Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investițiile din comuna Valea Lungă așteaptă adoptarea bugetului de stat

Publicat

pe

Administrația de la Valea Lungă, județul Dâmbovița, are în lucru, în acest moment, nouă proiecte de dezvoltare. Sunt investiții finanțate prin PNDL (fonduri guvernamentale) și în asociere cu Consiliul Județean. Din păcate, spune primarul Emil Negru, faptul că nu a fost încă adoptat bugetul de stat pentru 2021 duce la întârzieri în implementare. Spre exemplu, abia au fost decontate cererile de plată pe PNDL care au fost depuse în luna octombrie, în condițiile în care înainte banii veneau în două săptămâni.

Mai precizează edilul că inundațiile din 2018 au creat probleme mari la Valea Lungă, iar pagubele nu au fost remediate nici acum. Administrația locală a primit sprijin guvernamental pentru reconstrucția unui pod luat de ape, dar a rămas de executat un drum de 450 metri. Este vorba despre o lucrare în valoare de aproximativ două milioane de lei. Primăria a demarat această investiție în 2020, cu fonduri din bugetul local, dar nu a fost implementată decât parțial. Lucrările ar trebui să fie continuare anul acesta, numai că se așteaptă adoptarea bugetului. Primarul speră să i se repartizează măcar aceeași sumă ca în 2020, altfel familiile care sunt acum izolate din cauza ruperii drumului vor avea în continuare de suferit.

La Valea Lungă sunt probleme și cu asigurarea necesarului de apă potabilă. Dacă în 2016 se consumau aproximativ 500 mc/zi, în 2020 s-a ajuns la 680 mc/zi. Prin urmare, anul trecut Primăria a forat un puț nou, iar Compania de Apă are în execuție altul. Cu toate acestea, nu se știe dacă în vară va putea fi asigurată toată cantitatea de apă potabilă necesară locuitorilor comunei.

Având în vedere numeroasele discuții apărute în spațiul public cu privire la bugetul de stat pentru 2021, care se anunță a fi unul de austeritate, edilul de la Valea Lungă speră să i se finanțeze măcar două din cele cinci proiecte depuse la Compania Națională de Investiţii, respectiv: construire dispensar în Cricov și modernizare străzi de interes local. Celelalte trei proiecte vizează extinderea și reabilitarea Căminului Cultural Gorgota, reabilitarea și modernizarea Grădiniței Cricov și apărări de mal în Ogrea.

Ne-a mai spus primarul Emil Negru că, în scurt timp, va semna cu Agenția Fondului de Mediu contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public. De asemenea, la Valea Lungă este în lucru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Totodată, administraţia locală pregătește documentația pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pe următorul exercițiu financiar pentru reabilitarea Conacului Cantacuzino, construire două poduri și modernizare drumuri de acces la proprietăți.

ADMINISTRAŢIE

15 străzi din orașul Pucioasa vor fi asfaltate prin PJDL

Publicat

pe

Administrația de la Pucioasa intră în linie dreaptă cu un nou proiect privind modernizarea și reabilitarea drumurilor de interse local. După cum a precizat primarul Constantin Ana, proiectul tehnic este gata, avizele au fost obținute, autorizația de construire eliberată și, cel mai important, finanțarea este asigurată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală inițiat de președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan. Primăria a demarat deja procedurile de licitație pentru achiziția contractului de lucrări.

„Prin acest proiect, alte 15 străzi din mai multe zone ale orașului vor fi asfaltate. Practic, mai parcurgem încă o etapă în lupta noastră cu noroiul și cu disconfortul resimțit de cetățenii din zonele respective. Pentru încă o bună parte din cetățenii orașului așteptarea ia sfârșit”, a precizat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

Sunt incluse în acest proiect următoarele străzi: Bella 3, Bella 5, Diaconești 2, Diaconești 3, Morilor Prelungire, Ion Creangă, Fructelor, Liliacului 1, Liliacului 2, Aleea Castanilor 1, Aleea Bujorului 1, Aleea Bujorului 2, Glodeni 9, Glodeni 13 și Luceafărului 2.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT