Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște amenajează două parcuri noi, la Dâmboviţa Mall și la Complexul de Natație

Publicat

pe

Administrația municipiului Târgoviște construiește cu fonduri europene nerambursabile două parcuri noi, lângă Dâmboviţa Mall și lângă Complexul de Natație. Vorbim despre două zone unde, practic, nu era nimic până acum, fiind perimetre degradate și neutilizate.

Parcul de la Dâmboviţa Mall va fi gata în luna decembrie. Investiția, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, include și bibliotecă, fântână arteziană și mini amfiteatru.

„Tot ce este aici reprezintă rezultatul unui parteneriat dintre Primăria Târgoviște și Consiliul Județean. Aici a fost terenul Consiliului Județean, transmis către Primăria Târgoviște pentru că numai noi eram eligibili pentru a accesa fonduri europene pentru realizarea acestui parc. Am făcut lucrul acesta, iar Consiliul Județean a realizat drumul, iluminatul, rețelele. Le vom prelua, le vom întreține, vom face tot ceea ce putem pentru ca această zonă să se mențină așa cum este acum și, de asemenea, să dezvoltăm și alte proiecte”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește parcul care va fi realizat în zona Complexului de Natație, proiectul este foarte aproape de semnarea contractului de execuție de lucrări. Deja se evaluează ofertele.

„Cred că și în viitor vom avea asemenea investiții. Am avut o întâlnire cu ADR Sud Muntenia, la Consiliul Județean Dâmboviţa, și am stabilit câteva priorități investiționale pentru Programul Operațional Regional viitor. Încă nu au apărut ghidurile. Sper să apară cât mai curând pentru a avea la dispoziție cât mai mult timp pentru depunerea proiectelor, pentru realizarea studiilor de fezabilitate, pentru execuția de lucrări și tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta pe fonduri europene municipiul Târgoviște.

Proiectele cu cea mai mare valoare sunt pe fonduri europene. De altfel, pe exercițiul financiar european anterior, municipiul Târgoviște a ocupat locul 2 la nivel de țară, din rândul municipiilor reședință de județ, pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene pe cap de locuitor. Așadar, știm să atragem fonduri europene și asta vom face in continuare. Fondurile europene reprezintă cea mai eficientă sursă de finanțare a serviciilor publice, nu însă și cea mai ușor de accesat”, a declarat Daniel Cristian Stan – primar municipiul Târgoviște.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 18 august 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 18.08.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordurilor de colaborare încheiate între A.J.V.P.S. Dâmbovița – gestionar Fond Cinegetic și Consiliul Local Voinești, cu privire la fondul cinegetic aflat pe proprietatea UAT Voinești;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea suspendării activității școlare, pentru anul 2022 – 2023, în unitățile de învățământ: Școala Gimnazială Gemenea Brătulești, str. Principală nr. 356, Școala Primară Izvoarele, Școala Gimnazială Suduleni;
3. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de evaluare întocmit de expert evaluator ec. Balan Cristina Iuliana, pentru proprietățile imobiliare teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea vânzării unor imobile – cota parte teren aferent Bloc 1 și teren situat între Blocul 1 și blocul 2 domeniu privat al UAT Voinești;
5. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexei emise de ADI Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița cu nr. 15690 / 26.07.2022, pentru luna august 2022;
6. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT