Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Dâmbovița: Senatorul USR PLUS Dragoș Popescu pune preț pe ideile elevilor

Publicat

pe

Dragoș Popescu, ales senator de Dâmboviţa, în data de 6 decembrie 2020, din partea Alianței USR PLUS, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Consiliului Național al Elevilor din județ. Discuțiile s-au purtat în jurul priorităților pentru care elevii căuta soluții de rezolvare la autoritățile centrale și locale, respectiv: accesul la internet pentru toate instituțiile de învățământ, dotarea cu tablete a fiecărui elev, acordarea cu strictețe a burselor potrivit legislației în vigoare și asigurarea transportului județean în condiții de confort termic și siguranță pentru elevii navetiști.

„Este remarcabilă implicarea elevilor pentru apărarea drepturilor lor, cât și prezentarea unor recomandări reale în vederea îmbunătățirii sistemului de educație (eliminarea sancționării prin note a comportamentelor inadecvate și aplicarea mustrărilor verbale și scrise, condiții și reguli clare pentru desfășurarea online a cursurilor, eliminarea ordinelor vagi și interpretabile emise de MEN, depolitizarea instituțiilor de învățământ, desființarea inspectoratelor școlare, etc.) și în mod special pentru respectarea Statutului Elevului cât și actualizarea acestuia la noile provocări.

I-am felicitat pentru activismul lor și i-am asigurat de suportul și sprijinul meu în viitor, ca senator în Parlamentul României. Este nevoie de o voce a elevilor cât mai puternică și unitară la nivel național și care să fie ascultată de decidenții politici. Din rolul meu de parlamentar, voi depune toate eforturile ca depolitizarea învățământului românesc și așezarea copilului în centrul sistemului să devină realitate”, spune tânărul senator Dragoș Popescu.

Noul Parlament se va constitui în data de 21 decembrie. Astăzi – 17 decembrie, deputații și senatorii de Dâmbovița urmează să-și primească certificatele constatatoare.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Gogu Polonezu

    decembrie 17, 2020 at 12:08 pm

    Frumos e sa vrei,greu/dificil sa si faci! Puterea e lucru dracului! mai ales can iti pica in cap din resturi…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!