Connect with us

ACTUALITATE

Legendele vinului, festival internațional de creații literar-umoristice

Publicat

pe

Asociația Literară RA-LIBRIS, Societatea Culturală APPOLON ROMÂNIA, SLA Tibiscum-Serbia, Editura RALUCA, Centrul Bucovinean de Artă – Cernăuţi vă propun organizarea FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL de CREAȚII LITERAR-UMORISTICE, LEGENDELE VINULUI, care se va finaliza cu cea mai inedită, completă și vastă antologie umoristică, sub motto-ul:

„De vinul bun îmi este dor,
Că-i un balsam de sănătate,
Îmi e izvorul de umor
Şi sursa de… natalitate.”
(Valentin Vişinescu)

Invităm pe toții poeții, scriitorii, epigramiștii și caricaturiștii care iubesc vinul și l-au cântat în creațiile lor, să participe la festival și, bineînțeles, la alcătuirea Antologiei, ca autori ai acestei inedită și vaste lucrari umoristice. Va fi în format A4, destinate Bibliotecii Naționale a României, a Republicii Moldova, Asociațiilor și Fundațiilor comunităților de români din Diaspora, ai căror membri sunt în Antologie, și tuturor celor ce iubesc vinul și umorul.

Pot participa autori de limbă română cu 10 poeme, 40 de epigrame, proză și anecdote originale, 20 de caricaturi alb-negru, fiecare temă nu poate depăși 10 pagini, A4. Materialele să nu conțină vulgarități și se trimit pe e-mail, în doc Word, font Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice și corectură, însoțite de un scurt CV literar și fotografie bust, până pe 15 februarie 2021. Vor fi antologați primii 40 participanți înscriși pe fiecare secțiune. GRĂBIȚI-VĂ!

Când condițiile socio-medico-pandemice ne vor permite, vom face lansarea Antologiei la Buzău, București, Chișinău și oriunde vom fi invitați, într-un regal de umor, muzică și literatură, la o dată pe care o vom comunica în timp util, unde fiecare participant în Antologie poate susține scurte momente umoristice.

De asemenea, pentru această cauză nobilă, vă solicităm să redirecționați către Asociația Literară RA-LIBRIS 2% din impozitul pe venit și vă trimitem gratis volum unde ați fost antologat. Atașăm formularul 230.

Alte informații:
Marian Rădulescu
Președinte Asociația RA-LIBRIS & Coordonator proiect
Mobil: +40773 870 204
Email:ralibrisfest@gmail.com

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează electrician și tâmplar

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, două posturi vacante de execuție, în cadrul sectorului economico-administrativ, după cum urmează:
– 1 post agent de poliție penitenciară (electrician)
– 1 post agent de poliție penitenciară (tâmplar)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul: http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/concurs-de-ocupare-din-sursa-externa-a-doua-posturi-vacante-de-agent-din-cadrul-sectorului-economico-administrativ/

Dosarele complete se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 12.10.2021, inclusiv, ora 16:00.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254 int. 110 și 105.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tu cum alegi un service auto bun?

Publicat

pe

de

Vizitele la service-urile auto trebuie să fie, pentru marea majoritate a posesorilor de autovehicule, o obișnuință, mai ales atunci când termenul pentru revizie se apropie. Unii dintre aceștia țin cont și își planifică din timp vizita în service, pentru a fi siguri că, odată ajunși, mașina va fi evaluată corect din punct de vedere tehnic.

Antreprenorii și proprietarii de service-uri recomandă pentru reviziile generale echipamente de tipul elevator auto ce poate fi găsit destul de simplu în magazinele de profil, dar și pe internet sub termenul hebebühne care inseamna elvator auto in limba germana. E drept că tehnologia germană ajunge să fie folosită în prezent în foarte multe service-uri din Europa, bucurându-ne să vedem și pe plan local service-uri unde antreprenorii au inovat și au adus echipamente de specialitate. Evident că rezultatele se văd destul de repede, atunci când unele service-uri au clienți de dimineață și până în seara, în timp ce pe la altele bate vântul.

Alegerile românilor care au cu adevărat grijă de mașină contează și sunt extrem de selective. Este plăcut să vezi faptul că, pentru siguranță și durabilitatea mașinii, oamenii sunt dispuși să scoată o sumă mai mare din buzunar pentru rezultate mecanice pe măsură.

Problemele tehnice cu care unele dintre autovehicule ajung să se confrunte sunt din păcate extrem de complexe și importante din punct de vedere tehnic, motiv pentru care de cele mai multe ori prezența elevatoarelor REIHMANN în service-urile auto ajung să nu fie suficiente pentru o parte a problemelor pe care autoturismele patriei ajung să le aibă. În acest caz foarte mulți specialiști în domeniu subliniază vechimea generală a parcului auto, problemă destul de complexă cu care poporul român ajunge să se confrunte încă de prin anii 2010 când importurile de autovehicule nemțești și-au făcut simțită prezența tot mai des pe străzile patriei.

Este strict decizia ta ce vei alege atunci când vine vorba de service-uri auto însă recomandarea specialiștilor va fi mereu aceea de a alege service-urile autorizate unde forța de munca este calificată și bine echipată din punct de vedere al dotărilor și echipamentelor. Alege soluțiile sigure pentru mașina ta indiferent de sezon, și nu uita că poate chiar mașina ta va fi ridicată mâine de un elevator auto Reihmann ori poate vei avea nevoie de echipamente vulcanizare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT