Connect with us

ACTUALITATE

72 de deficiențe identificate în secțiile ATI din județul Prahova

Publicat

pe

Controalele de prevenire și reducere a riscului de incendiu derulate de cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova în secțiile ATI din cadrul unităților sanitare din județ, alături de reprezentanți ai DSP și ISCIR, au scos la iveală 72 de deficiențe, din care 17 au fost remediate în timpul verificărilor. S-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, respectiv 55 de avertismente și 3 amenzi în cuantum de 22.500 lei. Totodată, au fost executate 20 de activități de informare preventivă, în care au fost atrase 109 persoane.

Principalele deficiențe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în:
– reducerea dimensiunilor căilor de evacuare;
– blocarea, în poziție închisă, a ușilor pe căile de evacuare;
– funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu;
– nerespectarea de către conducătorul unității a obligațiilor de înființare a serviciului privat pentru situații de urgență;
– exploatarea instalațiilor, echipamentelor și aparatelor electrice în condiții în care se generează suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depășesc puterea nominală a circuitelor;
– exploatarea instalațiilor și sistemelor de captare și scurgere la pământ a descărcărilor electrice atmosferice, în alte condiții decât cele prevăzute în reglementările tehnice;
– nemontarea, deteriorarea sau neasigurarea vizibilității indicatoarelor de securitate incendiu.

„În urma controalelor, au fost identificate două unități sanitare (Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul Municipal Câmpina) care funcționau fără autorizația de securitate la incendiu, deși era obligatorie obținerea acestui act administrativ.

La Spitalul Municipal Câmpina au fost făcute modificări în zona ATI față de documentele de referință inițiale (s-a schimbat locul centralei de semnalizare). La Spitalul Județean de Urgență Ploiești sunt investiții în derulare iar punerea în funcțiune a acestora s-a realizat fără recepție la închiderea lucrărilor.

Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile legale, autorizația de securitate la incendiu certifică faptul că o construcție respectă prevederile reglementărilor tehnice de proiectare. Acest document conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței de securitate la incendiu. Autorizația trebuie solicitată după admiterea recepției la terminarea lucrărilor și înainte de darea în funcțiune a clădirii.

Obligația solicitării și obținerii avizului și autorizației de securitate la incendiu revine investitorului, respectiv beneficiarului investiției.

Avizul/autorizația de securitate la incendiu trebuie obținute atât pentru construcții existente, atunci când se schimbă funcțiunile unui spațiu și/sau se execută lucrări de modificare, cât și pentru construcții noi. Pentru unitățile sanitare, această obligație a fost instituită începând cu anul 1992 și subzistă până la acest moment.

Astfel, o clădire se poate afla în una din următoarele situații:
– deține autorizație de securitate la incendiu;
– funcționează fără autorizație de securitate la incendiu – în condițiile în care a fost edificată după anul 1992 sau a fost construită anterior acestui an și asupra ei s-au executat lucrări de modificare și/sau schimbare a destinației;
– nu necesită autorizație de securitate la incendiu întrucât -:nu s-a schimbat destinația și/sau nu s-au executat lucrări de modificare;
– autorizate parțial – în sensul în care autorizația a fost emisă pentru un etaj sau o secție din interiorul clădirii.

Construcțiile existente intră în procesul de avizare/autorizare doar în condițiile în care asupra lor se execută lucrări de modificare și/sau schimbare a destinației. Principala problemă a fondului construit existent este generată de exploatarea, chiar de zeci de ani pentru unele categorii de construcții, fără intervenții de reabilitare a instalațiilor utilitare existente sau lucrări de modificare care să vizeze îmbunătățirea tuturor cerințelor de calitate față de momentul edificării lor”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Prahova.

ACTUALITATE

„Ziua angajărilor” la Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Parcul Industrial Moreni și Liceul Tehnologic din localitate demarează, luni – 26 iulie, de la ora 09:00, proiectul „Ziua angajărilor”, menit să vină în sprijinul absolvenților, în sensul că le va fi facilitat accesul la locurile de muncă disponibile în cadrul societăților care-și desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni.

„Sunt onorat să pot veni în sprijinul oricărui locuitor al municipiul Moreni și voi face tot posibilul ca acest proiect să aibă rezultate dintre cele mai bune. Mulțumesc conducerii Consiliului Județean Dâmbovița pentru sprijinul acordat și, totodată, le mulțumesc tuturor colaboratorilor”, este mesajul directorului Parcului Industrial Moreni – Gabriel Purcaru.

Absolvenții vor primi materiale informative despre firme, posturi etc. astfel încât să-și analizeze mai ușor abilitățile și competențele prin prisma ocupării unui job din oferta Parcului Industrial.

„Ziua angajărilor” va avea loc la sediul Liceului Tehnologic Moreni. În funcție de solicitări, acțiunea va fi reeditată. De asemenea, se vor putea organiza vizite de documentare în Parcul Industrial Moreni – ne-a mai spus Gabriel Purcaru.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Marian Nițescu, președintele Organizației de Pensionari Bărbulețu, a trecut la cele veșnice

Publicat

pe

de

Instituția Prefectului – Județul Dâmbovița își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a domnului MARIAN NIȚESCU, președinte al Organizației de Pensionari Bărbulețu și membru în Consiliul Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița încă din anul 2010.

A fost un om implicat și solidar cu ceilalți colegi și întotdeauna activ în cadrul ședințelor la care a participat pentru a susține problemele cu care s-au confruntat pensionarii.

Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Prefect,
Aurelian Popa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT