Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Noi, cei din PRO România, nu vom susține, prin votul nostru, lucruri în care nu credem

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa și candidat al partidului pentru un mandat de deputat, a derulat o campanie electorală bazată pe discuții cu cetățenii, în fiecare localitate din județ, iar în cadrul conferințelor de presă a ales să vorbească foarte puțin despre cât de potriviți sunt sau nu sunt ceilalți competitori să-i reprezinte pe dâmbovițeni. În această dimineață însă, urmare faptului că social-democraţii au avansat ieri ideea că, în Dâmbovița, există un blat între PRO România și PNL, Adrian Țuțuianu a hotărât să le răspundă foștilor colegi din PSD, partid din care a fost exclus la comanda lui Liviu Dragnea.

„Nu voiam că acesta să fie ultimul mesaj de campanie electorală, dar nici nu pot să asist la modul incalificabil în care unii lideri ai PSD Dâmbovița vorbesc despre PRO România. Pur și simplu, am fost oripilat de luările de cuvânt ale unora dintre foștii mei colegi”.

A punctat apoi Adrian Țuțuianu că cele două guverne Ludovic Orban, starea de urgență și apoi starea de alertă au fost votate de parlamentarii PSD, inclusiv cei de Dâmbovița, nu de cei care au rămas în PRO România și n-au fugit la PNL sau PSD. Mai mult, în martie 2020, Guvernul Orban 2 a fost învestit fără votul celor din PNL, care au stat acasă. Și, atunci, cine a făcut blat – întreabă, retoric, Adrian Țuțuianu.

„Oana Vlăducă, Adrian Țuțuianu, Victor Ponta și cei care suntem astăzi în PRO România nu am votat Guvernul Ludovic Orban. Toți din PSD s-au aliniat frumos la coadă și au făcut pe placul lui Ludovic Orban și al lui Klaus Iohannis. Liderii PSD au dovedit, în acest an, că nu sunt decât niște instrumente de care se folosesc Klaus Iohannis și Ludovic Orban să-și facă treburile într-o perioadă extrem complicată”, a declarat Adrian Țuțuianu.

 

Parlamentarul a amintit și de moțiunea de cenzură din luna august care nu a putut fi dezbătută pentru că nu s-a întrunit cvorumul fiindcă mai mulți parlamentari social-democraţi au rămas acasă pe motiv că sunt bolnavi de COVID-19 sau au membri ai familiei infectați, iar alții au dezertat către PNL.

Cât privește procesul de alegere a viceprimarilor în județul Dâmbovița, liderul PRO România spune că nu au încheiat niciun fel de alianță, alegând să decidă punctual cum acționează în fiecare localitate astfel încât rezultatul obținut de PRO România la alegerile din 27 septembrie să fie maximizat.

„La Moreni am avut șansa să ne punem viceprimar. Este decizia și dreptul nostru de a ne comporta că atare. La Văleni Dâmboviţa, spre exemplu, reprezentantul PRO România în Consiliul Local a votat viceprimarul propus de PSD, pentru că a considerat că este mai potrivit decât candidatul PNL.

Este momentul că PSD Dâmbovița să înțeleagă că bătălia trebuie să o ducă cu adversarii politici ideologici – PNL, USR PLUS, nu cu PRO România care ar putea fi oricând mai aproape de PSD.

Eu am încercat să las deschide punți de dialog. De acum înainte, vor avea în mine un adversar de temut. Voi fi un critic necruțător, indiferent ce funcție voi ocupa de luni încolo. Noi, cei din PRO România, nu vom susține, prin votul nostru, lucruri în care nu credem.

PRO România va fi partid politic parlamentar. Potrivit ultimului sondaj IRES dat publicității aseară, PRO România are 7,5% din voturi. Pentru cei care nu știu, IRES este un institut de sondare patronat de dl. Dâncu de la PSD, deci nu este vorba despre un sondaj al PRO România. Eu cred că vom face, după redistribuire, un scor cu două cifre. Dacă rămânem în opoziție, PRO România va fi principala voce a opoziției, iar Victor Ponta va fi liderul acestei opoziții la guvernarea Klaus Iohannis-Ludovic Orban. Și, în 2024, Victor Ponta va fi liderul politic cel mai important din România”, a declarat Adrian Țuțuianu – candidat PRO România Dâmboviţa pentru un mandat de deputat.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!