Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

La mulți ani, Înaltpreasfinția voastră!

Publicat

pe

Cel mai mare dar al vieții noastre, timpul, reprezintă marele ajutor al Divinei Providențe prin intermediul căruia ne împlinim destinul spre care am fost chemați. Sunt unii oameni care au o neostoită dorință de a crea, de a folosi timpul în așa fel încât, asemenea patriarhilor biblici, au clădit o adevărată cultură a credinției și o civilizație a spiritului, acolo pe unde au trecut. De ei ne aducem aminte, mai ales cu prilejul marilor aniversări ale vieții lor, ori a evenimentelor ce le-au marcat viața, rememorând istoria glorioasă și pilduitoare a viețuirii lor.

Dacă este 5 ianuarie, cu siguranță, pentru noi, clerul și credincioșii din Eparhia noastră, pentru misiunea Ortodoxiei românești și universale și pentru Cetatea marilor voievozi munteni, este aniversarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolitul Nifon, de numele căruia se leagă reafirmarea puterii culturale a Târgoviștei, în țară și în lume. Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că numele Mitropolitului nostru, cunoscut în întreg mapamondul creștin, a adus un imens câștig de imagine orașului și județului nostru, alături de alte ilustre personalități sau evenimente locale.

Când spui Târgoviște te gândești la Turnul Chindiei, la tipar, la voievozi, la școala prozatorilor dar și la Ierarhul Nifon. Și nu exagerez deloc, o simplă căutare pe Google vă va descoperi acest adevăr, la numai o apăsare de taste. Vă veți întreba oare, poate cei aparținând tinerelor generații, ce e așa de special la Înaltpreasfinția Sa?

Cu multă iubire și cu dorința de a duce mai departe faima orașului și a numelui Ierarhului nostru vă voi aminti numai câteva repere. Majoritatea preoților din Eparhia noastră au fost hirotoniți de către Înaltpreasfinția Sa și, cu siguranță, i-au fost studenți la cursurile de licență și de master. Numeroasele biserici noi ridicate sau reparate, ori mânăstiri resturate sau nou înființate se datorează inițiativei, susținerii și îndrumării Sale. Să vă amintesc numai de mânăstirile Stelea, Dealu, Nucet, Viforâta ori Peșera sau de Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, bisericile noi din Titu, Moreni, Găești, Fieni și Pucioasa.

Apoi, de faptul că a înființat muzee eparhiale la Stelea, Nucet, Dealu și Reședința Eparhială, ori că a organizat fabuloase evenimente ce au reliefat mândria de a fi român și de a avea un trecut impresionant.

Să nu uităm că an de an tipărește volume ce evocă personalități importante ale istoriei noastre naționale sau promovează educația creștină și morală a tinerelor generații. Poate nu e de ajuns, nu? De aceea, voi continua!

Este reprezentantul Ortodoxiei românești în principalul și cel mai important for mondial de dialog intercreștin – Consiliul Mondial al Bisericilor, cu sediul la Geneva, unde este membru al Comitetului Central și membru al Comitetului Executiv (21 persoane la nivel mondial). De asemenea, reprezintă Biserica Ortodoxă Română în dialogul cu Biserica Anglicană, este copreședinte al unui important organism de dialog între Consiliul Mondial al Bisericilor și Biserica Romano-Catolică, a fost organizatorul, din partea Bisericii noastre a vizitelor Papilor Ioan paul al II-lea (1999) și Francisc (2019) în România și este reprezentatul Bisericii noastre în dialogul cu Casa Regală a României. De altfel, este profesor universitar, ani mulți Decan al Facultății de Teologie de la Târgoviște, membru titular al Academiei Oamenilor de Știință din România și autor a numeroase volume, articole și studii, dar și participant la foarte multe evenimente științifice internaționale.

Are vocație de mediator și de aceea citiți adesea în presă că primește vizita multor oameni de stat, personalități politice și culturale, ori ecleziale, care-i cer sfatul și-l consultă în probleme fundamentale ale lumii noastre.

A parcurs kilometri întregi cu avionul sau cu mașina pentru a reprezenta Ortodoxia românească la diferite evenimente sau pentru a face misiune ortodoxă în lume. Este apreciat, respectat, iubit și căutat și, nu întâmplător, a fost decorat cu numeroase ordine de stat și bisericești, ori a primit titluri și diplome nenumărate.

Este un om mare, dar de o teribilă bunătate, frumusețe sufletească, generozitate și modestie. Știe să aprecieze oamenii chiar și atunci când le vede unora micimea, ajută, se jertfește și dăruiește, pentru că este înainte de orice un credincios misionar și dăruitor de har.

Pentru noi, cei ce-l cunoaștem, este modelul desăvărșit, este o binecuvântare și un dar dumnezeiesc.

A făcut cunoscut orașul, județul și Biserica noastră în lume, dăruindu-le multă glorie și strălucire.

Este un ierarh voievodal sau un voievod al spiritului, un om printre oameni, ce știe că esențial în viață este să dăruiești, să faci pe alții mari și să luminezi totul în jurul tău cu darurile primite.

Astăzi, la împlinirea unei binecuvântate vârste, îi urăm Întru mulți și fericiți ani!, mulțumindu-i cu recunoștință pentru tot ceea ce a făcut, pentru ceea ce este și, mai ales, pentru ceea ce cu siguranță va mai face, căci are multe de împlinit aici, la Târgoviște, și în lume! La mulți ani, Înaltpreasfinția Voastră!

Ionuț Ghibanu
Vicar eparhial Arhiepiscopia Târgoviștei

ACTUALITATE

Obiectivul Supercom SA – curățenie la un nivel ireproșabil!

Publicat

pe

Sursa foto: financialintelligence.ro

Supercom SA este în momentul de față cotată a fi una dintre cele mai performante companii din România din domeniul salubrizării stradale, colectării, selectării și transportului deșeurilor menajere. Datorită managementului eficient, profesionalismului celor care coordonează activitatea, personalului pregătit, disponibilității aproape unice de a comunica și negocia și datorită dotărilor de super clasă, Supercom SA a încheiat contracte pentru prestarea acestor servicii indispensabile unei comunități civilizate cu mai multe orașe, municipii și județe din România. Vorbim aici de București și de județele Bistrița, Dâmbovița, Ilfov, Caraș-Severin, Hunedoara, Ialomița, Gorj și Cluj. Procesul de extindere continuă

De ieri, 1 martie 2021, chiar când primăvara a mijit, Supercom SA a început activitatea de salubrizare stradală și deszăpezire în municipiul Cluj-Napoca. Mai întâi în sectorul de vest al acestei importante urbe din România. Supercom a participat la licitație pentru câștigarea acestor servicii alături de alte două firme. Evident, a fost ales cel mai bun.

Supercom SA a pregătit pentru activitatea de salubrizare a Clujului o flotă ultra-performantă, alcătuită din 40 de echipamente top Euro 6, cât și utilaje electrice. 200 de angajați bine pregătiți vor fi în permanență la datorie pentru salubrizarea străzilor la cele mai înalte standarde în domeniu.

Administrația clujeană a fost total nemulțumită de serviciile prestate de operatorul anterior – Rosal, drept pentru care a fost desemnată, conform caietului de sarcini, cea mai bună societate prestatoare de servicii de curățenie stradală, colectare și transport deșeuri din România – Supercom.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, și-a arătat pe deplin mulțumirea față de dotarea de care dispune Supercom, de forțele care au fost pregătite pentru a acționa în vederea salubrizării Clujului.

„Atât eu, cât și clujenii, așteptăm lucrări de calitate, intervenții cu echipamente moderne, electrice, nepoluante, curățenie la standarde europene, atât pe carosabil, cât și pe trotuare. Așteptăm o competiție a curățeniei între cele două firme de salubritate stradală care operează în Cluj-Napoca (Supercom și Brantner), în respect deplin față de cetățean și față de banul public”, a declarat edilul Emil Boc.

Sursa foto: Ziua de Cluj

Președintele Supercom SA, Ilie Ionel Ciuclea, a declarat că pentru compania pe care o conduce începe o nouă etapă a traseului de performanță de la care nu s-a abătut nici un milimetru, dând dovadă de seriozitate, profesionalism și exemplu de bună practică la nivel european.

„Cu fiecare contract nou, vrem să devenim mai buni, să investim mai mult în echipamente performante și să asigurăm cele mai optime condiții de lucru angajaților noștri, pentru a putea oferi nu doar servicii de calitate, ci mai ales pentru a arăta respectul profund pe care îl avem față de cetățenii în serviciul cărora suntem. Ne-am propus să ridicăm standardul industriei de salubrizare publică și de management al deșeurilor, să devenim un model. Suntem responsabili în fața cetățenilor și a autorităților publice locale și centrale de a duce ideea de curățenie la un nivel ireproșabil”, a precizat Ilie Ionel Ciuclea – președinte al SC Supercom SA.

Compania se va ocupa, pentru următorii 5 ani, de salubrizarea stradală și deszăpezirea sectorului 1 din Cluj-Napoca. Firma Rosal a pierdut licitația. Aceasta, conform obiceiului practicat și în alte zone ale țării, a contestat licitația, dar demersurile considerate neserioase au fost respinse. Aceeași decizie s-a luat și în cazul contestației depusă de Bratner. Oferta câștigătoare are o valoare de 18 milioane de euro.

Și în județul Dâmbovița, Supercom SA s-a lovit de contestațiile nu tocmai valide ale altor firme care au participat la licitația pentru adjudecarea serviciilor de colectare, selecție și transport a deșeurilor menajere, firme care nu dispuneau nici pe departe de potențialul tehnic și uman al Supercom. Se așteaptă acum ultima decizie în acest caz, care trebuie să vină de la Curtea de Apel Ploiești, după care câștigătoarea licitației în Dâmbovița – Supercom SA se va concentra pentru activitățile prestate. Vor fi făcute investiții condiderabile, constând în dotarea cu 100 de utilaje performante, 150.000 de europubele, 10.000 de containere. Totodată, va fi pornit în forță procesul de colectare selectivă.

Supercom SA este o companie cu capital 100% românesc și unul dintre cei mai mari operatori de salubritate din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comandantul ISU Argeș, înaintat în grad pentru merite deosebite

Publicat

pe

Lt. col. Bogdan Olar, șeful ISU Argeș, a fost înaintat în gradul de colonel, înainte de termen, pentru merite deosebite în activitatea desfășurată în ultimii ani.

Inspectorul șef Bogdan Olar s-a impus prin profesionalism, curaj și devotament, calități de care a dat dovadă de-a lungul întregii cariere, începută în anul 2002 ca locțiitor comandant la Detașamentul de Pompieri Pitești.

Din 2012 este expert european în mecanismul de protecție civilă, iar din 2016 conduce Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

„Vă felicităm, domnule colonel și vă asigurăm de întreaga noastră susținere în misiunile specifice, la fel cum am reușit să o facem și până acum. Avem onoarea să vă salutăm!”, este mesajul transmis, cu mândrie, de colectivul ISU Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!