Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Detalii despre sprijinul economic de criză pentru firme propus de PRO România

Publicat

pe

PRO România, partidul condus de Victor Ponta – premierul care a scos ţara din criză după programul de austeritate Băsescu-Boc, vine în faţa românilor cu cinci măsuri concrete, aplicabile din prima zi de guvernae. Între acestea, sprijinul economic pentru firmele mici şi mijlocii.

„PRO România știe că anul 2021 va fi anul luptei pentru fiecare loc de muncă ce poate fi păstrat sau creat. Antreprenorii români trebuie ajutați pentru a nu deveni victime sigure ale preluării de către companii străine. Măsurile pe care le propunem sunt menite a veni în ajutorul tuturor celor 500.000 de companii mici și mijlocii”, a precizat Adrian Ţuţuianu – candidat PRO România Dâmboviţa pentru un mandat de deputat.

Sprijinul economic de criză în seamnă o serie de măsuri care se vor aplica firmelor româneşti, cu condiţia menţinerii aceluiaşi număr de angajaţi de la finalului anului 2020 pe toată durata anului 2021, respectiv:

– Reducerea cotei de TVA de la 9% la 5% pentru produsele agricole şi alimentare şi pentru serviciile HoReCa;

– Anularea unor obligaţii fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri: impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microintreprinderi, zaxele şo impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricţiilor şi interdicţiilor administrative;

– Acoperirea de către stat a 50% din chiriile aflate în plată pe perioada nefuncţionării IMM-urilor din cauza restricţiilor impuse de autorităţi;

– Amânarea pentru 2022 a ratelor afeente finanţărilor la bănci şi IFN-uri şi prelungirea maturităţii cu perioada de graţie;

– Redeschiderea tuturor afacerilor închise de măsurile Guvernului Orban. Măsura închiderii se poate lua doar în situaţia apariţiei unor focare de infecţie COVID-19 în respectivele locaţii;

– Acordarea de granturi până la 500.000 de euro şi gharanţii de stat de 100% pentru investiţii în producţie, mai ales în industria alimentară care utilizează materii prime autohtone;

– Simplificarea programului IMM INVEST, mărirea plafonului şi extinderea şi la alte domenii şi reducerea comisioanelor plătite de companii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comana prO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar; 11200008

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!