Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

PSD a adus peste 1 miliard de lei în Dâmbovița, în 3 ani. PNL, zero investiții

Publicat

pe

Liderul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean, a venit astăzi în faţa jurnaliștilor pentru a prezenta, bazându-se pe cifre, pe date concrete, o comparație între ceea ce a realizat PSD în ultimii trei ani de guvernare şi ceea ce au făcut liberalii instalaţi la putere în urmă cu 1 an, adică aproape nimic în plan investiţional economic şi social. Afirmă Corneliu Ştefan că datele prezentate reprezintă panoul clar, diferenţa dintre demagogia PNL şi lucrurile reale, realizările social-democraţilor.

„Trebuie să le spunem acestor băieţi veseli care astăzi conduc România câteva lucruri dureroase. Să le amintim faptul că ei au închis şcolile, au închis pieţele, au închis grădiniţele, au închis toate firmele cu obiect de activitate HoReCa. Au închis ţara, au închis judeţul Dâmboviţa. Nu au un plan de măsuri concrete”, a precizat liderul social democrat.

În 2017, când PSD se afla la guvernare, rata de creştere a economiei era de 7,1%, iar astăzi, sub ocârmuirea PNL, România este deja pe minus cu 4,6%. Produsul intern brut, de asemenea, a scăzut de la 223 miliarde de euro în 2019, când PSD a plecat de la guvernare, la 215 miliarde în prezent. Deficitul bugetar în 2016 era de 2,4%, a urcat la 2,8% în 2019, iar acum, în 2020, este 9,4%.

Cifrele sunt în continuare ameţitătore şi arată clar incapacitatea puterii liberale de a gestiona problemele economice şi sociale ale României.

Social-democraţii, spune Corneliu Ştefan, cât timp au fost la putere, au mărit salariul minim pe economie de la 875 de lei la 1.263 de lei. Liberalii au adăugat la acest capitol zero lei! Punctul de pensie a crescut de la 871 de lei la 1.265 de lei.

„Guvernul liberal nu numai că nu a mărit punctul de pensie dar nici măcar nu respectă legea prin care punctul de pensie ar fi trebuit să crească. Guverrnul PSD a mărit alocaţia copiilor de la 84 de lei la 150 de lei. Liberalii nu vor să aplice legea prin care alocaţia trebuia să se dubleze. Guvernul PNL ne anunţă că dublarea alocaţiilor se va realiza în cinci etape. De când o să înceapă, cum se va face, care vor fi acele perioade, nu se ştie”, a mai adăugat liderul PSD Dâmboviţa.

Cartea albă a guvernării social-democrate expusă de Corneliu Ştefan este încărcată cu dovezi concrete ale implicării PSD în viaţa economică şi socială a ţării, în găsirea unor soluţii de stopare a sărăciei, de realizare a unor proiecte edilitare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală care a fost total blocat de puterea liberală.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a mărturisit că, în cei trei ani de guvernare PSD, 2016-2019, în judeţul Dâmboviţa, au intrat, prin contracte de investiţii în domeniul public, peste 1 miliard de lei, proiectele fiind derulate prin PNDL 1 şi 2, programe naţionale de dezvoltare locală create şi implementate cu succes de Partidul Social Democrat.

„În judeţul Dâmboviţa au fost finanţate prin PNDL 1 şi PNDL 2 lucrările de reabilitare şi modernizare a 37 de drumuri judeţene, 113 instituţii de învăţământ, 128 de poduri şi drumuri locale au beneficiat de acelaşi tip de lucrări.

Au mai fost construite de la zero, dispensare, altele au fost modernizate şi dotate. S-au materializat 42 de proiecte de execuţie pentru lucrări la reţele de apă şi de canalizare. PNL nu a reuşit să ducă la capăt nici un proiect de acest tip, ba chiar a oprit finanţările pe PNDL”.

Preşedintele PSD Dâmboviţa a criticat şi programul de guvernare al PNL, pe care l-a numit a fi o gogoaşă electorală, fără sustenabilitate, fără surse, fără resurse.

„PNL vine în faţa oamenilor cu minciuni, cu populisme, crezând că poate păcăli cetăţenii, că le poate deturna atenţia de la dezastrul pe care l-au provocat şi că pot lua voturile necesare pentru menţinerea la putere a acestei găşti numită dreapta unită. Oameni care nu au nicio legătură cu poporul. Oameni care nu au putut să vină în faţa dâmboviţenilor cu proiecte concrete”, a declarat Corneliu Ştefan.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

ACTUALITATE

Primăria Gura Șuții, anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Publicat

pe

de

PRIMĂRIA COMUNEI GURA ȘUȚII anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Realizare șanț betonat, trotuare și podețe cu intrare la fiecare proprietate pe DJ 721 în satul Gura Șuții, comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în satul Gura Șuții, comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dambovița, din Municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței nr.1, județul Dâmbovița, în zilele de luni-vineri, între orele 09:00-16:00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Mănești, anunț de mediu proiect modernizare uliță spre biserică și uliță Bolovani

Publicat

pe

de

ALEXANDRU CONSTANTIN, reprezentant al UAT Mănești, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Dâmboviţa: Nu se supune evaluării impactului asupra mediului, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Modernizare uliță spre biserică și uliță Bolovani, în comuna Mănești, sat Mănești, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Mănești, sat Mănești, județul Dâmbovița.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot și consultate la APM Dâmboviţa, din municipiul Târgoviște, strada Calea Ialomiței, Nr. 1, județul Dâmbovița, în zilele de luni-vineri, între orele 09:00-16:00, precum și la următoarea adresă de internet: http:/apmdb.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii / observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la publicarea pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!