Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PERPLEX. Statul român nu încasează pe mere cât dă pe pere!

Publicat

pe

Foto arhivă

Economistul șef de la Raiffeisen Bank a dat-o curajos, simplu, pe față. A spus ceea ce se știa, dar toată lumea bună s-a făcut că plouă. Salariile din sectorul public și pensiile înghit cam tot ceea ce încasează statul din taxe și impozite. Situație unică în Europa. Doar Cipru concurează cu noi la acest capitol. Adică, nu sunt bani pentru investiții, pentru peticit un drum, pentru dotat corespunzător o școală, un spital fiindcă fondurile din visteria statului abia ajung pentru a acoperi salariile nesimțite ale unor bugetari. Și, culmea, bruma de lideri de sindicat care au mai rămas cu goarna în mână pregătesc proteste pentru că, în unele sectoare bugetare, se îngheață salariile. Hai, chiar nu vă este rușine măcar un pic?! Amărâtul care trăiește din minimul pe economie ce să mai facă? Pe el îl apară cineva?

Păi, de unde să vină bani destui la bugetul de stat? De asta se tot împrumută Cîțu? Angajații din privat nu sunt tocmai bine retribuți și nici așa de mulți, ca să țină în spate bugetarul și sistemul de pensii. Majoritatea firmelor private abia mai rezistă. Și, auzi, angajatul la stat, care câștigă 5-6 mii de lei lunar, vrea să iasă la grevă fiindcă a auzit că îi îngheață salariul! În ritmul acesta în care se măresc salariile în sectorul bugetar, găsindu-se tot felul de chichițe, descoperindu-se tot soiul de sporuri, bonusuri, vouchere etc, în curând, sacul se va goli și va fi jale! Cine răspunde?

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!