Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Dâmboviţa: Megaproiectul de apă și canalizare a intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

În ciuda tuturor critilor şi a scenariilor alarmiste lansate în spaţiul public de o serie de lideri politici, cum că cel mai mare proiect derulat vreodată în judeţul Dâmboviţa se va prăbuşi, lucrurile par să se fi echilibrat, iar procesul de implementare a intrat în linie dreaptă. Tocmai despre acest lucru a vrut să ne comunice astăzi directorul Campaniei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Adrian Dumitru. Pentru a-şi solidifica afirmaţiile şi a garanta despre reuşita acestui proiect, domnia sa i-a avut alături pe Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi pe Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Prin intermediul presei, dâmboviţenii au putut afla că documentaţiile pentru primele două loturi ale acestui megaproiect de infrastructură de apă şi canalizare din judeţul Dâmboviţa vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziţii Publice SICAP, începând de mâine – 27 noiembrie 2020. Următorul pas va fi reprezentat de licitarea de către firmele de specialitate în proiectarea şi execuţia unor astfel de lucrări.

„Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane euro, vizează localitățile: Târgoviște, Aninoasa, Șotânga, Vulcana Băi, Dragomirești, Tătărani, Văcărești și Perșinari și prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, stație nouă de pompare la Teiș, în incinta Stației de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj și Stație Pompare în Gospodăria de Apă Dragomirești Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj și Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) și conducte de aducțiune.

În ceea ce privește cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane euro, localitățile beneficiare sunt: Titu, Conțești, Răcari, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești și Slobozia Moară.

Contractul presupune lucrări de extindere și reabilitare front captare Titu – Braniștea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lungulețu, Conțești, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produlești; construcția unei noi gospodării de apă la Ciocănești și conducte de aducțiune”, se precizează într-un comunicat transmis presei de către CJ Dâmboviţa.

Primul la cuvânt a fost directorul Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, Adrian Dumitru, care a vorbit despre situaţia financiară în care se află unitatea, una deosebit de bună şi despre importanţa acestui megaproiect de infrastructură pentru judeţul Dâmboviţa, pentru localităţile unde se va implementa, pentru civilizaţia şi confortul cetăţenilor.

Primarul municipiului Târgovişte a menţionat că astăzi, practic, se marchează debutul ultimei etape, respectiv scoaterea la licitaţie publică a contractului de proiectare şi execuţie pentru două secţiuni importante al acestui proiect de infrastructură.

„Este un proiect foarte important pentru județul nostru, pentru comunitățile locale, un proiect de natură să schimbe într-o măsură importantă ceea ce înseamnă confortul în multe unități administrativ – teritoriale în contextul în care, după implementarea cu succes a acestui proiect, avem rezolvată într-o proporție importantă problema apei şi a canalizării în județul Dâmbovița.

Compania de Apă are o responsabilitate deosebită cu implementarea acestui proiect, nu există ca şi variantă pierderea banilor sau alte impedimente de natură să conducă la neimplementarea acestui proiect, pentru că este mult prea important pentru locuitorii judeţului Dâmboviţa, chiar dacă pe municipiul Târgovişte proiectul vizează numai o anumită zonă, restrânsă. Dincolo de aceste discuţii, dincolo de complexitatea proiectului, eu spun, încă o dată, că acest proiect va fi dus la bun sfârşit chiar dacă nu este simplu. Având în vedere valoarea, este cel mai complex proiect care a fost vreodată implementat la nivelul judeţului Dâmboviţa, atât ca număr de unităţi administrativ teritoriale beneficiare, cât şi ca lucrări care sunt preconizate a fi executate. Eu sper să vină nişte constructori care să facă treabă.

Finanţare există, bună intenţie există, dar este foarte important ca şi constructorii care vor participa la aceste licitaţii să fie serioşi. Eu am încredere că acest proiect se va finaliza cu succes indiferent de ceea ce spun unii sau alţii care îşi aduc aminte de Compania de Apă şi de proiectele pe care le are aceasta fix cu o săptămână înainte de alegerile parlamentare”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean, a spus că ziua de azi reprezintă un moment istoric pentru judeţul Dâmboviţa. Practic, astăzi, Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, lansează Caietele de Sarcini pentru primele două loturi ce vizeză execuţia de lucrări la proiectul care, odată finalizat, va transforma judeţul Dâmboviţa, fiecare localitate, într-un spaţiu civilizat, confortabil, european. Este un vis vechi al cetăţenilor dâmboviţeni de a beneficia de reţele de apă şi canalizare moderne, punându-se astfel capăt unui nivel rudimentar, arhaic, dificil de trai.

„Este un moment important, pe care dâmbovițenii îl așteaptă de multă vreme. Este un moment important în care atât eu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, și, nu în ultimul rând, conducerea Companiei de Apă, am avut un singur obiectiv, acela de a demara acest proiect, de a debloca anumite probleme. O să vedem în perioada următoare foarte multe diversiuni legate de acest proiect, dar vă spun că atât eu cât şi colegii mei îl vom duce la bun sfârşit. Felicit conducerea Companiei de Apă, pentru modul în care a gestionat, în această perioadă grea, acest proiect. Îi asigur că voi fi alături de dumnealor și de toți angajații, pentru a demara lucrările și bineînțeles, pentru a le finaliza”, a precizat Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa.

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!