Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

2020, an de lupte și victorii pentru PSD Dâmbovița

Publicat

pe

Bilanț de final de an la PSD Dâmboviţa. Un an care, în afara de pandemia care ne-ţintuit pe toţi şi care ne supune la tot soiul de experienţe sociale, de necunoscute, a fost destul de tensionat şi din punct de vedere politic.

În prima parte, 2020 a fost marcat la PSD Dâmbovița de dispute interne, democratice, între tabăra Rovanei Plumb şi grupul coordonat de Corneliu Ştefan, Titus Corlăţean şi Cristian Daniel Stan, alături de care au stat numeroşi primari, consilieri locali şi judeţeni, care doreau schimbarea mentalităţii în organizaţie, resetarea din temelii. 2020 a fost pentru PSD Dâmbvoviţa anul victoriilor, începând cu înfrângerea conservatorilor, a celor din cercul închis controlat de Rovana Plumb şi alegerea lui Corneliu Ștefan ca preşedinte al filialei şi până la victoriile în alegerile locale din 27 septembrie, când PSD Dâmboviţa a câştigat 63 de primării şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, ciclul electoral încheindu-se cu scrutinul pentru parlamentare din 6 decembrie, când social-democraţii dâmboviţeni au câştigat patru mandate de deputaţi şi unul de senator.

Astăzi – 22 decembrie 2020, liderul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, senatorul Titis Corlăţean – preşedinte executiv şi primarul municipiului Târgovişte Cristian Daniel Stan – secretar executiv au vrut să mulţumească dâmboviţenilor pentru încrederea acordată și i-au asigurat că vor rămâne dedicaţi problemelor comunităţii, decişi să facă totul pentru binele oamenilor.

„Este un moment de bilanţ. Un moment de final de an. Un an care a fost destul de dificil. Un an care a fost dens din punct de vedere al evenimentelor politice, dar şi raportat la provocările cărora a trebuit să le facem faţă în toată această perioadă. Le mulţumesc dâmboviţenilor, târgoviştenilor, pentru încredere. Nu îi vom dezamăgi”, a fost mesajul primarului Cristian Daniel Stan.

Senatorul Titus Corlăţean a trecut în revistă momentul politic pe care îl traversăm, unul nu tocmai propice reconcilierii şi dezvoltării naţiunii, când la putere, după cum a spus, se prefigurează a fi instalat un guvern de coaliţie total ilegitim.

„Este o formulă lipsită de legitimitatea votului popular pe care un preşedinte al unora dintre români încearcă să o impună într-un mod discreţionar şi neconstituţional. PSD va vota împotriva acestui Guvern. Noi ne vom face datoria sub forma unei opoziţii absolute, împotriva unei guvernări care deja arată semne de serioasă slăbiciune şi lipsă de coeziune”, a precizat Titus Corlăţean. Preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa a mai spus că PSD nu va participa la consultările de la Cotroceni pe care le consideră a fi un exerciţiu inutil, o farsă.

Senatorul PSD le-a mulţumit dâmboviţenilor pentru încredere, pentru faptul că îşi pun în continuare speranţele în PSD, în forţa şi în determinarea acestui partid de a se dedica problemelor cu care se confruntă ţara, fiecare comunitate în parte.

Preşedintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ştefan, a făcut un scurt rezumat socio-politic al anului care tocmai se încheie, an pe care l-a apreciat ca fiind unul destul de greu, plin de evenimente, de încercări, dar şi de victorii, de reaşezarea lucrurilor, cel puţin în PSD Dâmboviţa, într-o matcă a firescului şi normalităţii.

„Nu a fost o luptă uşoară. A fost o luptă grea, a fost o luptă în interiorul organizaţiei. Vreau să vă aduc aminte că a fost pentru prima dată când în organizaţia PSD Dâmboviţa au avut loc alegeri între două echipe. Această izbândă nu a fost a noastră, a celor trei din faţa dumneavoastră, nu a fost a echipei care a câştigat, a fost izbânda organizaţiei PSD Dâmboviţa. A fost un răspuns la ceea ce îşi doreau dâmboviţenii.

Schimbările produse în rândul organizaţiei PSD s-au văzut cel mai bine în rezultatele alegerilor locale şi parlamentare. PSD Dâmboviţa s-a situat pe locul trei în Regiunea Sud Muntenia la alegerile locale din data de 27 septembrie, iar la cele parlamentare de pe 6 decembrie, ca rezultat, ne-am situat pe locul patru la nivel naţional, cel mai bun loc pe care a putut să-l obţină organizaţia PSD Dâmboviţa în toată istoria sa. S-a dovedit că noi, ca şi echipă, am făcut istorie. Am obţinut patru mandate de deputat şi un mandat de senator”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ştefan.

Liderul PSD a mulţumit, de asemenea, cetăţenilor pentru încredere şi i-a asigurat că împreună cu echipa PSD Dâmboviţa, cu primarii social-democraţi, împreună cu consilierii locali şi judeţeni, cu toţi parlamentari, va face totul pentru binele judeţului.

„Îi asigur pe dâmboviţeni că nu îi vom dezamăgi. Ne-am asumat o luptă grea, ne-am asumat un drum greu şi, aşa cum am spus şi în campaniile electorale, o spun şi acum, obiectivul nostru este acela de a dezvolta comunităţile locale”, a mai adăugat Corneliu Ştefan.

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!