Connect with us

ACTUALITATE

Președintele CJ Dâmboviţa, apel către ministrul Transporturilor

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a solicitat o întrevedere ministrului Transporturilor, Cătălin Durlă, cu care se va întâlni, astăzi – 19 ianuarie 2021, pentru a-i expune necesitatea modernizării DN71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia, cu lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște, un proiect pentru care există finanțare europeană nerambursabilă, respectiv 120 de milioane de euro. Reamintim faptul că, săptămâna trecută, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul de proiectare și execuție semnat în luna noiembrie 2020. Motivul? Firma care a câștigat licitația nu a depus garanția de bună execuție.

„Mă bucur că noul ministru al Transporturilor a preluat ideea mea de a realiza un drum expres între Târgovişte și Bucureşti. Este vorba despre un drum județean expres, dar acesta nu are nicio legătură cu DN71.

Fac apel la domnul ministru al Transporturilor să nu confunde drumul județean expres cu DN71. De asemenea, fac apel, dacă tot va fi reluată licitația pentru DN71, să-l scoată la licitație până la Sinaia, să nu-l mai împartă în două loturi”, a declarat Corneliu Ştefan.

Despre rezilierea contractului de proiectare și execuție pentru DN71, tronsonul Bâldana-Târgoviște, a vorbit și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Edilul spune că nedepunerea garanției de bună execuție nu este decât un pretext care ascunde de fapt intenția Guvernului de a nu investi în județul Dâmbovița, așa cum și municipiul Târgoviște a fost privat de orice sumă de bani, începând cu noiembrie 2019. Susține primarul Daniel Cristian Stan că firmei i se putea pune în vedere să depună garanția, înainte de a se recurge la reziliere.

„În acest moment, discutăm de un proiect definitiv abandonat. Banii vor merge probabil în altă zonă. Vreau că liderii PNL din Dâmbovița să iasă și să spună ce se întâmplă. Aș vrea să nu-i mai prostească pe dâmbovițeni. Asumați-vă răspunderea pentru ce ați promis în campania electorală, nu aruncați vină pe USR. Este o coaliție de dreapta care conduce acum România, în rândul căreia s-au decis că drumul Târgovişte-Bâldana nu trebuie modernizat și lărgit la patru benzi”, a declarat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

ACTUALITATE

„Istorii Antisovietice”, o carte despre propagandă și manipulare

Publicat

pe

O lansare de carte inedită s-a consumat, astăzi – 20 septembrie 2021, la Muzeul de Artă din Târgoviște. Spunem inedită pentru că nu ai ocazia să vezi mereu în orașul nostru un dizident rus, un om care și-a ales ca vocație curajul, lupta împotriva minciunii și manipulării instituite de un regim politic care, de-a lungul istoriei, s-a tot recreat, dar și-a păstrat esența.

Oleg Panfilov este un cercetător al unei istorii dure, un publicist de renume care, în anul 2009, a fost expulzat din Rusia din cauza concepțiilor sale despre viață, libertate și democrație. Georgianul prin adopție Oleg Panfilov a venit la Târgoviște pentru a prezenta cartea sa – „Istorii Antisovietice”, o lucrare în care analizează dur, fără menajamente, sistemul opresiv sovietic, istoria falsă pe care au tot prezentat-o sovieticii. Această propagandă continuă și în zilele noastre.

Oleg Panfilov nu este deloc un iubitor al Marii Rusii și a istoriei sale, pe care o consideră falsă, o istorie a propagandei sovietice creată pentru a menține viu imperiul, pentru a răspândi teamă în sânul celor 194 de popoare care au fost introduse și menținute în structura acestui stat mamut prin forță și o ideologie a minciunii. Fostul jurnalist de la Europa Libera consideră că Rusia este un stat artificial, un imperiu care nu va rezista o veșnicie oricăt s-ar chinui conducătorii săi să-l mențină.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Cercetare a Istoriei și Patrimoniului Cultural „Grigore Gafencu” și Muzeul de Artă din Târgoviște. Amfitrionii acestei lansări care a avut, din păcate, o participare săracă, probabil și din cauza pandemiei, au fost dr. Silviu Miloiu – profesor la Universitatea Valahia din Târgoviște și dr. Octavian Țîcu – profesor la Institutul de Istorie din Chișinău, Republica Moldova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT