Connect with us

ALEGERI

Noi, cei din PRO România, nu vom susține, prin votul nostru, lucruri în care nu credem

Publicat

pe

Senatorul Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa și candidat al partidului pentru un mandat de deputat, a derulat o campanie electorală bazată pe discuții cu cetățenii, în fiecare localitate din județ, iar în cadrul conferințelor de presă a ales să vorbească foarte puțin despre cât de potriviți sunt sau nu sunt ceilalți competitori să-i reprezinte pe dâmbovițeni. În această dimineață însă, urmare faptului că social-democraţii au avansat ieri ideea că, în Dâmbovița, există un blat între PRO România și PNL, Adrian Țuțuianu a hotărât să le răspundă foștilor colegi din PSD, partid din care a fost exclus la comanda lui Liviu Dragnea.

„Nu voiam că acesta să fie ultimul mesaj de campanie electorală, dar nici nu pot să asist la modul incalificabil în care unii lideri ai PSD Dâmbovița vorbesc despre PRO România. Pur și simplu, am fost oripilat de luările de cuvânt ale unora dintre foștii mei colegi”.

A punctat apoi Adrian Țuțuianu că cele două guverne Ludovic Orban, starea de urgență și apoi starea de alertă au fost votate de parlamentarii PSD, inclusiv cei de Dâmbovița, nu de cei care au rămas în PRO România și n-au fugit la PNL sau PSD. Mai mult, în martie 2020, Guvernul Orban 2 a fost învestit fără votul celor din PNL, care au stat acasă. Și, atunci, cine a făcut blat – întreabă, retoric, Adrian Țuțuianu.

„Oana Vlăducă, Adrian Țuțuianu, Victor Ponta și cei care suntem astăzi în PRO România nu am votat Guvernul Ludovic Orban. Toți din PSD s-au aliniat frumos la coadă și au făcut pe placul lui Ludovic Orban și al lui Klaus Iohannis. Liderii PSD au dovedit, în acest an, că nu sunt decât niște instrumente de care se folosesc Klaus Iohannis și Ludovic Orban să-și facă treburile într-o perioadă extrem complicată”, a declarat Adrian Țuțuianu.

 

Parlamentarul a amintit și de moțiunea de cenzură din luna august care nu a putut fi dezbătută pentru că nu s-a întrunit cvorumul fiindcă mai mulți parlamentari social-democraţi au rămas acasă pe motiv că sunt bolnavi de COVID-19 sau au membri ai familiei infectați, iar alții au dezertat către PNL.

Cât privește procesul de alegere a viceprimarilor în județul Dâmbovița, liderul PRO România spune că nu au încheiat niciun fel de alianță, alegând să decidă punctual cum acționează în fiecare localitate astfel încât rezultatul obținut de PRO România la alegerile din 27 septembrie să fie maximizat.

„La Moreni am avut șansa să ne punem viceprimar. Este decizia și dreptul nostru de a ne comporta că atare. La Văleni Dâmboviţa, spre exemplu, reprezentantul PRO România în Consiliul Local a votat viceprimarul propus de PSD, pentru că a considerat că este mai potrivit decât candidatul PNL.

Este momentul că PSD Dâmbovița să înțeleagă că bătălia trebuie să o ducă cu adversarii politici ideologici – PNL, USR PLUS, nu cu PRO România care ar putea fi oricând mai aproape de PSD.

Eu am încercat să las deschide punți de dialog. De acum înainte, vor avea în mine un adversar de temut. Voi fi un critic necruțător, indiferent ce funcție voi ocupa de luni încolo. Noi, cei din PRO România, nu vom susține, prin votul nostru, lucruri în care nu credem.

PRO România va fi partid politic parlamentar. Potrivit ultimului sondaj IRES dat publicității aseară, PRO România are 7,5% din voturi. Pentru cei care nu știu, IRES este un institut de sondare patronat de dl. Dâncu de la PSD, deci nu este vorba despre un sondaj al PRO România. Eu cred că vom face, după redistribuire, un scor cu două cifre. Dacă rămânem în opoziție, PRO România va fi principala voce a opoziției, iar Victor Ponta va fi liderul acestei opoziții la guvernarea Klaus Iohannis-Ludovic Orban. Și, în 2024, Victor Ponta va fi liderul politic cel mai important din România”, a declarat Adrian Țuțuianu – candidat PRO România Dâmboviţa pentru un mandat de deputat.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT