oficial după promulgare, cel mai probabil în luna decembrie.

„Legea 263 este din 2010. Erau incluse atunci doar trei localități – Baia Mare, Copșa Mică și Zlatna. În 2017, senatorul PSD Paul Stănescu și deputatul PNL Gigel Știrbu Sorinel au inițiat o modificare și au mai introdus localitatea Slatina. În 2018, vreo 40 de deputați PSD și un senator, tot PSD, inițiază proiectul de lege 657 pentru modificarea Legii 263 și se mai introduc o serie de alte localități în această listă, dar și o serie de alte elemente poluatoare față de cele din legea inițială. Tot în 2018, a mai fost și o a doua inițiativă, a senatorului PNL Daniel Fenechiu, la fel, pentru introducerea altor localități.

Nu spunem că numai PSD a făcut aceste modificări. Fiecare parlamentar a încercat să aducă localități noi în această lege, din zona pe care au reprezentat-o, pentru că într-adevăr erau acolo surse care au poluat mediul atâția ani de zile. Văzând aceste lucruri, am inițiat și eu, împreună cu colegii, pentru Târgovişte și Titu. Din păcate, am omis Doicești, dar sperăm să rezolvăm în viitor. S-a votat în data de 10 noiembrie noua listă, inclusiv cu Târgovişte și Titu. Există niște răuvoitori care spun că a apărut Monitorul Oficial în 5 noiembrie, că Titu și Târgovişte nu sunt pe listă și noi am mințit poporul. Păi, fraților, Monitorul din 5 noiembrie se referă la amendamentele și inițiativele din luna septembrie. Pe 10 noiembrie, noi am votat o nouă suplimentare a localităților. Noua listă nu a apărut până acum în Monitorul Oficial. Este normal, nu s-a scurs timpul care trebuie. Probabil va apărea într-o lună de zile de acum încolo”, a precizat Marian Ţachianu.

ACTUALITATE

HISTORY Channel marchează Ziua Națională a României cu difuzarea documentarelor despre Regina Maria și Regele Mihai

Publicat

pe

de

De 1 decembrie, telespectatorii HISTORY Channel România au o nouă întâlnire cu istoria. HISTORY Channel marchează Ziua Națională cu transmisia specială a documentarelor istorice „Maria – Inima României” și „Regele Mihai: Drumul către casă”.

Documentarul-eveniment „Maria – Inima României” va fi transmis de la ora 15:15, și în reluare de la ora 22:00. Acesta prezintă povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marei Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne.

Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prințul Moștenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus țara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferința de Pace de la Paris din 1919.

Filmul nu evită aspectele mai puțin strălucitoare ale vieții Reginei. Fiul său, Carol, și-a disprețuit părinții și când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniștii au ajuns la putere, în 1945, au șters-o din istorie.

Filmul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 țări și o documentare realizată în 14 arhive naționale. Oferă șansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei și de a vedea filmări și imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne și prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experți pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Destinul său, al uneia dintre cele mai cunoscute femei din Europa epocii interbelice, a fost influențat de evenimente întâmplate în palatele regale din România, în saloanele Parisului, pe străzile New York-ului, la Kremlin și chiar în Vestul Sălbatic.

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” (ora 16:15, în reluare la ora 21:00) prezintă povestea nespusă a curajosului Rege Mihai al României care, la doar 23 de ani, își risca viața sfidându-l pe Hitler în al Doilea Război Mondial, pentru a fi ulterior exilat din patria sa de comuniștii impuși de Kremlin.

„Regele Mihai: Drumul către casă” preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Filmat și produs în România, Marea Britanie și Elveția, documentarul este o continuare a mult apreciatei producții „Războiul regelui” (titlu internațional „Regele care l-a păcălit pe Hitler”), care a avut premiera la TV în 2016 și a fost difuzat în 42 de țări, fiind transmis inclusiv de către HISTORY Channel și HISTORY2.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

Valoarea istorică a filmului este îmbogățită cu înregistrări din arhiva de familie filmate chiar de Regele Mihai, documente recent desecretizate din arhivele Securității și CIA, precum și cu relatările istoricilor occidentali și români, printre care profesorul Dennis Deletant, cel mai important autor și istoric occidental specializat în istoria României, profesor emerit al University College London, și Dr. Matei Cazacu, autor al mai multor cărți de istorie românească și istoric la Centre National de la Recherche Scientifique în Paris. Diana Mandache, în prezent cel mai prolific biograf al Familiei Regale a României, și-a adus contribuția din punct de vedere editorial și al cercetării. Filmul o include și pe jurnalista și autoarea britanică Tessa Dunlop.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș și sunt produse de Chainsaw Film Productions.

„Cele două povești regale conțin toate ingredientele necesare unui roman: viclenie politică, suferință, evenimente care pun viața în pericol, iubiri secrete. O să vă placă!”, a declarat John M. Florescu, producătorul executiv al programelor.

„Suntem onorați să fim pe HISTORY Channel pe 1 Decembrie 2021, de Ziua Națională a României, pentru a aniversa 103 ani de la Marea Unire din Alba Iulia, cu două filme documentare istorice produse independent de Chainsaw Film Production: «Maria – Inima României» si «Regele Mihai: Drumul către casă». Practic acest două filme documentare istorice acoperă perioada 1875-2017 din istoria modernă a României, 142 de ani de istorie, evoluție și progres. Urmărind și înțelegând istoria corect în prezent percepem altfel viitorul, mai ales pentru educația generațiilor tinere. În anul 2022, împreună cu producătorul executiv John Florescu și cu HISTORY Channel, dar și cu suportul partenerilor, vom iniția al doilea Turneu Istoric de Educație Națională cu proiecțiile acestor filme în peste 20 de orașe. Vă invităm să urmăriți istoria și în anul 2022, când se aniversează, la Alba Iulia, Centenarul de la încoronarea Reginei Maria din 15 Octombrie 1922”, a adăugat Dan Drăghicescu, producător asociat al celor două filme.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT