Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Claudia Gilia, deputat: Guvernul Orban, mai periculos decât noul coronavirus!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia atrage atenția asupra haosului creat în România ultimului an de către guvernarea liberală. Susține parlamentara că incapacitatea și incompetența actualei puteri PNL a provocat dezastru în toate domeniile de activitate. România a devenit o țară tristă, copleșită de coșmarul coronavirusului, de dramele prin care trec românii.

„Oamenii se îmbolnăvesc cu miile, mor cu sutele, în fiecare zi, din cauză că Guvernul Orban n-a știut / n-a putut / n-a vrut să pregătească din timp sistemul de sănătate pentru a face față pandemiei.

Economia se afundă-n criză. Peste 1,6 milioane de locuri de muncă s-au desființat definitiv. Zeci de mii de firme sunt în faliment. Sute de mii de producători / comercianți români sunt lăsați fără pâinea cea de toate zilele prin închiderea piețelor.

De la primul loc în Europa la creștere economică, în 2017, în guvernarea PSD, România a ajuns pe ultimul loc în Europa la relansarea economiei, din cauza sprijinului minuscul acordat de guvernul Orban, de numai 1,5-2% din PIB, conform Consiliului Fiscal

Educația copiilor este grav compromisă. Un milion de copii nu pot face școală online pentru că nu au internet și tablete. Guvernul Orban a închis toate școlile, total opus față multe țări din UE, care au înțeles că, indiferent cât de grea e situația, viitorul copiilor nu poate fi sacrificat.

Împrumuturile cresc galopat. Guvernul Orban s-a împrumutat într-un an cât în toți primii 22 de ani de la Revoluție, la cele mai mari dobânzi din Europa.

Degeaba tot încearcă Iohannis să distragă atenția și să acopere dezastrul ”Guvenului său”. Adevărul îl ajunge din urmă și-i spulberă perdeaua de fum!

Guvernul Orban a gestionat catastrofal pandemia. Și, în stilul de până acum, va fi tot mai rău. Așa-zisa plafonare a cazurilor ori eficiență a măsurilor guvernului sunt iluzii. O demonstrează un raport al Centrului European de Prevenire și Control a Bolilor, care în cazul României arată clar că menținând doar restricțiile actuale, numărul cazurilor noi și cel al deceselor va crește în continuare. Proiecția ECDC arată ineficiența și incompetența guvernării Iohannis-Orban.

S-a ajuns în acest punct critic pentru că nu s-a testat cât e necesar, oriunde e necesar – așa cum PSD a propus în nenumărate rânduri – pentru că nu s-a pregătit corespunzător sistemul de sănătate, corpul medical n-a fost protejat și nici consolidat, DSP-urile conduse de politruci au fost depășite complet de situație, iar restricțiile haotice și ilogice impuse populației au subminat încrederea în autorități. Guvernul Orban e mai periculos decât noul coronavirus. Nu ne amenință doar sănătatea, educația copiilor, ci și locurile de muncă, veniturile familiei”, a precizat Claudia Gilia.

Candidata pentru un mandat de senator din partea PSD Dâmboviţa la alegerilor din 6 decembrie consideră că singura șansă pentru țară este îndepărtarea de la putere, prin vot democratic, a reprezentanților PNL.

„Pe 6 decembrie, românii vor vota pentru viață, pentru revenirea la normalitate, pentru siguranța unui trai mai bun”.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmbovița. Cod Mandatar Financiar: 11200020

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!