Connect with us

ACTUALITATE

Inițiativă de nota 10 a Primăriei Ploiești

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: flori-foto.web.app)

Primăria Ploiești și-a asumat misiunea de a spune povestea celor care reușesc, prin performantele obținute în diferite domenii de activitate, să ducă mai departe renumele pe care l-au creat orașului predecesori precum Nichita Stănescu, Ion Luca Caragiale, compozitorul Paul Constantinescu sau arhitectul Toma Socolescu.

Campania „Ploieșteni cu care ne mândrim” se derulează pe pagina de Facebook și pe site-ul Primăriei. Inițiativa este una de nota 10 și ar putea fi un bun exemplu pentru administrațiile publice locale.

Până astăzi, 28 ianuarie 2021, au fost publicate poveștile a 10 ploieșteni:

– Alexandra Denisa Stoian, gimnastică ritmică
– Vlad Hîrlav Maistorovici, violonist, compozitor, dirijor
– Alexandru Dobleagă, elev olimpic
– Diana Manolescu, profesor de limba și literatura română
– Ștefan Săvulescu, olimpic internațional la informatică
– Titi Tudor, antrenor de box
– Lidia Borică, este campioană europeană la box
– Dana Lica, profesor de informatică
– Matei Cosmin Banu olimpic internațional la informatică și lingvistică
– Alexa Tudose, româncă de aur la informatică.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT