Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Dâmbovițean arestat la Cluj pentru implicare într-o rețea europeană de trafic de persoane și prostituție

Publicat

pe

Foto arhivă

Un dâmbovițean de 39 de ani a fost reținut, alături de alte persoane din Turda și Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism, șantaj, camătă și influențarea declarațiilor.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Turda, sub supravegherea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare 16 mandate de percheziţie domiciliară efectuate în municipiul Turda, comuna Mihai Viteazu, precum şi în localități de pe teritoriul judeţelor Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj.

A comunicat IPJ Cluj că operațiunile au fost desfăşurate cu sprijinul ataşatului de afaceri interne de la Ambasada României din Madrid, Direcţiei de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda şi Biroului de Ordine Publică Turda, dar şi al poliţiştilor de la Inspectoratele de Poliţie din Argeş, Mureş, Giurgiu, Dâmboviţa, Suceava şi Dolj. Suportul de specialitatea fost asigurat de Serviciului de Acţiuni Speciale Cluj, Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj şi Serviciului Criminalistic. La perchezițiile executate marți, 2 februarie, au participat și ofițeri de legătură din cadrul Poliției Naționale Spaniole.

Concomitent, în baza unui ordin european de anchetă, pe teritoriul Spaniei, în Madrid şi Santa Cruz de Tenerife, au fost desfăşurate şase percheziţii domiciliare, la care a participat un poliţist din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Turda.

„Cu ocazia percheziţiilor efectuate în România au fost ridicate 31 de telefoane mobile, 4 laptopuri, 78 de înscrisuri cu valoare probatorie, un hard extern şi o tabletă. În urma activităţilor desfăşurate pe teritoriul spaniol, a fost ridicată suma de 17.620 euro, 15 telefoane mobile, 9 ceasuri de lux, 3 laptopuri, bijuterii şi înscrisuri. De asemenea, a fost dispus sechestrul asigurător pe 2 autoturisme.

Cei în cauză sunt bănuiţi că în perioada 2017-2020 ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către 15 persoane pe teritoriul Spaniei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Angliei, beneficiind de foloase materiale în urma acestei activităţi. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că un bărbat de 48 de ani, din municipiul Turda, ar fi încercat, prin corupere, să determine persoanele vătămate să-şi modifice declaraţiile în faţa organelor de cercetare penală”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Cluj.

La data de 2 februarie a.c., poliţiştii au reţinut pentru o perioadă de 24 de ore doi bărbați, unul de 48 de ani din Turda și un altul de 39 de ani din Dâmbovița, precum și o tânără de 26 de ani din judeţul Mureş. Alte două persoane implicate în acest caz, respectiv un bărbat de 32 de ani din Turda şi unul de 27 de ani, din judeţul Argeş, se aflau deja sub efectul unei măsuri preventive privative de libertate în alte dosare.

Ieri – 3 februarie, suspecții au fost prezentaţi magistraţilor din cadrul Judecătoriei Turda. Judecătorii au dispus pentru cei reținuți măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

Argeș

Jandarmii din Argeș au aplicat 100 de amenzi în acest weekend

Publicat

pe

Jandarmii din Argeș au sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, trei administratori de restaurante din municipiul Pitești, pentru că localurile au funcționat cu barul deschis publicului.

În total, în weekendul trecut, jandarmii argeșeni au aplicat 100 de amenzi, valoarea acestora depășind 27.000 de lei. Cea mai mare sancțiune, în sumă de 4.000 de lei, a fost dată unui bărbat care folosea un tractor forestier pentru a trata bușteni prin albia râului Bratia, în Albeștii de Muscel.

Celelalte amenzi au fost aplicate unor persoane care nu purtau corespunzător mască de protecție sau care nu și-au putut justifica deplasarea în afara locuinței pe timpul nopții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT