Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Investițiile din comuna Valea Lungă așteaptă adoptarea bugetului de stat

Publicat

pe

Administrația de la Valea Lungă, județul Dâmbovița, are în lucru, în acest moment, nouă proiecte de dezvoltare. Sunt investiții finanțate prin PNDL (fonduri guvernamentale) și în asociere cu Consiliul Județean. Din păcate, spune primarul Emil Negru, faptul că nu a fost încă adoptat bugetul de stat pentru 2021 duce la întârzieri în implementare. Spre exemplu, abia au fost decontate cererile de plată pe PNDL care au fost depuse în luna octombrie, în condițiile în care înainte banii veneau în două săptămâni.

Mai precizează edilul că inundațiile din 2018 au creat probleme mari la Valea Lungă, iar pagubele nu au fost remediate nici acum. Administrația locală a primit sprijin guvernamental pentru reconstrucția unui pod luat de ape, dar a rămas de executat un drum de 450 metri. Este vorba despre o lucrare în valoare de aproximativ două milioane de lei. Primăria a demarat această investiție în 2020, cu fonduri din bugetul local, dar nu a fost implementată decât parțial. Lucrările ar trebui să fie continuare anul acesta, numai că se așteaptă adoptarea bugetului. Primarul speră să i se repartizează măcar aceeași sumă ca în 2020, altfel familiile care sunt acum izolate din cauza ruperii drumului vor avea în continuare de suferit.

La Valea Lungă sunt probleme și cu asigurarea necesarului de apă potabilă. Dacă în 2016 se consumau aproximativ 500 mc/zi, în 2020 s-a ajuns la 680 mc/zi. Prin urmare, anul trecut Primăria a forat un puț nou, iar Compania de Apă are în execuție altul. Cu toate acestea, nu se știe dacă în vară va putea fi asigurată toată cantitatea de apă potabilă necesară locuitorilor comunei.

Având în vedere numeroasele discuții apărute în spațiul public cu privire la bugetul de stat pentru 2021, care se anunță a fi unul de austeritate, edilul de la Valea Lungă speră să i se finanțeze măcar două din cele cinci proiecte depuse la Compania Națională de Investiţii, respectiv: construire dispensar în Cricov și modernizare străzi de interes local. Celelalte trei proiecte vizează extinderea și reabilitarea Căminului Cultural Gorgota, reabilitarea și modernizarea Grădiniței Cricov și apărări de mal în Ogrea.

Ne-a mai spus primarul Emil Negru că, în scurt timp, va semna cu Agenția Fondului de Mediu contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public. De asemenea, la Valea Lungă este în lucru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Totodată, administraţia locală pregătește documentația pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pe următorul exercițiu financiar pentru reabilitarea Conacului Cantacuzino, construire două poduri și modernizare drumuri de acces la proprietăți.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, soluții pentru a simplifica interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni

Publicat

pe

Una dintre prioritățile președintelui Consiliul Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, o constituie sprijinirea mediului de afaceri local, dezvoltarea sănătoasă a economiei dâmbovițene. La atingerea acestui deziderat, spune șeful administrației județene, nu se poate ajunge decât prin muncă în echipă, prin implicarea tuturor factorilor de decizie, printr-o colaborare strânsă cu partenerii din mediul privat.

„Vom sprijini mediul de business dâmbovițean, iar, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională”, a spus Corneliu Ștefan.

De asemenea, Consiliul Județean Dâmbovița are în vedere și dezvoltarea sectorului economic din domeniul IT.

„Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care intenționăm să îl înființăm, poate deveni generator de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din Regiunea Sud Muntenia”, a mai precizat presedintele CJ Dâmbovița.

Se are în vedere digitalizarea administrației, atât la nivel județean cât și la nivel local. Astfel încât să fie simplificată interacțiunea dintre instituțiile publice și cetățeni.

„Nu se vor mai pierde ore întregi în fața ghișeelor pentru obținerea unui document, cererile vor fi trimise de acasă, în format electronic, iar răspunsul va fi furnizat în același mod”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Turismul, filonul de aur al Dâmboviței care trebuie descoperit

Publicat

pe

Dâmbovița dispune de un potențial turistic imens, iar acesta, consideră președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, trebuie valorificat. Teritoriul județului a fost binecuvântat cu meleaguri pitorești încărcate de istorie și legendă. Spații naturale vaste, nealterate, în care se poate practica un turism civilizat, european.

„Anul acesta, mi-am propus demararea unor proiecte extrem de importante pentru creșterea numărului de turiști în Dâmbovița și în municipiul Târgoviște.

Telegondola urbană Curtea Domnească – Mănăstirea Dealu. Peste 220.000 de turiști au vizitat Vechea Cetatea de Scaun în 2019, iar o telegondolă, cu siguranță, va crește gradul de atractivitate al municipiului Târgoviște.

Reabilitarea Fostei Școli de Cavalerie. Zilele următoare voi semna contractul de finanțare ce va transforma una dintre clădirile emblematice ale Târgoviștei și ale județului Dâmbovița.

Continuarea lucrărilor de reabilitare și protejare a monumentelor istorice din Curtea Domnească din Târgoviște. Sunt vizate Turnul Chindiei, Biserica Domnească, Biserica Sfânta Vineri și Biserica Paraclis. Lucrările sunt realizate în proporție de 55%.

Studiu de fezabilitate pentru viitoarele pârtii de schi, în zona unde ne dorim și dezvoltarea stațiunii de interes național Peștera-Padina”, a precizat Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT