Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Este important ca PRO România să identifice cauzele eșecului de la alegerile parlamentare

Publicat

pe

Proiectul politic PRO România va continua – a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă prim-vicepreședintele Adrian Țuțuianu. Da, conform votului din 6 decembrie, PRO România nu va avea reprezentanți în Parlament, dar liderii partidului vor urmări foarte atent ceea ce se întâmplă pe scena politică, iar aleșii locali și județeni vor fi foarte activi în teritoriu.

„Suntem în situația unei echipe de fotbal care a retrogradat în divizia a doua, dar asta nu înseamnă că nu avem oameni de valoare, începând cu Victor Ponta. Suntem conștienți că lucrurile nu sunt deloc ușoare, că 4 ani înseamnă mult. Vor rezista cei care au foarte multă ambiție, determinare și care cred în acest proiect politic”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Cât privește eșecul de la alegerile parlamentare din 6 decembrie, Adrian Țuțuianu a precizat că vor urma analize foarte serioase la nivel de fiecare organizație. Au existat și greșeli individuale, dar și factori generali care au făcut ca PRO România să rămână în afara Parlamentului. Adrian Țuțuianu a identificat deja o serie de cauze, după cum urmează:
1. Prezența scăzută la vot
2. Structurile PRO România nu au fost suficient de bine consolidate
3. PRO România nu are încă un electorat suficient de stabil
4. Au fost 2 ani în care PRO România a fost lovit din toate direcțiile
5. PRO România a deschis prea multe fronturi de luptă
6. Inconsecvență în conduită și în modul de raportare la partidele de pe scena politică națională
7. Nenominalizarea unui candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019
8. Modul cum au fost pregătiți și promovați candidații pentru funcțiile de primar în București. Victor Ponta ar fi trebuit să-și asume candidatura pentru Primăria Generală
9. Timpul scurt între alegerile locale și cele parlamentare
10. PSD a făcut tot ce i-au stat în putință să distrugă PRO România
11. Fuziunea cu ALDE a generat efecte negative
12. Campania mediatică foarte dură împotriva lui Victor Ponta purtată de-a lungul anului 2020
13. Lipsa unor analize serioase după alegerile prezidențiale din 2019 și locale din 2020

„Acum, este foarte important să identificăm cauzele eșecului și să găsim soluții pentru viitor. Eu am un singur obiectiv, acela de a construi o echipă politică tânăra pentru 2024. Mulți dintre dumneavoastră știți deja, fiindcă am mai spus acest lucru, 2020 a fost ultimul an când am mai candidat. Asta nu înseamnă că mă retrag din politică”, a declarat Adrian Țuțuianu – liderul PRO România Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Jandarmeria Dâmboviţa, 730 de misiuni de însoțire transporturi suspecți COVID

Publicat

pe

Activitatea Jandarmeriei Dâmboviţa a urmărit, pe parcursul anului 2020, eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică – a punctat inspectorul șef, col. Viorel Matei, astăzi – 21 ianuarie, cu prilejul ședinței de bilanț. Evenimentul s-a desfășurat, în cadru restrâns impus de pandemie, la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.

Jandarmii din Dâmbovița au derulat, anul trecut, 16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice și 91 pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice. De asemenea, au fost executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, respectiv: Poliție, ITM, Garda de Mediu, Parcul Natural Bucegi, Direcția Silvică, executorii judecătorești etc., concretizate în constatarea a 156 de fapte de natură penală și aplicarea a 3.658 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița, au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare-evacuare și s-a acordat sprijin unui număr de 101 turiști, iar pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

De menționat și faptul că, în contextul instituirii la nivel național a stărilor de urgență și alertă, jandarmii din Dâmbovița au executat:
– misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
– 730 misiuni de însoțire a convoaielor / transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
– 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
– misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice. În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi de valori (115), cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

La ședința de evaluare a activității Jandarmeriei Dâmboviţa a fost prezent subprefectul județului – Cătălin Chiru Cristea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!