Connect with us

ALEGERI

Ieșiți la vot! Apel către românii din diaspora

Publicat

pe

Asociația Românilor din Italia (ARI) face apel către toți românii din diaspora să participe la votul de duminică, 6 decembrie 2020, la alegerile parlamentare, pentru a-și reafirma apartenența la națiune și implicarea în viața socio-politico-economică și viitorul țării.

ARI cheamă fiecare compatriot al nostru la o evaluare lucidă, neemoțională, a ofertei partidelor care se prezintă la această competiție electorală, bazându-se și pe prestațiile anterioare ale forțelor politice în cauză – dacă și când au fost implicate în actul guvernării – și căutând răspunsul la o întrebare simplă: În ce măsură și în ce proporție programele electorale prezentate la alte scrutinuri s-au regăsit în rezultatele guvernărilor respective?

De asemenea, în altă ordine de idei, sancționând prestații parlamentare care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, ar trebui să ne întrebăm și în ce măsură noutatea apariției pe scena politică este neapărat o garanție a succesului ulterior?
Avem convingerea că noi, românii din străinătate, am acumulat suficientă experiență în a trece dincolo de promisiuni și vorbe frumoase, în a face diferența între idealuri și iluzii. Idealurile de prosperitate economică, educație și sănătate de nivel european, stat de drept și democrație autentică în țara noastră trebuie totdeauna să stea drept concepte călăuzitoare pentru orice exercițiu electoral, dar, pe de altă parte, nimeni n-ar trebui să cedeze unor iluzii deșarte, care nu pot fi puse în practică, indiferent din partea cui ar veni.

Credem că românii din străinătate trebuie să se ferească în primul rând de a se lăsa remorcați – ca masă de manevră – exploatându-li-se lipsa de informații veridice din țară, sinceritatea sentimentelor, uneori naivitatea, dorul de țară, patriotismul, dorința de dreptate și justiție. În acest sens, comunicarea cu aparținătorii noștri rămași acasă rămâne la fel de importantă ca întotdeauna, pentru a rămâne conectați la realitatea românească.

În rezumat, în pofida unei perioade dificile din punct de vedere sanitar, prezența la vot este de primă importanță și trebuie să-i încurajăm și pe frații, părinții și bunicii noștri din țară să meargă la urne, păstrând precauțiile impuse, evitând aglomerarea. Dar democrația se exprimă în primul rând la urne și e nevoie de votul nostru și al vostru, e nevoie de votul tuturor pentru ca Parlamentul rezultat să aibă reprezentativitate și legitimitate cât mai largă. România trebuie să progreseze și stă în puterea noastră, a conaționalilor din străinătate, indiferent ce motive ne-au adus aici, să ajutăm. Cu speranță și încredere, vom reuși!

Eugen Terteleac – președinte ARI

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats