Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște amenajează două parcuri noi, la Dâmboviţa Mall și la Complexul de Natație

Publicat

pe

Administrația municipiului Târgoviște construiește cu fonduri europene nerambursabile două parcuri noi, lângă Dâmboviţa Mall și lângă Complexul de Natație. Vorbim despre două zone unde, practic, nu era nimic până acum, fiind perimetre degradate și neutilizate.

Parcul de la Dâmboviţa Mall va fi gata în luna decembrie. Investiția, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, include și bibliotecă, fântână arteziană și mini amfiteatru.

„Tot ce este aici reprezintă rezultatul unui parteneriat dintre Primăria Târgoviște și Consiliul Județean. Aici a fost terenul Consiliului Județean, transmis către Primăria Târgoviște pentru că numai noi eram eligibili pentru a accesa fonduri europene pentru realizarea acestui parc. Am făcut lucrul acesta, iar Consiliul Județean a realizat drumul, iluminatul, rețelele. Le vom prelua, le vom întreține, vom face tot ceea ce putem pentru ca această zonă să se mențină așa cum este acum și, de asemenea, să dezvoltăm și alte proiecte”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește parcul care va fi realizat în zona Complexului de Natație, proiectul este foarte aproape de semnarea contractului de execuție de lucrări. Deja se evaluează ofertele.

„Cred că și în viitor vom avea asemenea investiții. Am avut o întâlnire cu ADR Sud Muntenia, la Consiliul Județean Dâmboviţa, și am stabilit câteva priorități investiționale pentru Programul Operațional Regional viitor. Încă nu au apărut ghidurile. Sper să apară cât mai curând pentru a avea la dispoziție cât mai mult timp pentru depunerea proiectelor, pentru realizarea studiilor de fezabilitate, pentru execuția de lucrări și tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta pe fonduri europene municipiul Târgoviște.

Proiectele cu cea mai mare valoare sunt pe fonduri europene. De altfel, pe exercițiul financiar european anterior, municipiul Târgoviște a ocupat locul 2 la nivel de țară, din rândul municipiilor reședință de județ, pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene pe cap de locuitor. Așadar, știm să atragem fonduri europene și asta vom face in continuare. Fondurile europene reprezintă cea mai eficientă sursă de finanțare a serviciilor publice, nu însă și cea mai ușor de accesat”, a declarat Daniel Cristian Stan – primar municipiul Târgoviște.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT