Connect with us

ACTUALITATE

Copil bătut de un bărbat într-un loc de joacă. A ajuns în spital!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Constatăm, cu regret, că ura şi violenţa capătă note nebănuite. Au început din ce în ce mai des să cadă victime agresivităţii adulţilor chiar copiii, pe care, de fapt, ar trebui să îi protejăm, să îi înţelegem, să le dăm sfaturi şi să îi punem cu blândeţe pe drumul cel bun chiar şi atunci când greşesc.

Un caz care a oripilat opinia publică din întrega ţară, ba chiar a făcut valuri şi în afara României, s-a produs ieri, în Hunedoara. Un bărbat a dat de pâmânt cu un băiat de 13 ani, după ce acesta se certase cu copilul său. Nefericitul inccident s-a întâmplat într-un parc de joacă.

Adolescentul a rămas pe caldarâm în nesimţire. A fost ulterior transportat la spital, prezentând o fractură craniană în zona ocipitală. În momentul de faţă, este internat la Spitalul din Deva şi este ţinut de medici sub supraveghere atentă.

Agresorul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, violenţă în familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Imaginile filmate de cei care se aflau în zona locului de joacă când barbatul se îndreaptă spre copil, îl smulge şi dă cu el de pământ au îngrozit ţara. Pe Facebook au fost postate mii şi mii de comentaii în care se cere pedepsirea exemplară a agresorului.

Astăzi, bărbatul cu apucături barbare va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ACTUALITATE

Să ne amintim de Carol I, primul rege al României!

Publicat

pe

Luni – 10 mai 2021, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova vernisată, la ora 11:00, expoziția „10 mai 2021: 155 de ani de la urcarea pe tron a Principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen. 140 de ani de la festivităţile încoronării domnitorului Carol I ca rege al României”, care valorifică patrimoniul muzeului – fotografii, medalii, monede, decoraţii şi publicaţii.

„Scopul expoziţiei este de a ne aminti de cel care a fost primul rege al României ce a desăvârşit modernizarea ţării. În cei 48 de ani de domnie, cea mai lungă din istoria noastră, Carol I a dat dovadă de rigoare, sobrietate, disciplină şi tenacitate. Cu aceste cuvinte de ordine şi cu ajutorul strălucitei pleiade de oameni politici ce l-au înconjurat, Carol a făcut istorie reuşind să schimbe faţa României. Perioada anilor 1866-1914 a fost una de mari progrese pentru România în plan economic, social, politic, administrativ, demografic şi cultural”, se precizează într-un comunicat de presă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

8 mai – Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii

Publicat

pe

de

Ziua de 8 mai 2021 este dedicată personalului și voluntarilor Mișcării Internaționale a Crucii Roșii și Semilunii Roșii care intervin și susțin persoanele afectate de COVID-19.

În România, de la începutul pandemiei de coronavirus, personalul și voluntarii Crucii Roșii au fost permanent în acțiune, asumându-și riscul îmbolnăvirii, pentru a oferi asistență umanitară și servicii socio-medicale celor în nevoie.

Totodată, pentru a ajuta comunitățile să se pregătească, au diseminat informații esențiale pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului, au sprijinit persoanele izolate la domiciliu cu alimente esențiale și produse de igienă, au oferit sprijin psihosocial persoanelor vulnerabile și în carantină, au monitorizat telefonic persoanele izolate.

Prin implicarea a sute de donatori și parteneri din întreaga țară, personalul și voluntarii Crucii Roșii Române au reușit să sprijine unitățile medicale și instituțiile angajate în combaterea pandemiei cu echipamente medicale și de protecție în valoare de peste nouă milioane de euro.

Mișcarea Internațională este alcătuită din 192 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, cu 160.000 de filiale locale și aproximativ 14 milioane de voluntari în întreaga lume.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT