Connect with us

ALEGERI

USR PLUS Dâmboviţa, apel la o campanie electorală decentă și onestă

Publicat

pe

Echipa USR PLUS Dâmbovița a lansat, astăzi – 26 noiembrie 2020, un apel al bunului simț, un apel la cinste și decență măcar în al 12-lea ceas al campaniei electorale. Nu „de dragul” oamenilor, ci pentru oameni. „Măcar ca o minimă reparație morală. La urma urmei O Românie fără hoție, România pe care ne-o dorim cu toții, trebuie să însemne și o Românie a decenței. A altruismului și a empatiei”, se arată în comunicatul transmis presei.

„Ne aflăm în ultima campanie electorală a acestui ciclu politic. Din foarte multe puncte de vedere, chiar cea mai importantă, având în vedere faptul că vor fi aleși oamenii care vor forma Legislativul pentru următorii 4 ani, într-un moment plin de incertitudine. Într-o perioadă extrem de complicată pentru toată lumea, o perioadă în care legile și proiectele trebuie realizate, mai mult ca niciodată parcă, cu mult altruism, cu multă empatie și mai ales cu extrem de multă responsabilitate.

Poate că tocmai de aceea ne așteptam ca această campanie să se diferențieze de cele anterioare. Prin mai mult bun simț. Printr-o doză mai mare de deschidere față de cetățeni și prin asumarea corectitudinii. Fie ea chiar și „de ochii lumii”. Din păcate însă, sesizăm încălcări flagrante ale legii electorale, încălcări care nu doar că nu fac cinste unei formațiuni politice și prin extensie candidaților săi dar care nu au darul decât de a aliena și mai mult o comunitate care, pe bună dreptate, e tot mai sătulă de politică în aceste luni tot mai grele.

De la nerespectarea regulilor privind afișajul electoral, la publicitatea mascată și până la intimidări sau fake news-uri promovate în mass-media și în mediul online, parcă le-am văzut pe toate. Am fost chiar victime directe ale abuzului de putere în această campanie, fiind obligați să ne apărăm la BEC și pierzând chiar oportunitatea de a ne continua campania cu pancarte. O campanie gândită de altfel special pentru oameni și pentru siguranța lor. O campanie menită să arate că cetățenii trebuie să primeze în această perioadă, dincolo de orice calcul electoral și de orice obiectiv politic.

Nu e despre noi însă. Chiar dacă reprezentăm o forță politică nouă pe scena din România, am învățaț rapid că există extrem de multe hopuri și piedici atunci când îți propui să transformi cu adevărat ceva în comunitate. Atunci când pui binele comun deasupra interesului personal. Nu, nu e despre noi. E despre Dâmbovița. Despre toți cetățenii acestui județ. Despre cum, nerespectându-i, nici măcar în plină campanie electorală, nu faci altceva decât să îi îndepărtezi de ideea de politică autohtonă. Ori fără ei, niciun partid și niciun candidat nu mai înseamnă nimic, căci fiecare formațiune politică și fiecare candidat politic ar trebui să se pună în slujba comunității. Zilnic. Nicidecum invers. Niciodată invers”.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

ALEGERI

Fostul polițist Alexandru Iorga a pornit pe drumul de viitor primar al orașului Găești

Publicat

pe

PSD Dâmbovița a făcut una dintre cele mai tari și inspirate mișcări politice din ultimul timp. L-a desemnat pe fostul comandant al Poliției Orașului Găești, acum avocat, Alexandru Iorga, drept candidat pentru funcția de primar la alegerile locale din 2024. Decizia a fost luată ieri, de Biroul Permanent Județean al PSD, în ședința desfășurată la sediul filialei social-democraților din Găești. Iorga, propus și susținut de organizația locală, a fost desemnat pentru candidatură cu unanimitate de voturi. Evident, meritul acestei promovări, aparține președintelui PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, care, în afară de flerul și intuiția în a-și alege oamenii de echipă, investește în aceștia și multă încredere.

Cunoscând personalitatea, caracterul, conduita, stilul de comunicare, de impresionare a cetățeanului alegător, a concetățenilor săi din Găești, bazate pe forța argumentării și soluții, cu siguranță, contracandidații săi au puternice motive să se teamă. Inclusiv, primarul în funcție, Gheorghe Grigore, căzut într-un ciudat și anost con de umbră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite