Connect with us

ACTUALITATE

Și la nemți se sare peste rând la vaccinarea anti-COVID!

Publicat

pe

Foto arhivă

Se întâmplă și în țările mai civilizate, nu doar la noi. Nemții au început să devină furioși la aflarea veștii că și la ei de efectuează vaccinul anticoronavirus peste programări. Deja circulă informații cum că persoane cu funcții de la clinicii din nord-vestul țării au fost vaccinate înaintea medicilor, asistenților și persoanelor cu responsabilitate din prima linie. Știrea a fost transmisă de Euronews.

Germanii cer ca persoanele care au sarit rândul la vaccinare să fie sancționate. Evident, ca și la noi, și aici s-au găsit scuze, anunțându-se că s-a procedat în acest mod fiindcă, dacă nu ar fi fost folosite, vaccinurile rămase ar fi expirat.

Numai că, la nemți, atunci când explodează astfel de informații, cei prinși cu musca pe căciulă au demnitatea să recunoască, ba chiar se retrag din funcțiile pe care le dețin. Un manager de la Crucea Roșie a renunțat la postul său, după ce s-a aflat că a primit vaccinul la scurt timp după sosirea primelor doze în Germania.

Eugen Brysch, șeful Fundației germane pentru protecția pacienților, a declarat pentru Associated Press că ar trebui să existe sancțiuni pentru săritul peste rând la vaccinare. A mai spus că organizația cunoaște cazuri în care lista de prioritizare nu a fost respectată.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT