Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele Corneliu Ștefan a resetat modul de comunicare, politica și administrația în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Am intrat în noul an, dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat în 2020, evenimentele care s-au succedat, atât în plan politic cât și social. Mai ales, nu trebuie trecuți cu vederea oamenii care au contat în 2020, de al căror nume se leagă conturarea și materializarea unor proiecte reușite, dar și planuri de viitor.

Există un obicei, o tradiție universal valabilă, de a fi declarată „omul anului” o persoană care a performat în varii domenii. Analizele trebuie să fie minuțioase, atente, obiective și să țină cont de toate criteriile, de toate împrejurările care au dus la producerea unor anumite transformări, la obținerea unor rezultate notabile și care au, în primul rând, rezonanță cu viitorul, cu speranțele noastre de mai bine. Sunt puțini cei care mai apelează la metode obiective și atent verificate. Este mai simplu să apelezi la mijloacele online, la rețelele de socializare, crezând că acolo găsești cel mai bun și pertinent observator al realității. Știm foarte bine că lucrurile nu stau tocmai eșa în mediul virtual, iar valorile pot fi alterate, scoase din ceea ce se vrea a fi un test obiectiv, prin câteva click-uri.

Am urmărit atent tot ceea ce s-a întâmplat în Dâmbovița pe parcursul anului 2020. Evoluția unor personalități ale vieții politice și sociale de care, în mod direct sau indirect, depind viețile noastre, ale tuturor cetățenilor județului, prosperitatea și evoluția economică a acestei zone. Punctajul maxim al analizei noastre l-a obținut categoric actualul președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan – liderul PSD Dâmbovița.

Pornim din luna ianuarie 2020 când, la nivelul organizației PSD, au început schimbările, s-a dat semnalul pentru împrospătarea acestui organism politic bântuit o vreme de spectrul intereselor personale, căzut într-o banalitate și conservatorism de grup. Corneliu Ștefan și-a asumat curajos această bătălie și a câștigat-o invocând ceea ce de fapt nu se întâmplase niciodată în acest partid: conlucrare, colaborare, spirit de echipă, activitate politică dedicată strict cetățeanului și comunităților locale.

Corneliu Ștefan a devenit, în urma unui proces electoral intern 100% democratic, cu tot ceea ce implică un asemenea demers, cel mai tânăr președinte pe care l-a avut vreodată PSD Dâmbovița. Proiectul cu care a reușit să o înfrângă pe Rovana Plumb, un personaj supus unor reflexe partinice, de grup, a fost apreciat de membrii organizației care, prin vot liber, i-au acordat lui Corneliu Ștefan posibilitatea de a-l pune în practică. Ulterior au apărut rezultatele. Procesul de conducere a devenit unul colectiv. Cei care, de obicei, refulau în exterior zvonuri, știri false, informații cu tentă manipulatoare și dezinformatoare, au făcut un pas în spate.


Primul mare succes al echipei Corneliu Ștefan-Titus Corlățean-Cristian Daniel Stan a fost scorul obținut de PSD Dâmbovița în alegerile locale din 27 septembrie, când social-democrații, datorită politicii aplicate, mesajului public, rezultatelor obținute în administrație, coeziunii și spiritului de echipă, au ieșit victorioși. Un rezultat peste așteptări, unic, ținând cont și de perioada grea pe care am traversat-o. În pandemie, sub stare de urgență și de alertă, cu multiple restricții, atât în plan comunicațional, al relațiilor interumane. PSD a câștigat 63 de primării și funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Social-democrații dâmbovițeni s-au aflat pe locul 1 în Regiunea Muntenia Sud și pe locul 3 la nivel de țară. Corneliu Ștefan a devenit și cel mai tânăr președinte din istoria CJ Dâmboviţa. PSD a obținut și majoritatea în forul legislativ județean. De asemenea, a câștigat Primăria Târgoviște, cu majoritatea aferentă de consilierii locali.

 

Corneliu Ștefan nu a ieșit din ritm după scrutinul electoral local. Imediat, a lansat strategia de dezvoltare a județului, a propus cele 10 axe de dezvoltare a județului, pornind de la sănătate, educație, cultură, infrastructură mare, parcuri industriale și IT. Președintele CJD a venit cu un program județean de dezvoltare locală, unic în România.

Faptul că s-a schimbat managementul politic al organizației PSD Dâmbovița, că au fost introduse în practică elemente noi de comportament, de comunicare, de relaționare, a avut efect scontat și la alegerile parlamentare derulate, știm cu toții, parcă sub zodia decepției și a incertitudinii. Și, cu toate astea, echipa coordonată de tânărul lider Corneliu Ștefan a obținut la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 unul dintre cele mai bune scoruri din țară. Nu este tocmai simplu ca, în acestă perioadă cumplită, să capacitezi încrederea electoratului și să obții cinci parlamentari: patru deputați și un senator.

Așadar, Corneliu Ștefan, cel puțin la nivelul județului Dâmbovița, poate fi catalogat „omul anului”. Munca, abnegația, rezultatele obținute, cu bătaie lungă în anii care urmează, îl califică să obțină acest calificativ și reprezintă și un important imbold pentru respectarea promisiunilor făcute tuturor cetățenilor acestui județ.

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița i-a cerut ministrului Transporturilor să nu abandoneze proiectul DN71, Bâldana-Târgoviște

Publicat

pe

Decizia actualilor guvernanți de a bloca cel mai important proiect de infrastructură rutieră al județului, modernizarea și lărgirea la patru benzi a DN71, proiect de care depinde dezvoltarea socio-economică actuală și pe viitor a Dâmboviței, a pus în mișcare conducerea administrativă a județului. Eliminarea acestui proiect din preocupările puterii PNL-USR-PLUS aduce mari deservicii cetățenilor din Dâmbovița, va face din acest teritoriu, situat la 80 de kilometri de Capitală, un loc neatractiv pentru investitori, pentru dezvoltarea turismul montan dâmbovițean.

Ieri, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, membru USR-PLUS, având ca temă tocmai situația de criză generată de acest blocaj inadmisibil. Șeful administrației județului Dâmbovița a solicitat ministrului de resort deblocarea procedurilor privind contractarea lucrărilor de execuție pentru modernizarea la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana-Târgoviște, și la două benzi a sectorului Târgoviște-Sinaia. A punctat Corneliu Ștefan faptul că acest proiect este matur din punct de vedere tehnic și economic. De asemenea, a susținut și realizarea și implementarea unui proiect complementar modernizării DN71, cu profil de drum expres între Târgoviște-Tărtășești, ca variantă de ocolire pentru localitățile de pe traseu, dar care să nu excludă continuarea proiectului DN71, Bâldana Târgoviște.

Președintele Corneliu Ștefan i-a adus la cunoștință ministrului Transporturilor faptul că deja a fost aprobată hotărârea nr. 15 din 21.12.2020, privind inițierea procedurilor legale de constituire a unui parteneriat între județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru implementarea unor obiective de investiții. Consiliul Judeţean Dâmbovița a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere asocierea într-un parteneriat care să ducă la implementarea rapidă a acestui proiect vital pentru economia și viața socială a județului Dâmbovița.

Urmare a dialogului purtat ieri între ministrul Cătălin Drulă și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, astăzi mai marii Ministerulului Transporturilor au solicitat documente suplimentare pentru proiectele propuse de Corneliu Ștefan. Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa este decis să lupte în continuare pentru realizarea proiectului de modernizare a DN 71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia. Se vor căuta toate soluțiile viabile pentru a debloca această importantă investiție.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Baza sportivă de la Colegiul Constantin Carabella Târgovişte este gata

Publicat

pe

Cavalcada investiţională demarată de administraţia publică locală în municipiul Târgovişte continuă şi anul acesta cu destulă amploare, deşi situaţia socio-economică generată de pandemia de coronavirus nu este una tocmai permisivă cu implementarea proiectelor de interes comunitar. Echipa condusă de primarul Cristian Daniel Stan nu are de gând să cedeze. Vrea să ducă la capăt toate obiectivele aflate în curs de execuţie, ba chiar să pornească alte proiecte benefice pentru târgovişteni.

Astăzi – 19 ianuarie 2021, a fost inaugurată, fără fast, fără binecunoscuta panglică tricoloră, sală de sport de la Colegiul Constantin Carabella din Târgovişte. De fapt, aşa cum a subliniat edilul municipiului, vorbim despre un adevărat complex sportiv, alcătuit din imobilul care adăposteşte sala de sport, de circa 1.000 mp, şi toate dotările aferente – vestiare, grupuri sanitare, diferite anexe funcţionale, plus terenul exterior dedicat unor activităţi sportive multiple.

După zeci de ani de provizorat, de efectuare a orelor de educaţie fizică în condiţii improprii, prin spaţii neadecvate, ca de pildă cantina sau într-o sală de clasă, Colegiul Constantin Carabella dispune acum de o bază sportivă ultramodernă, pentru realizarea căreia Primăria Târgovişte a investit 3 milioane de lei.

La momentul de deschidere, alături de edilul Cristian Daniel Stan, s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ştefan, city managerul Gabriel Boriga, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi directorul Colegiului Constantin Carabella – prof. Corneliu Stoicescu.

Primarul Cristian Daniel Stan a mai vorbit astăzi şi despre celelalte investiţii în domeniul educaţional aflate în curs de derulare sau aproape de finalizare din municipiul Târgovişte. Şcoala Mihai Viteazul din microraionul 9 – proiect grandios, aproape unic la nivel naţional prin valoare și desfăşurare, implementat prin fonduri europene. Edilul municipiului vrea ca, în data de 8 februarie, când se preconizează că elevii se vor întoarce fizic la şcoală, unitatea de învăţământ, reabilitată, extinsă, modernizată şi dotată să fie pregătită să îi primească în condiţii de studiu și confort excelente.

Tot în microraionul 9, administraţia locală mai are în lucru, într-un stadiu avansat de reabilitare, extindere şi modernizare, Grădiniţa „Rază de soare”. De asemenea, în imediata apropiere, continuă lucrările de execuţie la Creşa nr. 8.

Corneliu Ştefan, preşedintele CJ Dâmboviţa, a felicitat autorităţile locale pentru eforturile depuse pentru finalizarea sălii de sport de la Colegiul Constantin Carabella, pentru tot ceea ce s-a înfăptuit în municipiul Târgovişte în domeniul socio-educativ.

„Astfel de practici le vom dezvolta în toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, vom materializa cât mai multe baze sportive şi săli de sport. Ne dorim să existe în fiecare localitate din judeţ cel puţin câte o bază sportivă de nivelul celei de aici, de la Colegiul Carabella”, a precizat Corneliu Ştefan.

Şeful administraţiei judeţene i-a asigurat pe reprezentanţii municipalităţii că îi va sprijini în toate proiectele pe care le vor derula pentru comunitatea locală.

Directorul Corneliu Stoicescu a mulţumit primarului Cristian Daniel Stan, echipei sale, pentru implicarea în materializarea acestui proiect care readuce normalitatea, pune capăt unor improvizaţii care s-au perpetuat ani de zile, iar elevii şcolii pot beneficia acum de condiţii moderne pentru orele de educaţie fizică dar şi pentru practicarea unor activităţi sportive de sală.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!