Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele Corneliu Ștefan a resetat modul de comunicare, politica și administrația în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Am intrat în noul an, dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat în 2020, evenimentele care s-au succedat, atât în plan politic cât și social. Mai ales, nu trebuie trecuți cu vederea oamenii care au contat în 2020, de al căror nume se leagă conturarea și materializarea unor proiecte reușite, dar și planuri de viitor.

Există un obicei, o tradiție universal valabilă, de a fi declarată „omul anului” o persoană care a performat în varii domenii. Analizele trebuie să fie minuțioase, atente, obiective și să țină cont de toate criteriile, de toate împrejurările care au dus la producerea unor anumite transformări, la obținerea unor rezultate notabile și care au, în primul rând, rezonanță cu viitorul, cu speranțele noastre de mai bine. Sunt puțini cei care mai apelează la metode obiective și atent verificate. Este mai simplu să apelezi la mijloacele online, la rețelele de socializare, crezând că acolo găsești cel mai bun și pertinent observator al realității. Știm foarte bine că lucrurile nu stau tocmai eșa în mediul virtual, iar valorile pot fi alterate, scoase din ceea ce se vrea a fi un test obiectiv, prin câteva click-uri.

Am urmărit atent tot ceea ce s-a întâmplat în Dâmbovița pe parcursul anului 2020. Evoluția unor personalități ale vieții politice și sociale de care, în mod direct sau indirect, depind viețile noastre, ale tuturor cetățenilor județului, prosperitatea și evoluția economică a acestei zone. Punctajul maxim al analizei noastre l-a obținut categoric actualul președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan – liderul PSD Dâmbovița.

Pornim din luna ianuarie 2020 când, la nivelul organizației PSD, au început schimbările, s-a dat semnalul pentru împrospătarea acestui organism politic bântuit o vreme de spectrul intereselor personale, căzut într-o banalitate și conservatorism de grup. Corneliu Ștefan și-a asumat curajos această bătălie și a câștigat-o invocând ceea ce de fapt nu se întâmplase niciodată în acest partid: conlucrare, colaborare, spirit de echipă, activitate politică dedicată strict cetățeanului și comunităților locale.

Corneliu Ștefan a devenit, în urma unui proces electoral intern 100% democratic, cu tot ceea ce implică un asemenea demers, cel mai tânăr președinte pe care l-a avut vreodată PSD Dâmbovița. Proiectul cu care a reușit să o înfrângă pe Rovana Plumb, un personaj supus unor reflexe partinice, de grup, a fost apreciat de membrii organizației care, prin vot liber, i-au acordat lui Corneliu Ștefan posibilitatea de a-l pune în practică. Ulterior au apărut rezultatele. Procesul de conducere a devenit unul colectiv. Cei care, de obicei, refulau în exterior zvonuri, știri false, informații cu tentă manipulatoare și dezinformatoare, au făcut un pas în spate.


Primul mare succes al echipei Corneliu Ștefan-Titus Corlățean-Cristian Daniel Stan a fost scorul obținut de PSD Dâmbovița în alegerile locale din 27 septembrie, când social-democrații, datorită politicii aplicate, mesajului public, rezultatelor obținute în administrație, coeziunii și spiritului de echipă, au ieșit victorioși. Un rezultat peste așteptări, unic, ținând cont și de perioada grea pe care am traversat-o. În pandemie, sub stare de urgență și de alertă, cu multiple restricții, atât în plan comunicațional, al relațiilor interumane. PSD a câștigat 63 de primării și funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Social-democrații dâmbovițeni s-au aflat pe locul 1 în Regiunea Muntenia Sud și pe locul 3 la nivel de țară. Corneliu Ștefan a devenit și cel mai tânăr președinte din istoria CJ Dâmboviţa. PSD a obținut și majoritatea în forul legislativ județean. De asemenea, a câștigat Primăria Târgoviște, cu majoritatea aferentă de consilierii locali.

 

Corneliu Ștefan nu a ieșit din ritm după scrutinul electoral local. Imediat, a lansat strategia de dezvoltare a județului, a propus cele 10 axe de dezvoltare a județului, pornind de la sănătate, educație, cultură, infrastructură mare, parcuri industriale și IT. Președintele CJD a venit cu un program județean de dezvoltare locală, unic în România.

Faptul că s-a schimbat managementul politic al organizației PSD Dâmbovița, că au fost introduse în practică elemente noi de comportament, de comunicare, de relaționare, a avut efect scontat și la alegerile parlamentare derulate, știm cu toții, parcă sub zodia decepției și a incertitudinii. Și, cu toate astea, echipa coordonată de tânărul lider Corneliu Ștefan a obținut la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 unul dintre cele mai bune scoruri din țară. Nu este tocmai simplu ca, în acestă perioadă cumplită, să capacitezi încrederea electoratului și să obții cinci parlamentari: patru deputați și un senator.

Așadar, Corneliu Ștefan, cel puțin la nivelul județului Dâmbovița, poate fi catalogat „omul anului”. Munca, abnegația, rezultatele obținute, cu bătaie lungă în anii care urmează, îl califică să obțină acest calificativ și reprezintă și un important imbold pentru respectarea promisiunilor făcute tuturor cetățenilor acestui județ.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT