Connect with us

ALEGERI

INTERVIU: Toate investițiile din județ, începând cu 2012, poartă amprenta lui Adrian Țuțuianu

Publicat

pe

Reporter: Ați condus Consiliul Județean Dâmboviţa, între anii 2012-2016, cu rezultate foarte bune în plan investițional, iar ca senator, de asemenea, ați întreprins demersuri în sprijinul proiectelor de dezvoltare a județului. A rămas vreo localitate care să nu poarte amprenta lui Adrian Țuțuianu?
– Sigur, nu. Pentru tot ceea ce s-a realizat în localitățile din județul Dâmbovița din 2012 încoace, banii au fost aduși de mine. Da, s-au lăudat primarii cu aceste proiecte, se laudă PSD-iștii, se laudă PNL-iști, dar niciunul dintre ei nu a participat la discuții atunci când s-au negociat sumele necesare județului. Când am luat eu 757 de miliarde de lei în Dâmbovița, pe PNDL 2, la masă eram șase persoane, niciuna dintre cele care se laudă acum. Atunci am stabilit să facem un program pe 4 ani, cu credite de angajament, ca să știm ce lucrăm și să nu mai apară probleme. Noi, Dâmboviţa, am luat, în primii 2 ani, cei mai mulți bani, pentru că i-am bătut la cap pe primari și proiectele erau deja pregătite.

Reporter: Enumerați câteva investiții pe care le-ați realizat pentru județul Dâmbovița…
– Încep cu proiectul de modernizare a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, 20 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile și 5 milioane de la Consiliul Județean. Am redeschis Centrul Medical de la Titu. Am asigurat finanțare pentru Centrele Medico-Sociale. Am modernizat mai multe centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, la Găești și Târgoviște. Am implementat proiectul de apă și canalizare pe POS Mediu în Târgovişte, Moreni, Găești, Pucioasa, Fieni, Titu și în mai multe localități rurale.

Tot în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean, am implementat proiectul de punere în valoare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, investiție emblematică pentru județ. De asemenea, amintesc investiția de la Peștera Ialomiței și asfaltarea drumului din munte, care a însemnat deschiderea turistică a zonei Padina-Peștera. Campusul Universității Valahia din Târgoviște – 400 de miliarde de lei, care se regăsesc în jumătate din tot ceea ce este construit acolo. 43 de cămine culturale modernizate, peste 50 de școli, peste 300 de km de drumuri comunale și județene. Am adus 200 de miliarde pentru podul peste Argeș de la Petrești. Numai eu știu cât am stat pe la ușa lui Victor Ponta să îmi dea acești bani.

De asemenea, am pregătit proiecte majore care au schimbat fundamental viața dâmbovițenilor. Țuțuianu și Ponta au adus la Ulmi fabrica Arctic și celelalte firme. Nu le-a adus nici Oprea, nici Corlățean… Dâmboviţa Mall, tot Țuțuianu l-a adus. În 2014. Actualul proiect de modernizare a drumurilor județene de la limita județului Prahova, prin Moreni, Târgovişte, Comișani, Băleni, Dobra, Bilciurești… până la limita cu Ilfov, la Niculești, este tot al meu, negociat în 2014. Proiectul de la Curtea Domnească este și el adus de Țuțuianu. Proiectul de modernizare a rețelelor de apă și canalizare în 53 de localități, 320 de milioane de euro, este tot al lui Țuțuianu. Și, acum, se laudă alții cu munca mea.

Reporter: Ați reușit să realizați tot ce v-ați propus pentru județ sau aveți și nemulțumiri?
– Regret că nu am reușit să conving niciun Guvern pentru a parcurge pași importanți pentru DN 71 și DN 7. S-au realizat studiile de fezabilitate și proiectele tehnice, dar nu au demarat lucrările.

Reporter: Ce îl definește pe omul și politicianul Adrian Țuțuianu? De unde forța de a porni din nou de la zero, de a forma o nouă echipă?
– Mă definește munca. Niciodată nu mi-am ocupat pozițiile fiindcă am fost împins de cineva de la spate. Mă definesc tenacitatea, verticalitatea și demnitatea. Am preferat să o iau de la capăt, decât să mă întorc lângă unii care m-au înregistrat, care s-au comportat mizerabil în relația cu mine. Sunt un om care dă șanse altor persoane, care promovează oameni noi în politică. Sunt un om cu o dorință continuă de perfecționare.

Reporter: Care va fi strategia de lucru a deputatului PRO România Adrian Țuțuianu?
– Să sprijin toate proiectele de interes național, să sprijin cele cinci măsuri pentru primul an de guvernare propuse de PRO România și programul nostru pentru următorii 3 ani, să sprijin proiectele prioritare pentru județul Dâmbovița. Voi continua să fiu prezent printre oameni, să fiu prezent la posturile naționale de radio și televiziune, să le vorbesc românilor despre ceea ce se întâmplă. Voi fi un critic dur al puterii, dacă voi fi în opoziție, iar dacă va exista o soluție prin care PRO România să ajungă la guvernare, voi sprijini programul nostru care este unul de relansare economică și de susținere a categoriilor defavorizate pentru a trece perioada de criză.

Reporter: De ce să voteze dâmbovițenii PRO România și nu alt partid?
– În primul rând, pentru că PRO România propune candidați legați de județ și care cunosc acest județ. În al doilea rând, propunem oameni care nu au mai făcut politică. În afară de mine și de Oana Vlăducă, toți ceilalți sunt la prima experiență politică și administrativă. În al treilea rând, propunem oameni tineri şi bine pregătiți profesional.

Apoi, mi se pare foarte grav că cel mai mare partid din Dâmbovița, PSD, este nevoit astăzi să apeleze la oameni care nu au nicio legătură cu Dâmboviţa, pentru că nu au personalități proprii. Dincolo de calitățile personale ale lui Titus Corlăţean sau Ionuț Vulpescu, oamenii trebuie să știe că amândoi locuiesc în București și nu au nicio legătură cu acest județ. La fel ca și alții care s-au perindat pe aici și despre care dâmbovițenii nici măcar nu mai știu cine erau.

Este grav că, la PNL, din cei trei posibili candidați eligibili, doi nu au nicio legătură cu Dâmboviţa. Guran este venit de la Câmpina, cu problemele lui reflectate de presă. Balint este de la Sălaj și a venit probabil pentru prima dată în Dâmbovița la momentul când a fost nominalizat pe listă.

Mai departe, PMP readuce în prim-plan oamenii lui Băsescu, în speranța că lumea a uitat. De asemenea, la loc de frunte găsim un securist, un traseist politic cu pensie de 200 de milioane de lei, de la 40 de ani, și care își dorește să mai ia încă 250 de milioane, cum a luat în fiecare lună la Consiliul Județean.

Un alt motiv pentru ca dâmbovițenii să voteze PRO România este că suntem un partid de centru-stânga, cu sensibilitate pentru cei mulți și cu deschidere pentru economie. În PRO România este Victor Ponta, care a fost un prim-ministru cu rezultate foarte bune și cu o perspectivă de înnoire a stângii politice. În PRO România este Adrian Țuțuianu care știe județul Dâmbovița foarte bine, uliță cu uliță. Oamenii trebuie să voteze PRO România pentru că vine cu cinci măsuri pentru primul an de activitate și cu un program de guvernare pentru patru ani de zile. Noi suntem singura opoziție de 1 an de zile. Noi nu am votat Guvernul Orban, nu am votat starea de urgență, nu am votat starea de alertă. Am votat pentru pensii, pentru alocaţiile copiilor, pentru redeschiderea piețelor… Noi, cei din PRO România, nu am fost niciodată oameni care am tăcut în Parlament. Apoi, pe Țuțuianu l-ați văzut la televiziuni, l-ați văzut pe teren… Cine a mai făcut la fel?

Victor Ponta – preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu – preşedinte Consiliul Naţional, Adrian Ţuţuianu – primvicepreşedinte

PRO România este un partid cu sensibilitate pentru cei mulți și deschidere pentru economie

Reporter: Este PRO România a treia cale?
Da. PRO România este o alternativă la două curente politice mari. Curentul de dreapta reprezentat de PNL, membru al Partidului Popularilor Europeni. Ei nu mai sunt liberali în sensul clasic. Și social-democrația reprezentată de PSD, cu accente prea de stânga, dar care a uitat în fond să-i apere pe cei care i-au votat și a făcut blaturi nepermise în ultimul an de zile, iar în ultimii 4 ani a promovat la nivel de politică de stat incompetența. PRO România reprezintă curentul social-liberal, a treia cale, un curent pe care l-a aplicat în Marea Britanie cu succes, mulți ani, Tony Blair. Este un curent care îmbină pe de o parte nevoia de a asigura echilibrul social, protecția categoriilor defavorizate, cu ideea de dezvoltare economică pe baze private și sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii. Prin fuziunea cu ALDE, am pus bazele unui partid care poate să reprezinte un factor important de echilibru în viitoarea guvernare.

Reporter: Cum caracterizați guvernarea PNL din ultimul an?
– Este o guvernare dezastruoasă, cu oameni nepricepuți. O guvernare care a acordat prioritate sprijinirii companiilor cu capital străin, sprijinirii sistemului bancar și a lăsat fără niciun fel de sprijin întreprinderile mici și mijlocii, care reprezintă capitalul românesc. Este o guvernare care i-a pus în dificultate maximă și pe producătorii agricoli, cu închiderea piețelor și măsuri restrictive. Este o guvernare coruptă, și vă reamintesc cazul directorului Unifarm, care a cerut 760.000 de euro șpagă pentru un contract de achiziție combinezoane și măști de protecție. Sau scandalul măștilor de protecție pentru defavorizați, devenit unul international, și care este, de asemenea, anchetat de DNA. Este o guvernare care nu a reușit decât să împrumute România mai mult decât s-a împrumutat între 1990 și 2004. Este o guvernare incapabilă să asigure dezvoltarea României în următorii 4 ani.

Reporter: Și, totuși, este o guvernare care nu are majoritate în Parlament…
– Într-adevăr, vorbim, din nou, de o premieră românească. Un partid politic cu 20% reprezentare parlamentară conduce o țară. Acest Guvern a rezistat fără nicio problemă datorită blatului cu PSD. Dacă ne uităm cu atenție, vedem că PSD a votat Guvernul Orban în luna martie – liberalii au stat acasă. PSD a votat starea de urgență. PSD a votat starea de alertă. PSD a sprijinit aproape toate măsurile luate de acest Guvern. PSD a „culcat” în Parlament legea privind amânarea alegerilor parlamentare.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT