Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa și Primăria Găești își unesc forțele pentru eliminarea traficului greu din oraș

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, s-a întâlnit, astăzi – 16 decembrie 2020, cu primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, pentru a identifica posibilele variante pentru un traseu de legătură între viitorul Drum Expres Valahia (Găești-Ploiești) și DN7. Doar așa va fi eliminat traficul infernal care sufocă acum orașul Găești. La discuții au participat și Ionuț Săvoiu – consilier județean și Vasile Dinu – directorul Direcției Infrastructură Locală din cadrul CJ Dâmboviţa.

„Pe lângă avantajele date de scurtarea timpilor celor care nu vor mai fi blocați în ambuteiajele din Găești, sănătatea oamenilor este protejată prin diminuarea noxelor emise de numărul mare de mașini care, în lipsa unei alte variante, sunt obligate să intre în oraș.

Au fost identificate deja două variante de lucru, iar traseul optim va fi stabilit de către specialiștii Consiliului Județean în colaborare cu cei ai Primăriei Găești pentru completarea variantei de ocolire a orașului Găești. Și totul cu bani europeni, fără niciun cost pentru primărie”, precizează președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Luni – 21 decembrie 2020, în ședința CJD, șeful administrației județene va propune asocierea cu Primăria Găești, astfel încât, în cel mai scurt timp, să înceapă lucrul la documentația necesară realizării unei investiții de acest gen.

Avantajele realizării unui traseu de legătură între Drumul Expres Valahia și DN7:
➡️ reducerea traficului în orașul Găești;
➡️ reducerea timpilor de transport pentru mărfuri și persoane;
➡️ mutarea traficului greu în afara orașului va reduce poluarea și va diminua numărul accidentelor;
➡️ atragerea de noi investitori ca urmare a creșterii accesibilității zonei urbane Găești.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT