Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Ieșiți la vot! Apel către românii din diaspora

Publicat

pe

Asociația Românilor din Italia (ARI) face apel către toți românii din diaspora să participe la votul de duminică, 6 decembrie 2020, la alegerile parlamentare, pentru a-și reafirma apartenența la națiune și implicarea în viața socio-politico-economică și viitorul țării.

ARI cheamă fiecare compatriot al nostru la o evaluare lucidă, neemoțională, a ofertei partidelor care se prezintă la această competiție electorală, bazându-se și pe prestațiile anterioare ale forțelor politice în cauză – dacă și când au fost implicate în actul guvernării – și căutând răspunsul la o întrebare simplă: În ce măsură și în ce proporție programele electorale prezentate la alte scrutinuri s-au regăsit în rezultatele guvernărilor respective?

De asemenea, în altă ordine de idei, sancționând prestații parlamentare care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, ar trebui să ne întrebăm și în ce măsură noutatea apariției pe scena politică este neapărat o garanție a succesului ulterior?
Avem convingerea că noi, românii din străinătate, am acumulat suficientă experiență în a trece dincolo de promisiuni și vorbe frumoase, în a face diferența între idealuri și iluzii. Idealurile de prosperitate economică, educație și sănătate de nivel european, stat de drept și democrație autentică în țara noastră trebuie totdeauna să stea drept concepte călăuzitoare pentru orice exercițiu electoral, dar, pe de altă parte, nimeni n-ar trebui să cedeze unor iluzii deșarte, care nu pot fi puse în practică, indiferent din partea cui ar veni.

Credem că românii din străinătate trebuie să se ferească în primul rând de a se lăsa remorcați – ca masă de manevră – exploatându-li-se lipsa de informații veridice din țară, sinceritatea sentimentelor, uneori naivitatea, dorul de țară, patriotismul, dorința de dreptate și justiție. În acest sens, comunicarea cu aparținătorii noștri rămași acasă rămâne la fel de importantă ca întotdeauna, pentru a rămâne conectați la realitatea românească.

În rezumat, în pofida unei perioade dificile din punct de vedere sanitar, prezența la vot este de primă importanță și trebuie să-i încurajăm și pe frații, părinții și bunicii noștri din țară să meargă la urne, păstrând precauțiile impuse, evitând aglomerarea. Dar democrația se exprimă în primul rând la urne și e nevoie de votul nostru și al vostru, e nevoie de votul tuturor pentru ca Parlamentul rezultat să aibă reprezentativitate și legitimitate cât mai largă. România trebuie să progreseze și stă în puterea noastră, a conaționalilor din străinătate, indiferent ce motive ne-au adus aici, să ajutăm. Cu speranță și încredere, vom reuși!

Eugen Terteleac – președinte ARI

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT