Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Guvernul Cîțu împinge țara pe marginea prăpastiei!

Publicat

pe

Actuala guvernare, alcătuită din PNL, USR-PLUS și UDMR, nu este capabilă să conducă țara. O arată evoluția din ultimele săptămâni a acestei puteri de conjunctură, emanație a orgoliului manifestat de președintele Klaus Iohannis.

„Țara este împinsă pe marginea prăpastiei. Cabinetul care gestionează vistieria statului, adică banii rezultați din contribuția fiecăruia dintre noi, nu are soluții pentru niciuna dintre prioritățile stringente ale începutului noului an.

Guvernul dreptei unite se dovedește incapabil să definitiveze Legea bugetului de stat pentru acest an, programul de vaccinare este un eșec, în ciuda lăudăroșeniilor deșănțate care apar în spațiul public, iar programul de redresare economică este sublim, dar lipsește cu desăvârșire.

Toate aceste realități anticipează un viitor sumbru al țării în următoarea perioadă, mai ales că pericolul adâncirii crizei economice și sociale generată de pandemie este uriaș. România a ajuns, de fapt și de drept, o țară neguvernată”, a declarat deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

Reprezentanții așa-zisei coaliții, interesată după cum se vede clar doar de ocuparea unor poziții privilegiate în Guvern, agenții, ministere, companii de stat, structuri locale și județene, nu este în stare să inchege bugetul pentru 2021.Țara merge acum din inerție.

„Bugetul de stat pentru acest an nu este finalizat din cauza neînțelegerilor dintre partidele coaliției de guvernământ, care nu se pun de acord cu sumele distribuite ministerelor. Mai mult, deficitul bugetar pentru anul trecut este de 101,92 miliarde lei, adică 9,79% din PIB, mult mai mare decât cel de 7% angajat de guvern în fața Comisiei Europene.

România riscă să piardă 30,4 miliarde de euro, bani europeni destinați Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR), întocmit de fostul guvern Orban, cu actualul premier în acea vreme ministru al Finanțelor, care a fost respins de Comisia Europeană.

Despre bugetul pe anul în curs nu ni se spune mare lucru, astfel încât s-ar putea să vină primăvara și țara să nu aibă buget, ceea ce ar fi incredibil. Acest fapt are repercusiuni nefaste pentru toate comunitățile, mai ales pentru localitățile din zona rurală, care dispun în prezent doar de sumele necesare cheltuielilor curente, de avarie, în niciun caz de bani pentru dezvoltare și investiții, așa cum promiteau guvernanții că vor „dezvolta” România. În aceste condiții, pericolul ca majoritatea unităților administrativ teritoriale să intre în incapacitate de plată este iminent”, a mai precizat parlamentara social democrată.

Guvernanții PNL și USR-PLUS, care atunci când făceau umbră pe băncile opoziției, criticau la greu ordonanțele de urgență, acum conduc țara prin această metodă.Chiar le convine. Pun piedică unor inițiative, a unor legi elaborate de PSD, votate și promulgate prim acest sistem.

„Dacă nu avem buget, avem în schimb ordonanțe de urgență care plafonează salarii, iar despre majorarea salariului minim nici nu se pune problema pentru reprezentanții Guvernului, aspect ce încalcă flagrant legile în vigoare! Creșterea salariului minim, legiferată de PSD, ar fi în măsură să diminueze efectele dezastruoase ale pandemiei asupra populației și, totodată, ar încuraja puterea de cumpărare și relansarea economiei. Din păcate, din ceea ce se observă, executivul de dreapta nu are niciun gând de a ajuta oamenii să treacă cu bine peste actuala perioadă dificilă.

În ceea ce privește pensia minimă, PSD solicită să fie majorată în acest an de la 800 la 1.000 de lei, deoarece este total anormal ca nici punctul de pensie să nu fie majorat, așa cum scrie în lege, și nici pensia minimă. PSD susține că este posibil acest lucru prin creșterea încasărilor din contribuțiile sociale, din mărirea veniturilor PFA și recuperarea arieratelor”, a mai adăugat Carmen Holban.

Cabinetul lui Cîțu nu a fost capabil să pregătească proiectul de buget, absolut indispensabil vieții socio economice și administrative din România. Ne anunță că mai întârzie un pic.Nici nu sunt interesați să accepte sugestii și propuneri din partea opoziției, din partea PSD, care are deja pregătit un proiect de buget bine conturat și ancorat în realitate.

„Cu acest buget PSD ar reuși să repornească economia, să facă investiții, să crească numărul salariaților, să majoreze potrivit legii salariile și pensiile și, simultan, să reducă deficitul bugetar. Toate acestea ar fi posibile deoarece, spre deosebire de PNL și aliații săi de dreapta, PSD ține cu oamenii, nu cu grupurile obscure de interese ale clientelei politice

Guvernul Cîțu intenționează să proiecteze un buget bazat pe un PIB de 1117 miliarde de lei, o creștere economică de 4,3% și un deficit bugetar de 7-7,2% din PIB, arată puținele informații publice în acest sens. În varianta PSD, bugetul este construit pe un PIB de 1118,5 lei, o creștere economică mai realistă, de 4%, și un deficit de 7,26%.

Diferența dintre simulacrul de buget propus de executiv și cel al PSD este dată de evaluarea priorităților, deoarece noi dorim în mod evident susținerea economiei și a populației, dezvoltare nu austeritate, creșterea salariului minim și angajarea fondurilor europene de care dispune România.

Nu în ultimul rând, PSD susține acordarea unor bugete mai mari sectoarelor esențiale, cu 30% mai mult pentru sănătate și cu 18% mai mult pentru educație și investiții, față de ceea ce propun guvernanții. De asemenea sustinem cresterea pensiei minime. Dacă în 2019 a fost 704 lei, în 2020 – 800 lei, în 2021 să se ajungă la 1000 lei.

Consider că este esențial ca bugetul sănătății să fie cât de cât acceptabil în această perioadă grea a pandemiei, iar în acest sens PSD are ca obiective accesul echitabil la sănătate al tuturor românilor, reducerea transmiterii virusului SARS-COV2, reconstrucția sistemului public de sănătate, precum și implementarea de noi programe prioritare de sănătate. Pentru a combate eficient pandemia și a reduce efectele nefaste ale acesteia, PSD propune un buget dedicat în valoare de 4 miliarde lei. De asemenea, în vederea întăririi sistemului de sănătate, considerăm că am avea nevoie în acest an de investiții în valoare de 1,2 miliarde euro, astfel încât să creștem capacitatea de sustenabilitate, calitatea serviciilor medicale, dar și pentru a preveni evenimentele nedorite din ultima perioadă, precum incendiile de la Spitalul Piatra Neamț, și, recent, de la Institutul „Matei Balș”, soldate cu pierderi de vieți omenești nevinovate”, a mai punctat deputata Carmen Holban.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    februarie 2, 2021 at 6:02 am

    remember: încă erați la putere în 2019 cînd Corina Crețu vă reproșa că trecuseră 5 ani de la semnarea POR pentru cele 3 spitale regionale – Craiova, Iași, Cluj – pe care voi le-ați sabotat și le-ați aruncat finalizarea din 2020 în 2023, iar apoi 2027 – infractoarea Pintea susținea că amînarea nu este neapărat o noutate 🙁
    eu întreb direct: de ce-i urîți pe români?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Viteza, bat-o vina! S-a proptit cu mașina în șanț!

Publicat

pe

Un autoturism Logan, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 de ani, a derapat din cauza vitezei neadaptate la condițiile de drum. Mașina s-a oprit într-un șanț. Din fericire, șoferul nu a suferit nicio leziune. Evenimentul s-a produs pe DJ 721, la Colanu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cinci fotbaliști de la Pucioasa, implicați într-un accident rutier pe DN 71

Publicat

pe

Cinci fotbaliştii de la FC Pucioasa au fost implicați într-un accident de circulație petrecut astăzi pe DN 71, pe teritoriul localității Doicești. Autoturismul condus de unul dintre sportivi a intrat în coleziune cu un alt autovehicul, la volanul căruia se afla un bărbat de 59 de ani.

Nedoritul eveniment s-a produs înaintea disputării unui joc amical. Petre, Diță, Pădureanu, Iamandache și Georgescu nu au mai ajuns la meci, fiind transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Informațiile despre cine se afla în mașina respectivă au venit pe surse. Comunicatele oficiale nu cuprind niciodată date despre identitatea victimelor, mai ales dacă sunt celebrități locale sau naționale.

,,Coliziune între două autoturisme conduse de doi bărbați de 19 și 59 de ani. În urma impactului, 3 persoane (pasageri auto) au fost rănite, fiind transportate la spital. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest , rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii efectuează cercetări urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările producerii evenimentului rutier. La acest moment, traficul se desfășoară normal”, se arată într-o informare a IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!