Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița, apel către parlamentarii județului să vină cu amendamente la Legea bugetului

Publicat

pe

Președintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a lansat, astăzi, un apel public către cei 10 parlamentari ai județului, să vină cu amendamente la Legea bugetului de stat pentru 2021, în vederea susținerii proiectelor de investiții inițiate de unitățile administrativ-teritoriale.

„Nu cred că este normal că sumele colectate din taxele și impozitele locale să fie distribuite în alte județe, în funcție de interesul public de la nivel guvernamental.

Fac apel la toți parlamentarii, în special la parlamentarii puterii să vină la masa discuțiilor, să afle proiectele județului Dâmbovița și să pună umărul cu toții pentru a le sprijini. Parlamentarii PSD cu siguranță vor face amendamente la Legea bugetului de stat pentru sprijinirea proiectelor de la nivelul județului”, a declarat Corneliu Ștefan.

Parlamentarii județului Dâmbovița în legislatura 2020-2024 sunt: Titus Corlăţean (PSD), Virgil Guran (PNL) și Dragoș Popescu (USR PLUS) – senatori, Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Dan Blaga – USR PLUS, deputați.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT