Connect with us

ACTUALITATE

Medici români prezintă forme de paralizie după vaccinarea anti-COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

Sunt tot mai frecvente cazurile de reacții adverse post vaccinare anticoronavirus. O tânăra doctoriță care a suferit o paralizie facială după administrarea celei de-a doua doze este internată în Spitalul Universitar din Capitală, după ce a cerut transferul din Vâlcea. Pacienta se află într-o stare de sănătate bună. Rezultatele analizelor nu arată modificări patologice. Reacția adversă avută, potrivit prospectului vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty), este una rară. Paralizia facială se poate manifesta și la alte tipuri de vaccinuri.

De asemenea, un medic rezident din Cluj-Napoca a susținut că a suferit o semipareză după ce a primit doza de rapel. Acum, starea lui de sănătate este una bună.

”Mă simțeam foarte, foarte moleșit, cu cefalee, dureri musculare, stare de greață, amețeală, iar noaptea, când m-am trezit, nu am putut să mă mișc, a fost ca o semiparalizie pe partea stângă, în zona în care fost administrată și prima doză”, a declarat medicul rezident, pentru un post de televiziune.

Un alt caz ciudat la Piatra Neamț. Un asistent medical de la Unitatea de Primiri Urgențe, în vârstă de 64 de ani, care a fost vaccinat anticoronavirus în jurul datei de 5 ianuarie, a fost depistat pozitiv la mai multe zile de la vaccinare. Bărbatul a fost internat în Secția de Boli Infecțioase cu o formă medie de boală. A fost ținut la ATI timp de o săptămână, dar, din cauza faptului că starea de sănătate i s-a agravat, pe 3 februarie, s-a decis să fie transferat la un spital din Cluj-Napoca.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

BNS: Portofoliul atribuit României în viitoarea Comisie Europeană, o vulnerabilitate!

Publicat

pe

Blocul Național Sindical (BNS) spune că atribuirea către România a portofoliului Competențe și Educație, Locuri de muncă, Drepturi sociale și demografie în viitoarea Comisie Europeană este mai degrabă o vulnerabilitate, un compromis politic, având în vedere că țara noastră este unul dintre statele membre ale Uniunii Europene cel mai puțin performante la aceste capitole.

„Din 2007 și până în prezent, România n-a fost în stare să rezolve probleme fundamentale ale pieței muncii, ale drepturilor sociale, ale educației sau demografiei. Oare ce valoare adăugată va putea să aducă România la masa Comisiei Europene în aceste domenii de maximă importanță în politica europeană?

Declarația plină de optimism a președintei Comisiei Europene face trimitere la responsabilitățile noului comisar european care vizează „o Uniune a competențelor” și Pilonul European al Drepturilor Sociale. Ambele teme sunt abordate la un nivel extrem de scăzut ca performanțe și indicatori în politicile publice ale României.

Ne exprimăm îngrijorarea pentru această decizie politică. În opinia noastră, doamna Roxana Mînzatu ar fi fost un comisar mult mai bun, de exemplu, în gestionarea portofoliului Coeziune și reforme”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de către BNS.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

16 octombrie, termen important pentru fermieri. Încep plățile!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că APIA va demara, în data de 16 octombrie 2024, plata avansurilor către fermieri. În acest sens, a fost alocat un buget de aproximativ 1 miliard de euro.

„Am solicitat și obținut această derogare de la Comisia Europeană, astfel că venim, și în acest an, în sprijinul fermierilor, pentru a-i ajuta să depășească mai ușor problemele de lichidități cu care se confruntă și acordăm avansurile plăților directe în cuantum de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și de 85% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)”, a precizat ministrul PSD al Agriculturii – Florin Barbu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite