Connect with us

ALEGERI

Radu Popa, candidat PSD Dâmbovița: E vremea să ne apărăm satul românesc

Publicat

pe

Vicepreședintele PSD Dâmbovița, Radu Popa, locul trei pe lista de candidați pentru Camera Deputaților din partea social-democraților dâmbovițeni, a luat la picior meleagurile dâmbovițene acum, la sfârșit de toamnă blândă, dar în vremuri răvășite de pandemie, să îi convingă pe oameni că PSD, partidul pe care îl reprezintă, este singura variantă viabilă, corectă, clară, pentru revenirea țării la normalitate, pentru amendarea și corectarea gafelor făcute de liberali. Popa ne surprinde cu textele sale în care îmbină realitatea politică, pandemia, situația dezastruoasă în care a fost adusă țara din cauza gestionarii proaste a Guvernului PNL cu mirajul unei țări frumoase, calde și blajine, la propriu. E un alt fel de comunicare a mesajului electoral, un stil care să creeze un echilibru, un răgaz de luciditate în psihicul omului bombardat și așa cu prea multe probleme, cu prea multe necunoscute.

„Sus, în coviltirul Cerului, se spovedea toamna pregătindu-se de plecare. Era tristă și frumoasă ca o lucrarea de Zuccarelli. Din păcate noi nu ne-am dăruit suficient spațiu să ne bucurăm de splendorile ei iar vremurile ne-au mutat privirile spre alte urgențe timpurii.

Când miroase a iarnă, pe toată Valea Dâmboviței oamenii lustruiesc merele ca pe icoane, le privesc cu sfială și le trimit în oboare. Bucuria lor se naște și se amplifică din zambetul satisfăcut al cumpărătorilor.

Dar anul acesta nu a mai fost așa. O tradiție veche cât istoria a fost încuiată în beciuri și înlocuită cu ordonanțe guvernamentale semnate de românii Orban și Arafat. Vremuri inubliabile…

Ieri după-amiază, împreuna cu Mihai Istrate, candidat la Camera Deputaților și cu Marian Lungu, primarul comunei Văleni, am vizitat câteva sute de locuitori din Văleni-Dâmbovița. Oamenii așteptau cuminți revenirea la normalitate și privirile lor întrebau Cerul și Pământul cât mai durează această anomalie.

„Nu pot să mă duc cu marfa la piață, dar la marketurile alea scumpe pot să mă duc. La Biserică nu am voie că umblă COVID-ul, dar pe la mall-uri pot să merg. Asta e lume normală?”, întreba, acuzator, o femeie trecută de 60 de ani și opinia dumneaei construiește o sinteză a dialogurilor din zonă.

Le-am spus că împărtășim aceleași neliniști și i-am îndemnat să nu își piardă speranța. Vom ieși noi și din noaptea asta. Ne vom reîntâlni, din nou, cu prietenii și cu cei dragi. Vom reface horele care țin vie tradiția, ne vom închina la aceleași icoane și vom zâmbi, îmbrățișându-ne frățește, fără mască. Vom redeschise piețele și vom descătușa școlile.

E nevoie să eliberăm România de pelagra asta galben-demagogică a cărei țintă sunt tradițiile și capitalul românesc. E vremea să ne apărăm satul românesc, Biserica, producătorii locali și școala. Adică, România eternă”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

ALEGERI

Fostul polițist Alexandru Iorga a pornit pe drumul de viitor primar al orașului Găești

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a făcut una dintre cele mai tari și inspirate mișcări politice din ultimul timp. L-a desemnat pe fostul comandant al Poliției Orașului Găești, acum avocat, Alexandru Iorga, drept candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din 2024. Decizia a fost luată ieri, de Biroul Permanent Județean al PSD, în ședința desfășurată la sediul filialei social-democraților din Găești. Iorga, propus și susținut de organizația locală, a fost desemnat pentru candidatură cu unanimitate de voturi. Evident, meritul acestei promovări, aparține președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care, în afară de flerul și intuiția în a-și alege oamenii de echipă, investește în aceștia și multă încredere.

Cunoscând personalitatea, caracterul, conduita, stilul de comunicare, de impresionare a cetățeanului alegător, a concetățenilor săi din Găești, bazate pe forța argumentării și soluții, cu siguranță, contracandidații săi au puternice motive să se teamă. Inclusiv, primarul în funcție, Gheorghe Grigore, căzut într-un ciudat și anost con de umbră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite