Conectați-vă cu noi

ALEGERI

INTERVIU: Toate investițiile din județ, începând cu 2012, poartă amprenta lui Adrian Țuțuianu

Publicat

pe

Reporter: Ați condus Consiliul Județean Dâmboviţa, între anii 2012-2016, cu rezultate foarte bune în plan investițional, iar ca senator, de asemenea, ați întreprins demersuri în sprijinul proiectelor de dezvoltare a județului. A rămas vreo localitate care să nu poarte amprenta lui Adrian Țuțuianu?
– Sigur, nu. Pentru tot ceea ce s-a realizat în localitățile din județul Dâmbovița din 2012 încoace, banii au fost aduși de mine. Da, s-au lăudat primarii cu aceste proiecte, se laudă PSD-iștii, se laudă PNL-iști, dar niciunul dintre ei nu a participat la discuții atunci când s-au negociat sumele necesare județului. Când am luat eu 757 de miliarde de lei în Dâmbovița, pe PNDL 2, la masă eram șase persoane, niciuna dintre cele care se laudă acum. Atunci am stabilit să facem un program pe 4 ani, cu credite de angajament, ca să știm ce lucrăm și să nu mai apară probleme. Noi, Dâmboviţa, am luat, în primii 2 ani, cei mai mulți bani, pentru că i-am bătut la cap pe primari și proiectele erau deja pregătite.

Reporter: Enumerați câteva investiții pe care le-ați realizat pentru județul Dâmbovița…
– Încep cu proiectul de modernizare a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, 20 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile și 5 milioane de la Consiliul Județean. Am redeschis Centrul Medical de la Titu. Am asigurat finanțare pentru Centrele Medico-Sociale. Am modernizat mai multe centre ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, la Găești și Târgoviște. Am implementat proiectul de apă și canalizare pe POS Mediu în Târgovişte, Moreni, Găești, Pucioasa, Fieni, Titu și în mai multe localități rurale.

Tot în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean, am implementat proiectul de punere în valoare a Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, investiție emblematică pentru județ. De asemenea, amintesc investiția de la Peștera Ialomiței și asfaltarea drumului din munte, care a însemnat deschiderea turistică a zonei Padina-Peștera. Campusul Universității Valahia din Târgoviște – 400 de miliarde de lei, care se regăsesc în jumătate din tot ceea ce este construit acolo. 43 de cămine culturale modernizate, peste 50 de școli, peste 300 de km de drumuri comunale și județene. Am adus 200 de miliarde pentru podul peste Argeș de la Petrești. Numai eu știu cât am stat pe la ușa lui Victor Ponta să îmi dea acești bani.

De asemenea, am pregătit proiecte majore care au schimbat fundamental viața dâmbovițenilor. Țuțuianu și Ponta au adus la Ulmi fabrica Arctic și celelalte firme. Nu le-a adus nici Oprea, nici Corlățean… Dâmboviţa Mall, tot Țuțuianu l-a adus. În 2014. Actualul proiect de modernizare a drumurilor județene de la limita județului Prahova, prin Moreni, Târgovişte, Comișani, Băleni, Dobra, Bilciurești… până la limita cu Ilfov, la Niculești, este tot al meu, negociat în 2014. Proiectul de la Curtea Domnească este și el adus de Țuțuianu. Proiectul de modernizare a rețelelor de apă și canalizare în 53 de localități, 320 de milioane de euro, este tot al lui Țuțuianu. Și, acum, se laudă alții cu munca mea.

Reporter: Ați reușit să realizați tot ce v-ați propus pentru județ sau aveți și nemulțumiri?
– Regret că nu am reușit să conving niciun Guvern pentru a parcurge pași importanți pentru DN 71 și DN 7. S-au realizat studiile de fezabilitate și proiectele tehnice, dar nu au demarat lucrările.

Reporter: Ce îl definește pe omul și politicianul Adrian Țuțuianu? De unde forța de a porni din nou de la zero, de a forma o nouă echipă?
– Mă definește munca. Niciodată nu mi-am ocupat pozițiile fiindcă am fost împins de cineva de la spate. Mă definesc tenacitatea, verticalitatea și demnitatea. Am preferat să o iau de la capăt, decât să mă întorc lângă unii care m-au înregistrat, care s-au comportat mizerabil în relația cu mine. Sunt un om care dă șanse altor persoane, care promovează oameni noi în politică. Sunt un om cu o dorință continuă de perfecționare.

Reporter: Care va fi strategia de lucru a deputatului PRO România Adrian Țuțuianu?
– Să sprijin toate proiectele de interes național, să sprijin cele cinci măsuri pentru primul an de guvernare propuse de PRO România și programul nostru pentru următorii 3 ani, să sprijin proiectele prioritare pentru județul Dâmbovița. Voi continua să fiu prezent printre oameni, să fiu prezent la posturile naționale de radio și televiziune, să le vorbesc românilor despre ceea ce se întâmplă. Voi fi un critic dur al puterii, dacă voi fi în opoziție, iar dacă va exista o soluție prin care PRO România să ajungă la guvernare, voi sprijini programul nostru care este unul de relansare economică și de susținere a categoriilor defavorizate pentru a trece perioada de criză.

Reporter: De ce să voteze dâmbovițenii PRO România și nu alt partid?
– În primul rând, pentru că PRO România propune candidați legați de județ și care cunosc acest județ. În al doilea rând, propunem oameni care nu au mai făcut politică. În afară de mine și de Oana Vlăducă, toți ceilalți sunt la prima experiență politică și administrativă. În al treilea rând, propunem oameni tineri şi bine pregătiți profesional.

Apoi, mi se pare foarte grav că cel mai mare partid din Dâmbovița, PSD, este nevoit astăzi să apeleze la oameni care nu au nicio legătură cu Dâmboviţa, pentru că nu au personalități proprii. Dincolo de calitățile personale ale lui Titus Corlăţean sau Ionuț Vulpescu, oamenii trebuie să știe că amândoi locuiesc în București și nu au nicio legătură cu acest județ. La fel ca și alții care s-au perindat pe aici și despre care dâmbovițenii nici măcar nu mai știu cine erau.

Este grav că, la PNL, din cei trei posibili candidați eligibili, doi nu au nicio legătură cu Dâmboviţa. Guran este venit de la Câmpina, cu problemele lui reflectate de presă. Balint este de la Sălaj și a venit probabil pentru prima dată în Dâmbovița la momentul când a fost nominalizat pe listă.

Mai departe, PMP readuce în prim-plan oamenii lui Băsescu, în speranța că lumea a uitat. De asemenea, la loc de frunte găsim un securist, un traseist politic cu pensie de 200 de milioane de lei, de la 40 de ani, și care își dorește să mai ia încă 250 de milioane, cum a luat în fiecare lună la Consiliul Județean.

Un alt motiv pentru ca dâmbovițenii să voteze PRO România este că suntem un partid de centru-stânga, cu sensibilitate pentru cei mulți și cu deschidere pentru economie. În PRO România este Victor Ponta, care a fost un prim-ministru cu rezultate foarte bune și cu o perspectivă de înnoire a stângii politice. În PRO România este Adrian Țuțuianu care știe județul Dâmbovița foarte bine, uliță cu uliță. Oamenii trebuie să voteze PRO România pentru că vine cu cinci măsuri pentru primul an de activitate și cu un program de guvernare pentru patru ani de zile. Noi suntem singura opoziție de 1 an de zile. Noi nu am votat Guvernul Orban, nu am votat starea de urgență, nu am votat starea de alertă. Am votat pentru pensii, pentru alocaţiile copiilor, pentru redeschiderea piețelor… Noi, cei din PRO România, nu am fost niciodată oameni care am tăcut în Parlament. Apoi, pe Țuțuianu l-ați văzut la televiziuni, l-ați văzut pe teren… Cine a mai făcut la fel?

Victor Ponta – preşedinte, Călin Popescu Tăriceanu – preşedinte Consiliul Naţional, Adrian Ţuţuianu – primvicepreşedinte

PRO România este un partid cu sensibilitate pentru cei mulți și deschidere pentru economie

Reporter: Este PRO România a treia cale?
Da. PRO România este o alternativă la două curente politice mari. Curentul de dreapta reprezentat de PNL, membru al Partidului Popularilor Europeni. Ei nu mai sunt liberali în sensul clasic. Și social-democrația reprezentată de PSD, cu accente prea de stânga, dar care a uitat în fond să-i apere pe cei care i-au votat și a făcut blaturi nepermise în ultimul an de zile, iar în ultimii 4 ani a promovat la nivel de politică de stat incompetența. PRO România reprezintă curentul social-liberal, a treia cale, un curent pe care l-a aplicat în Marea Britanie cu succes, mulți ani, Tony Blair. Este un curent care îmbină pe de o parte nevoia de a asigura echilibrul social, protecția categoriilor defavorizate, cu ideea de dezvoltare economică pe baze private și sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii. Prin fuziunea cu ALDE, am pus bazele unui partid care poate să reprezinte un factor important de echilibru în viitoarea guvernare.

Reporter: Cum caracterizați guvernarea PNL din ultimul an?
– Este o guvernare dezastruoasă, cu oameni nepricepuți. O guvernare care a acordat prioritate sprijinirii companiilor cu capital străin, sprijinirii sistemului bancar și a lăsat fără niciun fel de sprijin întreprinderile mici și mijlocii, care reprezintă capitalul românesc. Este o guvernare care i-a pus în dificultate maximă și pe producătorii agricoli, cu închiderea piețelor și măsuri restrictive. Este o guvernare coruptă, și vă reamintesc cazul directorului Unifarm, care a cerut 760.000 de euro șpagă pentru un contract de achiziție combinezoane și măști de protecție. Sau scandalul măștilor de protecție pentru defavorizați, devenit unul international, și care este, de asemenea, anchetat de DNA. Este o guvernare care nu a reușit decât să împrumute România mai mult decât s-a împrumutat între 1990 și 2004. Este o guvernare incapabilă să asigure dezvoltarea României în următorii 4 ani.

Reporter: Și, totuși, este o guvernare care nu are majoritate în Parlament…
– Într-adevăr, vorbim, din nou, de o premieră românească. Un partid politic cu 20% reprezentare parlamentară conduce o țară. Acest Guvern a rezistat fără nicio problemă datorită blatului cu PSD. Dacă ne uităm cu atenție, vedem că PSD a votat Guvernul Orban în luna martie – liberalii au stat acasă. PSD a votat starea de urgență. PSD a votat starea de alertă. PSD a sprijinit aproape toate măsurile luate de acest Guvern. PSD a „culcat” în Parlament legea privind amânarea alegerilor parlamentare.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!