Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște amenajează două parcuri noi, la Dâmboviţa Mall și la Complexul de Natație

Publicat

pe

Administrația municipiului Târgoviște construiește cu fonduri europene nerambursabile două parcuri noi, lângă Dâmboviţa Mall și lângă Complexul de Natație. Vorbim despre două zone unde, practic, nu era nimic până acum, fiind perimetre degradate și neutilizate.

Parcul de la Dâmboviţa Mall va fi gata în luna decembrie. Investiția, în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, include și bibliotecă, fântână arteziană și mini amfiteatru.

„Tot ce este aici reprezintă rezultatul unui parteneriat dintre Primăria Târgoviște și Consiliul Județean. Aici a fost terenul Consiliului Județean, transmis către Primăria Târgoviște pentru că numai noi eram eligibili pentru a accesa fonduri europene pentru realizarea acestui parc. Am făcut lucrul acesta, iar Consiliul Județean a realizat drumul, iluminatul, rețelele. Le vom prelua, le vom întreține, vom face tot ceea ce putem pentru ca această zonă să se mențină așa cum este acum și, de asemenea, să dezvoltăm și alte proiecte”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Cât privește parcul care va fi realizat în zona Complexului de Natație, proiectul este foarte aproape de semnarea contractului de execuție de lucrări. Deja se evaluează ofertele.

„Cred că și în viitor vom avea asemenea investiții. Am avut o întâlnire cu ADR Sud Muntenia, la Consiliul Județean Dâmboviţa, și am stabilit câteva priorități investiționale pentru Programul Operațional Regional viitor. Încă nu au apărut ghidurile. Sper să apară cât mai curând pentru a avea la dispoziție cât mai mult timp pentru depunerea proiectelor, pentru realizarea studiilor de fezabilitate, pentru execuția de lucrări și tot ceea ce este necesar pentru a dezvolta pe fonduri europene municipiul Târgoviște.

Proiectele cu cea mai mare valoare sunt pe fonduri europene. De altfel, pe exercițiul financiar european anterior, municipiul Târgoviște a ocupat locul 2 la nivel de țară, din rândul municipiilor reședință de județ, pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene pe cap de locuitor. Așadar, știm să atragem fonduri europene și asta vom face in continuare. Fondurile europene reprezintă cea mai eficientă sursă de finanțare a serviciilor publice, nu însă și cea mai ușor de accesat”, a declarat Daniel Cristian Stan – primar municipiul Târgoviște.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște montează încă 147 de camere video în municipiu

Publicat

pe

Unitățile de învățământ, parcurile, locurile de joacă, parcările și alte zone publice aglomerate din municipiul Târgoviște vor beneficia de monitorizare video permanentă – a anunțat, săptămâna aceasta, primarul Daniel Cristian Stan. Administraţia publică locală implementează un proiect care vizează montarea a 147 de camere de supraveghere, care se adaugă celor 33 aflate în funcțiune în prezent.

„Noul sistem de monitorizare va permite și stocarea datelor o anumită perioadă și va fi utilizabil inclusiv pe timp de noapte. Sistemul are aplicații importante în ceea ce privește prevenirea infracționalității (siguranța persoanei, protecția bunurilor împotriva furturilor, distrugerilor sau a actelor de vandalism), circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și protecția mediului”, explică edilul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: A început dezafectarea fostei rețele supraterane de transport agent termic

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat acțiunea de dezafectare a conductelor, estacadelor și a celor șase puncte termice existente de-a lungul fostei rețele supraterane de transport a agentului termic care era produs la Doicești.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, lucrările vor fi finalizate până la jumătatea acestui an. De menționat faptul că rețeaua prezintă degradări structurale și constituie chiar un pericol pentru cetățeni, mai ales pe segmentele care traversează alei pietonale, străzi sau calea ferată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!