Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investițiile din comuna Valea Lungă așteaptă adoptarea bugetului de stat

Publicat

pe

Administrația de la Valea Lungă, județul Dâmbovița, are în lucru, în acest moment, nouă proiecte de dezvoltare. Sunt investiții finanțate prin PNDL (fonduri guvernamentale) și în asociere cu Consiliul Județean. Din păcate, spune primarul Emil Negru, faptul că nu a fost încă adoptat bugetul de stat pentru 2021 duce la întârzieri în implementare. Spre exemplu, abia au fost decontate cererile de plată pe PNDL care au fost depuse în luna octombrie, în condițiile în care înainte banii veneau în două săptămâni.

Mai precizează edilul că inundațiile din 2018 au creat probleme mari la Valea Lungă, iar pagubele nu au fost remediate nici acum. Administrația locală a primit sprijin guvernamental pentru reconstrucția unui pod luat de ape, dar a rămas de executat un drum de 450 metri. Este vorba despre o lucrare în valoare de aproximativ două milioane de lei. Primăria a demarat această investiție în 2020, cu fonduri din bugetul local, dar nu a fost implementată decât parțial. Lucrările ar trebui să fie continuare anul acesta, numai că se așteaptă adoptarea bugetului. Primarul speră să i se repartizează măcar aceeași sumă ca în 2020, altfel familiile care sunt acum izolate din cauza ruperii drumului vor avea în continuare de suferit.

La Valea Lungă sunt probleme și cu asigurarea necesarului de apă potabilă. Dacă în 2016 se consumau aproximativ 500 mc/zi, în 2020 s-a ajuns la 680 mc/zi. Prin urmare, anul trecut Primăria a forat un puț nou, iar Compania de Apă are în execuție altul. Cu toate acestea, nu se știe dacă în vară va putea fi asigurată toată cantitatea de apă potabilă necesară locuitorilor comunei.

Având în vedere numeroasele discuții apărute în spațiul public cu privire la bugetul de stat pentru 2021, care se anunță a fi unul de austeritate, edilul de la Valea Lungă speră să i se finanțeze măcar două din cele cinci proiecte depuse la Compania Națională de Investiţii, respectiv: construire dispensar în Cricov și modernizare străzi de interes local. Celelalte trei proiecte vizează extinderea și reabilitarea Căminului Cultural Gorgota, reabilitarea și modernizarea Grădiniței Cricov și apărări de mal în Ogrea.

Ne-a mai spus primarul Emil Negru că, în scurt timp, va semna cu Agenția Fondului de Mediu contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public. De asemenea, la Valea Lungă este în lucru extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale. Totodată, administraţia locală pregătește documentația pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile pe următorul exercițiu financiar pentru reabilitarea Conacului Cantacuzino, construire două poduri și modernizare drumuri de acces la proprietăți.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT