Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Resetare la CJ Dâmboviţa. A început o nouă etapă de implementare a programelor de dezvoltare

Publicat

pe

Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, atacă frontal toată problematica administrativ-edilitară a judeţului. Din câte se pare, Corneliu Ştefan a început deja bătălia cu timpul, cu noile proiecte absolut indispensabile pentru viaţa socială şi economică a judeţului, pe care vrea să le implementeze rapid. Până în acest moment, toate şedinţele de Consiliu Judeţean care s-au desfăşurat de la instalarea noii echipe de conducere au avut importante elemente de noutate, de premieră. Măsuri care au menirea de a schimba în bine faţa judeţului Dâmboviţa. Şi, ne asigură preşedintele CJD, acest scenariu al transformărilor în bine va continua.

Astăzi – 21 decembrie 2020, în cadrul Consiliului Judeţean Dâmoviţa, cu unanimitate de voturi, au fost aprobate mai multe proiecte iniţiate de executiv, care au ca principală măsură dezvoltarea judeţului, crearea unor structuri de lucru flexibile la nivelul CJ Dâmboviţa, capabile să răspundă provocărilor în materie de elaborare şi implementare a unor proiecte cu finanţare europeană sau de la bugetul de stat, dar şi care să gestioneze mai judicios patrimoniul judeţului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a obţinut acceptul consilierilor pentru asocierea administraţiei publice judeţene cu Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în vederea realizării unor investiţii de infrastructură ultranecesare judeţului. Este vorba de inelul doi de centură al municipiului Târgovişte, de centurile ocolitoare ale oraşelor Găeşti, Pucioasa şi Fieni, dar şi de şosele ocolitoare pentru oraşele Titu şi Răcari. Se va mai construi un inel de centură la DN 71 şi limita de sud a comunei Tărtăşeşti.

„În acest mod, vom deschide zona pentru oraşele Titu şi Răcari şi, bineînţeles, vom crea o legătură facilă a judeţului Dâmboviţa cu zona metropolitană a Bucureştiului. Toate aceste drumuri vor fi finanţate prin POIM. Noi, astăzi, am făcut primul pas. Am propus Ministerului Transporturilor, prin CNAIR, să ne asociem pentru realizarea acestor obiective de infrastructură”, a precizat Corneliu Ştefan.

A mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa că le-a cerut colegilor din aparatul tehnic două lucruri esenţiale.

„Toate drumurile despre care am vorbit vor fi construite în regim de patru benzi. Vor fi drumuri cu infrastructură foarte clară, cu amenajări de scurgeri de apă, poduri, podeţe. Şi, ceea ce este foarte important, nu vor străbate localităţile pe care le-am enumerat”.

La rectificarea bugetară propusă, şeful CJ Dâmboviţa a solicitat alocarea sumelor necesare pentru studiile de prefezabilitate, pentru toate variantele de drumuri ocolitoare. Hotărârile luate de consilierii judeţeni vor fi comunicate mâine Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Tot în cadrul şedinţei de consiliu de astăzi a fost modificată şi organigrama Consiliului Judeţean, rămasă neschimbată de ani buni. Corneliu Ştefan a propus această modificare din nevoia de a crea un aparat flexibil, funcţional, structuri care să fie responsabile pentru toate proiectele care se vor derula sub autoritatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa începând cu anul 2021.

„A fost defiinţată Direcţia de Programe Europene şi o parte din Direcţia Judeţeană de Infrastructură Locală şi am înfiinţat Direcţia de Strategii, Programe şi Investiţii. Noutate, la această direcţie nou înfinţată, am creat un compartiment de accesare a fondurilor europene care nu va deservi doar Consiliul Judeţean, ci va fi la dispoziţia tuturor primăriilor din judeţ care doresc să implementeze proiecte europene”, a mai adăugat Corneliu Ştefan.

Şi, ca o premieră în administraţia judeţeană dâmboviţeană, a fost creat un compartiment privind dezvoltarea montană, care va avea în vedere tot ceea ce se întâmplă în nordul judeţului, în special în staţiunea Padina-Peştera. Specialiştii care vor lucra în cadrul acestui departament vor urmări şi se vor preocupa de tot ceea ce înseamnă elaborarea şi implementarea unor proiecte de dezvoltare şi de punere în valoare a zonei aflate pe platoul Bucegilor Dâmboviţeni.

A subliniat preşedintele Corneliu Ştefan că, în noua organigramă a instituţiei, în loc de 9 directori generali se vor regăsi doar 4. Totodată, funcţiile publice din cadrul instituţiei s-au redus de la 174 la 161. De asemenea, a ţinut să precizeze că nu a luat ca model alte iniţiative de acest fel din ţară, unde s-a tăiat cu pixul un anume număr de funcţionari publici, poate fără o analiză clară, judicioasă. La CJ Dâmboviţa s-a ţinut cont de interesul judeţului, de funcţionalitate şi de performanţă.

Tot ca o încununare a noilor strategii, în cadrul Consilului Judeţean Dâmboviţa, a fost prezentat şi aprobat Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, un program unic în România până în acest moment, care are rolul de a sprijini şi dezvolta, într-un mod echilibrat, toate localităţile din judeţ.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT