ACTUALITATE
Țuțuianu: Contractul pentru modernizarea DN71 a fost reziliat forțat
Adrian Țuțuianu, președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa în anul 2012 când a fost promovat la Ministerul Transporturilor proiectul de modernizare a DN71, cu lărgirea la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște, a declarat, astăzi – 20 ianuarie 2021, că „s-a forțat denunțarea contractului de proiectare și execuție”. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere avea mecanisme legale să continue discuția cu asocierea de firme care a câștigat licitația în vederea depunerii garanției de bună execuție și nu ar fi trebuit să aleagă soluția rezilierii, mai ales că nu s-a pus problema nelegalității procedurii de atribuire. Dar, spune Ţuţuianu, „atunci când nu vrei să faci ceva, găsești motivații”. Prin urmare, „și dacă se depunea garanția de bună execuție, tot se găseau motive pentru rezilierea contractului” – crede Țuțuianu.
„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este una dintre bubele mari și urâte ale acestei țări. Este o instituție unde nu există nicio regulă și unde prioritățile s-au schimbat continuu, în raport de cine a venit ministru.
Drumul expres era ideal, dar suntem în situația în care s-a pornit un proiect în 2012 (nota redacției: DN71), s-au cheltuit bani, foarte mulți bani pentru studiile de fezabilitate, au avut loc zeci de întâlniri cu reprezentanții autorităților publice, instituțiile de avizare și furnizorii de servicii pentru a stabili condițiile realizării acestui proiect. Este varianta cea mai rapidă și cea mai ieftină pentru a crea condiții corecte de deplasare la București. În momentul de față, DN71 este foarte aglomerat în permanență, nu doar la anumite ore.
Realizarea drumului expres Târgovişte-București înseamnă asumarea unei soluții pentru următorii 15 ani și, credeți-mă, nu este deloc o exagerare. Trebuie identificat traseul, proprietarii terenurilor, trebuie derulată procedura de expropriere publică, trebuie efectuate plățile, abia apoi se efectuează studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, după care urmează execuția. Costurile vor fi cu mult mai mari decât ceea ce înseamnă DN71″, a punctat Adrian Țuțuianu.
Mai spune acesta că, pentru dezvoltarea județului Dâmbovița, este obligatoriu ca proiectul de modernizare a DN71, cu lărgire la patru benzi a tronsonului Bâldana-Târgoviște, să continue. Asta înseamnă reorganizarea licitației pentru proiectare și execuție. În acest mod, lucrările efective ar putea începe în 2023 și s-ar putea utiliza o parte din fondurile nerambursabile alocate în exercițiul financiar european în curs, diferența fiind obținută prin fazarea investiției pentru următorul exercițiu financiar european.
Încă un aspect: modernizarea DN71 nu exclude realizarea unui drum expres Târgovişte-București! În acest sens, crede Adrian Țuțuianu, ar trebui adoptată de urgență o hotărâre a Consiliului Județean Dâmboviţa pentru susținerea proiectului de modernizare a DN71, act care să fie depus apoi la Ministerul Transporturilor. De asemenea, fostul senator le recomandă și parlamentarilor de Dâmbovița, indiferent de partidul din care fac parte, să-și unească forțele pentru a mișca lucrurile în interesul cetățenilor județului Dâmbovița, care au nevoie cât mai rapid de un drum bun către București, nicidecum să aștepte alți 15 ani!
Concluzionând, putem spune că dâmbovițenilor le-a fost luată vrabia din mână, adică proiectul de modernizare și extindere la patru benzi a DN71, tronsonul Bâldana-Târgoviște, pentru care a existat contract de execuție semnat, și li s-a dat în schimb cioara de pe gard, adică drumul expres promis de ministrul Transporturilor care este acum doar în stadiul de idee!
ACTUALITATE
Muzeele din județul Dâmbovița nu se închid în minivacanța de Mica Unire 24 – 26 ianuarie 2025)
Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise pentru vizitare în minivacanța prilejuită de sărbătorirea Unirii Principatelor sau Mica Unire, moment de o însemnătate crucială în istoria României – ne informează Consiliul Județean Dâmboviţa.
Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu” și Ansamblul Brâncovenesc Potlogi vor fi deschise spre vizitare, conform programului obișnuit, între orele 09:00 – 17:00 (ultimul acces la ora 16:30)
Peștera Ialomiței poate fi vizitată în intervalul orar 09:00 – 17:00 (ultimul acces la ora 16:00)
Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din comuna Vulcana-Pandele, Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa vor fi deschise între orele 8:00 – 16:00 (ultimul acces la ora 15:30).
Preţul unui bilet este:
– 20 lei – Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” Târgovişte, Ansamblul Brâncovenesc Potlogi, Peștera Ialomiței;
– 12 lei – Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic);
– 10 lei – Muzeul „Vasile Blendea”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Casa Romanței” Târgoviște, Casa-Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din comuna Vulcana-Pandele, Casa Memorială „Ion Luca Caragiale”, Muzeul de Etnografie Pucioasa, Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.
ACTUALITATE
Percheziții la Primăria Sinaia și la locuința edilului Vlad Oprea
Percheziții, în această dimineață, la Primăria Sinaia și la locuința edilului Vlad Oprea, într-un dosar DNA în care se fac cercetări pentru trafic de influență și luare de mită. Vlad Oprea este vizat în legătură cu proprietățile sale imobiliare, printre care și o vilă de vacanță la Sinaia.
Potrivit Adevărul, care citează surse judiciare, percheziţii au loc şi la un apropiat al edilului, dar şi la şefa Poliţiei Locale Sinaia. Ancheta vizează fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi trafic de influenţă în legătură cu emiterea unor autorizaţii de construcţie.
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Două mașini s-au făcut praf la intrare în Târgoviște, pe Calea București
-
Argeșacum 5 zile
Două case s-au făcut scrum azi-noapte în județul Argeș
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Un bărbat din Lăculețe, județul Dâmbovița, își duce traiul într-o troiță în mijlocul pădurii
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Șoferiță băută, implicată într-un accident rutier în Dărmănești
-
Prahovaacum 2 zile
Un tânăr motocliclist a decedat într-un accident rutier în Prahova. Alte patru persoane au fost rănite
-
Argeșacum 5 zile
Trei răniți într-un accident rutier în Țițești, Argeș. Șoferul vinovat era băut
-
Prahovaacum 7 ore
Accident rutier mortal în Valea Călugărească, județul Prahova
-
ACTUALITATEacum 3 zile
INEDIT ÎN DÂMBOVIȚA. Aleea tematică de la „Stejarul de 1000 de ani”, creație a silvicultorilor de la Ocolul Sturzeni
Nelu
21 ianuarie 2021 at 11:21
Te-ai trezit acum Tutule? Pai daca dambovitenii au asteptat 30 de ani ca voi sa nu bagati totul in buzunare si sa mai lasati ceva si pt drumurile din judet … te deranjeaza acum daca acestia mai asteapta inca 15??? Haha ce hahalere sunteti voi „patrihotii”!