Connect with us

OPINII

Calcule greșite

Publicat

pe

În ce situație penibilă ne aflăm din punct de vedere politic! Consultările care au avut loc la „tătucul” de la Cotroceni nu au avut niciun rezultat. Despre surprize, ce să mai vorbim. Cei propuși de PNL și USR PLUS sunt anoști, un fel de relicve în ale politicii. Nesemnificativi, neperformanți. Nu emană încredere. Doar PSD a venit cu o propunere nouă. Nouă și atât! E bună doar ca imagine.

Din punctul meu de vedere, ilustrului medic Rafila i-ar sta mai bine în fața unui microscop, într-un laborator, sau ca sfătuitor în probleme de pandemie. Dar, asta este politica! Ieși în față cu persoana aleasă în funcție de conjuncturile socio-economice. E pandemie, un medic dă bine. E război, scoatem un general.

Social-democrații au acționat profesionist, cum scrie în cărțile de strategie politică. Dar, ce te faci cu liberalii, care o țin cu un joc stupid, banal? Să ieși în față cu Cîțu, pentru ca, în umbră, să încerci să reanimezi din nou golemul, pe Orban?! Să vrei să conduci țara cu aceiași oameni care nu au performat și care au mai fost și sancționați de electorat? Chiar până acolo să meargă sfidarea?

Nici Klaus Iohannis nu a învățat nimic din această experiență electorală. Credea, și chiar s-a zbătut pentru treaba asta, că îi va întrona pe liberali la putere, cum nu au mai fost niciodată. A forțat alegerile în ciuda problemelor cauzate de coronavirus. Și i-a ieșit prost. Acum, nu știe pe unde să scoată cămașa. Are USR PLUS în coastă, AUR-ul mușcă din el și fuge, PSD are pregătită artileria grea. Se așteaptă doar comanda foc. Depind de comandant care, sincer, în ultimele luni, a fost cam nestatornic în decizii. Poate s-a învățat minte. Poate!

Ieșirile și ura pe față manifestată de președintele țării față de PSD, inocularea în spațiul public, deschis, dur, a unor păreri greșite despre social-democrați, nu mai trebuie tolerate. Alternativa viabilă, dacă nu se potolește, este suspendarea. S-a văzut la alegerile parlamentare, poporul nu îl iubește așa de mult pe cât credea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Pulanul, ca remediu anticoronavirus…

Publicat

pe

Starea de alertă pe care onor Guvernul ne-o tot prelungește pe mâna lui Raed Arafat, restricțiile impuse de lege, a creat și un soi de vrajă care se pare că i-a cam luat de cap pe unii purtători de uniformă a statului. Își ies din pepeni vigilenții polițiști și jandarmi exact când și cum nu trebuie.

La orele de comunicare pe care le fac, în special cei aduși în sistem din sursă externă, nu li se spune probabil cum trebuie să poarte un dialog cu cetățeanul, cum să-i studieze comportamentul, personalitatea, obiceiurile, tarele de caracter și să acționeze diferit în funcție de situație.

Ce atâta studiu și talent! Pulanul este argumentul suprem pentru unii dintre apărătorii legii care fac dezacorduri gramaticale până și în procesele verbale de contravenție. Îl ai în mână, dai cu el. Nu contează pe cine lovești. Bărbat, femeie, bătrân. Până la urmă, au și ei dreptate.

Toți suntem egali în fața legii. Cred că așa au gândit polițiștii dintr-o comună din Ardeal când au tăbărât să bată a femeie fiindcă nu purta mască de protecție! Nu a înțeles cum stă treaba cu starea de alertă, i-au aplicat o corecție! Ca în India. Pe acolo am auzit că se mai poartă astfel de sancțiuni.

Săritul calului este cumva specific românilor, indiferent din ce castă sau grup provin, dar cred că trebuie să îi punem stop. Să lovești o femeie, tu polițist, indiferent de condiția ei socială și mentală, fiindcă nu purta obiectul care ne amărește viața de atâta timp, mi se pare o mizerie.

Polițiștii respectivi ar trebui să fie dezbrăcați de haina statului și trimiși la munca pământului. Sau la pensie, că este o modă acum ca, după ce faci o prostie, sistemul să îți propună să devii pensionar.

Citește în continuare

OPINII

Ursul Arthur și noua aristocrație…

Publicat

pe

Și au trecut și Sfintele Sărbători de Paște. Așa se întâmplă mereu. Ne revenim din vraja mai mult de sorginte alimentară, pitită și de data aceasta sub măștile de protecție, și intrăm în obișnuit.

Am început starea de normalitate în bolnăvicioasa societate românească, pentru care nu s-a găsit încă un vaccin, cu uciderea ursului Arthur, cel mai mare exemplar din specia sa, care mai hălăduia prin pădurile României. A venit un prinț de prin Austria plin de bani și l-a culcat la pământ. Așa, din pasiune pentru vânătoare.

Românii noștri, cei care ar trebui să protejeze fauna și flora care ne-au mai rămas, s-au făcut preș în fața nobilului. Așa este tradiția istorică. Nu putem face rabat în contemporaneitate de ea. Mai ales că „prinții” s-au înmulțit și în România, nu numai în Europa. Dispun de bani, putere și multă nesimțire, absolut necesară când vrei să calci pe capetele celor din jur, când vrei să acaparezi totul.

Povestea tragică a ursului Arthur este, așa, o bombonică acrișoară pe tortul a tot ceea ce se întâmplă ilegal și ciudat în țărișoara noastră. Au băieții rezervații de vânătoare întinse, nici nu se mai știe bine numărul orataniilor de pe acolo, tocmai pentru a le împușca fără probleme. Au cabane, paznici cu Rover și pistol la brâu, iar proprietățile sunt împrejmuite cu garduri electrice. Unii le-au mai desființat după ce și-au văzut atinse scopurile. Așa că drama bietului Arthur este o boare în marea de lucruri urâte care se întâmplă la noi, din păcate cu știința unor reprezentanți ai statului.

Vânarea ursului brun cel mai mare din Europa care trăise totuși liniștit prin pădurile românești vreo 17 ani arată că noi, ăștia mulți, nu prea contăm în ochii noii aristocrații, ai celor care aspiră totul și pe care, nu de puține ori, îi vezi în haită cum își etalează, zic ei, prietenia pe rețelele de socializare. Pentru acești soi de prinți, totul este de vânat. Arthur a creat acum doar un simbol.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT