Connect with us

ALEGERI

USR PLUS vrea să restaureze clasa politică românească

Publicat

pe

Dacian Cioloş, preşedintrele PLUS, s-a aflat, vineri – 20 noiembrie 2020, în Târgovişte unde, respectându-se măsurile de distanţare fizică prevăzute de legile în vigoare, s-a întâlnit cu alegătorii şi, evident, cu candidaţii USR PLUS pentru scrutinul electoral din 6 decembrie. I-au fost alături deputatul USR Dumitru Lupescu şi Daniel Blaga, preşedintele PLUS Dâmboviţa și primul pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor din partea Alianței USR PLUS.

Temele abordate la această întâlnire s-au referit strict la programul de guvernare al Alianţei, la cele 40 de măsuri pe care USR PLUS doreşte să le pună în practică, dacă vor ajunge la guvernare.

Cuvântul de deschidere al întâlnirii cu caracter electoral a aparţinut Andrei Fermuş, vicepreşedinte USR Dâmboviţa şi candidat pentru Camera Deputaţilor. Tânăra a avut un discurs militant, bine articulat, concis, cu exemplificări sensibile din viaţa personală, trecută şi prezentă. Candidata a vorbit despre generaţiile de sacrificiu ale României, chiar ea considerându-se că a făcut parte dintr-un asemenea eşalon al neputinţei şi disperării.

Andra Fermuş a susţinut ideea că trebuie musai schimbată clasa politică actuală, dacă vrem să facem ceva pentru viitorul copiilor noştri, pentru ca ei să aibă o şansă de reuşită în această lume controlată acum de grupări, clanuri şi interese.

Povestea expusă de consiliera de la Pucioasa a fost una tristă, menită să trezească în electorat o zvârcolire, o formă de protest care să se manifeste la votul din 6 decembrie.

„România are cea mai mare rată a sărăciei persistente din Uniunea Europeană şi tot pe primul loc se află în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă”, a precizat Andra Fermuş.

Vicepreşedinta USR Dâmboviţa a înşirat şi câteva dintre motivele care au determinat-o să intre în politică, ba mai mult, să candideze pentru un mandat în Parlamentul României.

„Candidez fiindcă fiecare bebeluş merită să vină pe lume în siguranţă, candidez pentru că ajunge cu generaţiile de sacrificiu. Candidez pentru că m-am săturat de şpaga din spitalele murdare, de instituţiile pline de amante, de naşi, fini, unchi, mătuşi. Candidez pentru că ajunge cu hoţia, cu aroganţa, cu incompetenţa, ajunge cu politica pumnului în gură, ajunge cu pensiile nesimţite şi cu beneficiile pe care şi le tot acordă aceşti vechi politicieni. Candidez pentru că hoţia lor înseamnă sărăcia noastră!”, a sunat mesajul Andrei Fermuş.

A urmat la discurs Dacian Cioloş, cel desemnat de USR PLUS să ocupe fotoliul de premier al României în eventualitatea în care această Alianță va câştiga alegerile parlamentare sau va ajunge să închege o alianţă cu alte formaţiuni politice în vederea preluării puterii după data de 6 decembrie.

Cioloş a făcut o trecere în revistă a programului de guvernare USR PLUS clădit pe scheletul sloganului „O Românie fără hoţie”, un mesaj care, a spus liderul PLUS, deranjează pe mulţi politicieni din România, ba chiar a fost considerat a fi unul defăimător.

„Oamenii cinstiţi şi competenţi nu au de ce să se simtă nici dăfăimaţi, nici afectaţi, nici lipsiţi de drepturi, pentru că trebuie să recunoaştem o realitate. Trebuie să recunoaştem că România încă are nevoie de o schimbare. Cred că este cel mai bun semnal că România are nevoie de o schimbare. Noi nu am acuzat pe nimeni de nimic. Asta este treaba justiţiei să o facă. Hoţii justiţia trebuie să-i judece! Lipsa hoţiei trebuie să fie momentul de început al unei schimbări în România pe care noi vrem să o aducem. Doar după ce eliminăm hoţia ca atitudine şi risipă, de abia de atunci încolo putem vorbi de investiţii eficiente din banii noştri, din banii contribuabililor. Cei 30 de ani de hoţie şi de nepăsare se văd astăzi în sănătate, în educaţie, se văd în administraţia publică, se văd în lipsa încrederii cetăţenilor în stat şi în capacitatea statului condus de astfel de politicieni de a le rezolva problemele şi, iată, se văd inclusiv în reacţiile unora care se simt defăimaţi atunci când vorbim de un lucru de bun simţ. La noi se fură de la lucrări de doctorat până la ultimul colţ de stradă şi unor oameni li se pare că este firesc să se întâmple aşa fiindcă cei care ne conduc asta fac”, a declarat Dacian Cioloş.

Ideea de bază a USR PLUS este aceea de a construi eliminând „hoţia, corupţia, incompetenţa, eliminând impostura”. USR PLUS crede că, înainte de legi, de norme, este nevoie de o schimbare de mentalitate.

A venit apoi rândul la pupitrul vorbitorilor preşedintelui PLUS Dâmboviţa, Daniel Blaga, candidat pentru Camera Deputaţilor, care a prezentat alte câteva proiecte cuprinse în programul de guvernare iniţiat de USR PLUS. Tânărul lider a insitat pe faptul că este nevoie de o reprezentare cât mai mare din partea USR PLUS în Parlamentul României pentru ca proiectele pe care ei le-au elaborat să poată fi transpuse practic.

„De 20 de ani îmi desfăşor activitatea în mediul privat, în domeniul IT şi, în acest timp, am văzut cum se sifonează banii publici, banii noştri până la urmă, prin diverse proiecte IT. Aş aminti de dosarele Microsoft sau de faimosul program de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Am înţeles că fără o implicare în politică nu voi putea să trăiesc în România pe care mi-o doresc. O Românie fără hoţie nu este doar un slogan. O Românie fără hoţie înseamnnă fără penali în funcţii publice, fără pensii speciale, fără privilegii pentru politicieni”, a spus Dan Blaga.

Dragoş Popescu, secretar general PLUS Dâmboviţa, deschide lista de candidați a Alianței USR PLUS Dâmboviţa pentru Senatul României. Popescu a mărturisit că a intrat în politică împins de faptul că a observat că destinul politic al ţării este controlat de aceiaşi oameni politici care ne conduc, prin alternanţă, de 30 de ani.

Candidatul USR PLUS crede că se poate ajunge la normalitate, la o viaţă politică adevărată, la rezultate în toate sferele de activitate, doar printr-o implicare a tuturor românilor. Dragoş Popescu a vorbit despre ceea ce trebuie făcut în sănătate, în educaţie, cum pot fi profesionalizate şi eficientizate aceste domenii vitale pentru echilibrul unei societăţi.

Deputatul USR de Dâmboviţa Dumitru Lupescu a ţinut să vorbesască despre Programul de Guvernare al Alianței, despre măsurile existente în acest document. Lupescu a mai spus că a fost cel care a dat în judeţul Dâmboviţa start unui partid, unei schimbări, cu oameni care nu au făcut politică niciodată.

„Faptul că am hotărât să candidez din nou la Camera Deputaţilor este pentru că vreau să continui activitatea desfăşurată până acum în Parlamentul României, aceea de a pune umărul la crearea unor legi care să intre în vigoare şi care să aducă un plus vieţi românilor”, a declarat Dumitru Lupescu.

Sesiunea de întrebări din partea jurnaliştilor adresate preşedintelui PLUS Dacian Cioloş s-a axat pe strategia de guvernare a USR PLUS, pe posibilele alianţe, pe modul cum percep liderii acestor formaţiuni prezentul, situaţia actuală a României. Din cele expuse de Dacian Cioloş a reieşit că nu vrea să intre într-o stare de răfuială cu PNL, nu vrea încă să îi deranjeze, aşteptând, cu siguranţă, consumarea alegerilor parlamentare, rezultatul scrutinului şi posibilitatea accederii la guvernare alături de PNL şi, probabil, PMP.

Dacian Cioloş a exclus din start o posibilă colaborare cu PSD. De asemenea, cu subtilitate de politician versat, s-a ferit să cadă în capcana jurnaliştilor şi să lase să îi iasă din gură vreun cuvânt împotriva PNL, care ar fi putut fi exploatat de media şi, ulterior, să îi înfurie pe liberali. Calcul de politician care urmăreşte un ideal.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT