Conectați-vă cu noi

POLITIC

Coaliția de la putere se joacă cu majorarea alocațiilor pentru copii

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: B1 TV)

Actuala coaliție de guvernare nu pare că se gândește prea mult la soarta copiilor din România. Cu toată opoziția manifestată de aleșii PSD, Senatul, în ședința din 30 decembrie, a ținut neapărat să modifice Ordonanța de Urgență a Guvenului Orban care prevedea creșterea alocațiilor pentru copii, în mai multe etape.

S-a stabilit că, în 2021, va fi o singură majorare de 20% (aproximativ 30 de lei), în luna ianuarie, urmând o altă majorare, cu 60% (aproximativ 90 de lei), abia în iulie 2022, când alocațiile vor ajunge la 300 de lei. Amendamentul a fost propus de senatorii PNL și USR-Plus și a fost adoptat de plenul Senatului cu 75 de voturi ”pentru” (PNL, USR-Plus și UDMR) și 56 de voturi împotrivă (PSD și AUR).

Senatorul Titus Corlățean, președintele executiv al PSD Dâmbovița, este unul dintre aleșii PSD care s-au opus acestei decizii. În momentul în care și-a exprimat la microfon punctul de vedere, secretarul de ședință, un membru USR-PLUS, a încercat să îi bruieze mesajul transmis.

„Senatorii PNL, USR-PLUS și UDMR au încălcat încă o dată dreptul constituțional al copiilor din România de a beneficia de dublarea alocației votată anterior de Partidul Social Democrat și adoptată de Parlament.

Plenul Senatului, ca urmare a rușinoasei sesizări formulate de pseudo-președintele României, care a solicitat reexaminarea legii votate anterior de Parlament pentru respingerea la fel de rușinoasei Ordonanțe de urgență a guvernului Orban PNL, ordonanță care amputase alocațiile, 75 de senatori PNL, UDMR și neomarxiști au decis, în acord cu președintele lor (numitul Iohannis), că în România copiii nu au dreptul la atât de necesara mărire a sprijinului financiar pe care statul are obligația sa îl acorde!

În paranteză fie spus, argumentul guvernanților că nu ar fi bani nu stă în picioare, câtă vreme Iohannis-Orban-Câțu-Barna-Cioloș și acoliții lor fac anual achiziții militare de multe miliarde de dolari.

Vă aduc aminte, în noiembrie 2020 Orban a pus…deoparte, la ultima rectificare bugetară, un miliard de lei exclusiv pentru primarii săi PNL… Mai rău chiar decât cele menționate, printr-un amendament propus noaptea ca hoții de senatorii PNL- neomarxiștii de la USR-PLUS, guvernanții au anulat și modestele măriri cu cate 20%, prevăzute inițial în rușinosul lor plan de amputarea a alocațiilor pentru iulie 2021 si ianuarie 2022! Altfel spus, va exista o „mărire” a alocației cu aproximativ…30 lei doar în ianuarie 2021!

Mă întreb dacă dâmbovițenii care au votat PNL si neomarxiștii, in cunoștință de cauză, sunt în sfârșit satisfăcuți de alegerea lor?

Problema e că suferă toți ceilalți, în special copiii din familii cu venituri mici și copiii cu dizabilități, ale căror nevoi nu pot fi suplinite prin generosul „bonus” de 30 lei stabilit de echipa toxică Iohannis-Orban-Câțu-Barna-Cioloș-UDMR!

Inutil să vă spun ca senatorii PSD, împreună cu cei de la AUR, s-au opus în unanimitatea grupului lor parlamentar și au votat împotriva rușinoasei decizii a guvernanților de dreapta”, a scris senatorul Titus Corlățean.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Nelu

    ianuarie 3, 2021 at 9:42 am

    Ghinion! Daca iesea PSD majoritar la alegeri, ar fi bagat ei la buzunar si ce a mai ramas din alocatii! Asa ca, acum, fac pe sfintii acesti opozanti ai bunastarii Romaniei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Promisiunile electorale ale PNL și USR-PLUS se dovedesc a fi doar minciuni!

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, este ferm convins că, în acest an, dinspre actuala putere de dreapta, despre care spune că este instalată ilegitim la conducerea ţării, nu vom avea veşti tocmai bune.

„Acest Guvern şi-a început prost activitatea. Într-o formulă de coaliţie care ştim că este lipsită de omogenitate, scârţie din toate încheieturile. Este un semnal prost pe care îl dau pentru România, pentru societarea românească, într-o perioadă care se anunţă destul de dificilă”, a precizat Titus Corlăţean.

Promisiunile pe care le-au tot vehiculat în campania electorală cei de la PNL şi USR-PLUS, susţine senatorul social democrat, s-au dovedit a fi doar minciuni.

„Au minţit în primul rând în legătură cu creşterea pensiei. Au spus că vor creşte punctul de pensie cu 8%. În 2021, aşa cum au spus, această promisiune nu este onorată. Doamna Turcan, un înalt demnitar al puterii de dreapta din România, a anunţat, cu seninătate, că va creşte punctul de pensie cu 3%, nici măcar cu 8% cât anunţaseră, sublinind faptul că această mărire va acoperi creşterea de preţuri. Este o mare minciună şi ştim bine acest lucru. O mincină care va afecta milioane de pensionari din România”, a mai adăugat senatorul PSD.

Au mai promis USR-iştii, că nu i-a durut gura, că vor stabili zero taxe şi impozite pentru cei care primesc salariul minim pe economie. Acest lucru nu s-a realizat şi nici nu se mai aude că vor face ceva pentru acest tip de angajaţi români. Au trecut sub tăcere promisiunea. Ba mai mult, spune senatorul Corlăţean, guvernanţii de dreapta au pus 2 lei/zi la salariul minim pe economie, ceea ce înseamnă o creştere cu 3%, faţă de alte ţări europene care au anunţat o creştere a salariului minim pe economie cu procente cuprinse între 6-10%. Atât angajaţii cu minim pe economie cât şi pensionarii vor face faţă cu greu scumpirilor la diferite produse de strictă necesitate și la servicii, care vor fi cuprinse între 10-20%.

Titus Corlăţean mai atrage atenţia asupra situaţiei grave în care se află ţara şi prin întârzierea şi neadoptarea bugetului de stat.

„Suntem la finalul lunii ianuarie 2021 şi nu există un proiect de buget anunţat”, a spus demnitarul PSD, care atrage atenţia că, în următoarea perioadă, pe fondul inconsecvenţei şi nepriceperii în arta guvernării, puterea de cumpărare a românilor va scădea cu până la 25%. Tot ceea ce au oferit reprezentanţii PSD în perioada în care s-au aflat la guvernare va fi ras de puterea PNL-USR-PLUS.

Senatorul Titus Corlăţean a criticat şi modul în care se aplică aşa-zisa strategie de vaccinare a populaţiei, haosul creat în sistemul educaţional, cu tot soiul de declaraţii contradictorii, „începând de la preşedintele Iohannis care anunţa că există intenţia de a deschide şcolile începând cu 8 februarie 2021 dar, după aceea, apar alţi demnitari ai Guvernului care pun sub semnul întrebării capacitatea, posibilitatea de a deschide instituţiile de învăţământ. Este un haos total în clipa de faţă în sistemul educaţional.

Noi, PSD, reiterăm, şi de aici de la Târgovişte, solicitarea către aceşti guvernanţi ilegitimi de a redeschide şcolile cât mai rapid, împreună cu demararea unui proces de testare masivă a copiilor, a şcolarilor şi a cadrelor didactice, aşa cum au procedat şi alte state din Vest”, a precizat senatorul Titus Corlăţean.

Citește în continuare

Dâmboviţa

PRO România și ALDE sunt foarte aproape să anunțe „decesul” fuziunii

Publicat

pe

Prim-vicepreședintele PRO România, Adrian Țuțuianu, desemnat de Biroul Executiv Național al partidului să conducă grupul de analiză a procesului de fuziune cu ALDE, a declarat, astăzi – 20 ianuarie 2021, în cadrul unei conferințe de presă, că se va întâlni mâine cu reprezentanții liberal-democraților pentru a decide dacă vor continua sau nu în această direcție.

Deocamdată, dosarul nu a fost pus pe rolul instanței de judecată. În plus, s-au formulat și două opoziții la fuziune, una depusă de fostul lider ALDE Dâmboviţa – Ionel Petre. Țuțuianu opinează că, cel mai probabil, cele două partide vor renunța la intenția de a se uni într-unul singur, având în vedere că sunt foarte mulți membri împotrivă, atât în ALDE cât și în PRO România.

A mai vorbit Adrian Țuțuianu în cadrul conferinței de presă de astăzi despre procesul de reconstrucție a PRO România la nivel central, dar și în plan județean. Strategia de urmat va fi stabilită în două săptămâni.

„Consider că există, în acest moment, reale dificultăți în reconstrucția PRO România ca partid important, dar există și oportunități. Avem oameni cu experiență administrativă și politică, avem o zestre importantă de aleși locali, pe baza căreia să construim în următorii 3 ani”.

Ca lider al PRO România Dâmboviţa, Adrian Țuțuianu și-a propus să constituie, cel mai târziu în luna martie, Liga Aleșilor Locali la nivel județean. În acest moment, este în desfășurare procesul de reînscriere a membrilor în partid, acțiune menită să stabilească în ce măsură vor să continue proiectul politic PRO România. Urmează, în perioada aprilie – iulie, alegeri la nivel local și județean, pentru ca, cel mai târziu în octombrie, să poată fi organizat Congresul Național.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!