Connect with us

ACTUALITATE

100 de copii sunt internați zilnic în Marea Britanie, din cauza unui sindrom ce apare după vindecarea de COVID

Publicat

pe

Foto arhivă

Vin informații alarmante dinspre Marea Britanie. Peste 100 de copii sunt internați zilnic în spitale după ce trec prin infectarea cu coronavirus. Specialiștii în Pediatrie spun că 75% dintre copiii sunt afectați de ceea ce ei numesc Sindromul Inflamator Multi-Sistem Pediatric (PIMS).

Când a apărut acest sindrom, în primul val al pandemiei de coronavirus, a provocat confuzie în rândul medicilor și panică în rândul părinților, inițial s-a crezut că este vorba despre o boală extrem de rară numită Kawasaki ce afectează bebelușii și copiii mici, a scris The Guardian.

PIMS a fost recunoscut a fi un sindrom post-viral ce afectează 1 din 5.000 de copii la o lună după ce au avut Covid-19, indiferent dacă au prezentat sau nu simptome.

Sindromul Multi-Sistem Pediatric se manifestă prin erupții cutanate, temperatură de până la 40 de grade, tensiune periculos de scăzută și anumite probleme abdominale. În cazurile grave, simptomele sunt asemănătoare cu cele ale unui șoc toxic sau septicemie.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT