Connect with us

Dâmboviţa

PRO România, singurul partid care exclude total o nouă carantinare!

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmbovița și candidat pentru un mandat de senator la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, a prezentat, astăzi – 26 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, Programul național de testare gratuită a populației pe care-l propune și susține PRO România, cu aplicabilitate din prima zi de activitate a unui nou Guvern Victor Ponta – premierul care a mai scos o dată țara din criză.

„Până când nu vom testa masiv populația, nu vom avea rezultate concrete. Și toate obiectivele primordiale depind de această testare masivă: vrem să redeschidem școlile, e nevoie de testare; vrem să repornim economia, e nevoie de testare; vrem să nu mai carantinăm oraș după oraș în țara asta, e nevoie de testare.

Este aberant cum refuză Guvernul PNL Orban să ia în considerare măsura testării masive. Comisia Europeană recomandă, începând de săptămâna trecută, tuturor statelor membre să folosească teste rapide antigen pentru depistarea COVID-19, putând astfel identifica și izola eficient focarele în stadiu incipient. Mai mult decât atât, Comisia solicită validarea și recunoașterea acestor teste între statele membre pentru a facilita circulația persoanelor în spațiul comunitar. O măsură pe care PRO România o cere de ceva vreme, pentru a stopa blocarea aberantă a sectoare întregi de activitate sau carantinarea orașelor. Orban însă, ca mare lider, refuză cu dispreț”, a precizat deputata Oana Vlăducă.

Parlamentara nu i-au iertat nici pe reprezentanţii PSD, pe care îi acuză că ignoră subiectul și interesele electoratului și merg pe burtă, pe principiul “tăcerea e de aur”, în timp ce românii sunt siliți să îndure „o stare de alertă tot mai dură, ce nu este altceva decât starea de urgență din primăvară, împachetată altfel: interzicerea circulației pe timp de noapte, declarații fără noimă pe proprie răspundere, piețe, școli și industria românească închisă, toate sunt specifice stării de urgență”.

„Starea de alertă este un lock-down mascat, ca guvernul să poată închide orașe, dar și să ceară oamenilor să iasă la vot. S-ar putea, însă, ca lumea să iasă mai întâi în stradă.

A recunoscut chiar Orban că nu are nevoie de stare de urgență, atât timp cât legea carantinei, votată cu complicitatea lui Ciolacu, îi dă voie să închidă orice și să amendeze pe oricine din țara românească.

Măsura carantinării fără testare este doar o nouă măsură inutilă care nu limitează răspândirea virusului, dar adâncește criza economică și crește nervozitatea în societate. Oamenii sunt iritați, stresați, păgubiți.

PRO România este singurul partid care exclude total necesitatea unui nou lockdown. O nouă închidere a țării va însemna colapsul economiei naționale, sufocată încetul cu încetul din martie. Toate măsurile luate, începând cu carantinarea marilor orașe și terminând cu închiderea tuturor școlilor sunt negândite, chiar prostești. Și totul pleacă de la refuzul de a aplica un program național de testare!”, a declarat Oana Vlăducă, numărul 1 pe lista de candidați PRO România Dâmboviţa pentru Senat la alegerile din 6 decembrie 2020.

Măsuri propuse de PRO România pentru controlul crizei sanitare COVID

– Program Național de Testare COVID-19 a tuturor românilor, cu decontarea testelor de către stat
– Deschiderea spitalelor pentru toți bolnavii, nu doar pentru cei cu COVID-19.
– Înființarea unui Centru de Plasmă Covalescentă și încurajarea și motivarea românilor care s-au vindecat de COVID-19 să doneze sânge.
– Întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică pe perioada crizei medicale, cu personal suficient pentru a putea face anchetele epidemiologice, a răspunde solicitărilor publicului și a desfășura campanii de informare la nivel local.
– Inițierea unui Program Național de Imunizare pasivă împotriva COVID-19 prin administrarea de anticorpi de la persoanele care s-au vindecat, fie prin administrarea de seruri de anticorpi specifici / monoclonali obtinuți în laboratoarele de cercetare.
– Vaccinarea cu prioritate a personalului din sistemul de sănătate, învățământ, apărare și ordine publică, energie și servicii publice.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT