Connect with us

ACTUALITATE

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, sub zodia lui noi nu greşim, alţii sunt de vină!

Publicat

pe

Actualul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, prof. Cătălina Homeghiu, este mai tare decât oricare predecesor al său în limbaj de lemn, la învăluit, la a vorbi mult, dar a ocoli esenţa întrebărilor.

Sorin Ion, îmi aduc bine aminte, era diplomat, dar când problema era groasă şi nu avea încotro, spunea lucrurilor pe nume. Era franc. Lua măsuri. Doamna inspector general Homeghiu, nu şi nu.

Oricât am încercat astăzi să o convingem că există școli unde li s-a pus în sarcină elevilor să vină zilnic cu două-trei măşti de protecţie în ghiozdan, nu contează dacă părintele are bani sau nu, doamna Homeghiu a ţinut-o una şi bună că, dacă părintele vrea să-i de-a copilului mască cu nu știu ce inscripție, ordinul Ministerului nu interzice. A fost jenant! Înţeleg, funcţionează spiritul de solidaritate de breaslă, lucrurile urâte se acoperă în familie, dar parcă este prea de tot.

Explicaţiile inspectorului general au fost fragile, de tip şablon. Chichiţe de subsol ale teoriei comunicării care vizează rezolvarea cu orice preţ a unor situaţii de criză. Ar fi câştigat mai mult dacă ar fi recunoscut că, da, este o problemă, am luat măsuri în acest sens, nu se va mai întâmpla. Dar să insişti că nu este adevărat, că nu s-a confirmat, a fost de-a dreptul bulversant.

„Nu avem cunoştinţă despre acest lucru. Atâta vreme cât au stoc de măşti, dacă copilul vine cu masca de acasă fiindcă aşa vrea mama să fie personalizată, este problema dumneaei. Dacă la intrare, profesorul sau copilul nu are mască, şcoala este obligată să îi asigure masca. Am discutat aseară cu directorii şi vom lămuri aceste aspecte. Sunt multe probleme, este o situaţie, mai complicată, mai diferită, cu care nu ne-am confruntat şi este foarte uşor să vii din afară cu soluţii”, a precizat inspectoarea şcolară generală.

Şi au mai fost două situaţii nelămurite total. Prima, cu schimbatul directorilor de şcoli. Li s-a încheiat mandatul. Vin alţii. Nu ne-a răspuns clar şefa IŞJ Dâmboviţa dacă vor fi înlocuiţi în baza carnetelor de partid, în baza apartenenţei la PNL. Am înţeles că directorii trebuie să aplice politica ministrului actual. La întrebarea unui coleg de ce sunt schimbaţi dacă au performat, dacă au avut rezultate, răspunsul a venit pe aceeaşi coordonată rece, că nu s-a încălcat legea.

A doua situaţie – responsabilitatea asupra rezolvării problemei transportului elevilor de la Corbii Mari la liceele din Titu. A fost pasată asupra transportatorilor, care au suspendat cursele spre acea zonă. Ne-a recomandat doamna inspector general să îi întrebăm pe operatorii de transport călători de ce au renunţat la cursele spre Corbii Mari. Simplu, nu? Conducerea celor două licee din Titu, care ar fi trebuit să găsească soluţii pentru ieşirea din această fundătură, a fost din nou cocolită. A spus prof. Cătălina Homeghiu că directorii celor două unități de învățământ au depus toate eforturile pentru asigurarea transportului elevilor. Și, atunci, de ce persistă problema?

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. P.N. Lepadatu

    10 februarie 2021 at 22:02

    Nu e nimic de mirare! Dansa este rezultanta „meritocratiei de nisa” exersata de dreapta optiune!Ce a recomandat-o pentru functie?! Evident: VOCEA sI TALENTUL de coloratura vremii…Numai si numai din ignoranta(cred!) nu am reusit sa descopar meritele profesionale,acoperite de fapte(Premii la olimpiade/concursuri nationale,publicatii/comunicari la reuniuni,activitati civice de anvergura in comunitate,etc)omise(?) in CV.Cat despre asumare demna a rolului public si implicare responsabila…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Racla cu mâna Sf. Ioan Rusul va fi adusă spre închinare la Mănăstirea Pantocrator din Teleorman

Publicat

pe

De

În Duminica a treia după Paști, a Sfintelor Femei Mironosițe, a devenit o tradiție ca, la Mănăstirea Pantocrator, din localitatea Drăgănești Vlașca, județul Teleorman, să se adune mulțime de credincioși pentru a o cinsti pe Sfânta Maria Magdalena, anul acesta fiind al unsprezecelea an de când Mănăstirea Pantocrator organizează acest pelerinaj la care se adună zeci de mii de pelerini veniți din toate zonele țării pentru a o cinsti pe „Prima Martoră Învierii”.

Cu acest prilej vor fi aduse spre închinare mâna Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul ce se păstrează la Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Muntele Athos și Moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeii de la Mănăstirea Pangia Dovra – Veria, Grecia. Scoaterea acestor Sfinte Odoare este un fapt extrem de rar, deoarece mâna Sfântului Ioan Rusul nu a mai părăsit Athosul din anul 1810, când a fost dăruită Mănăstirii Sfântul Pantelimon.

De aceea, vă invităm să fiți pelerini la acest moment duhovnicesc de la Mănăstirea Pantocrator, în perioada 17- 21 mai 2024. Ziua principală a acestui eveniment fiind ziua de duminică, 19 mai 2024, când Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârșită de un sobor de ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Vă mulțumim pentru bunăvoința de a ne fi alături la acest moment înălțător din viața Eparhiei Noastre și vă așteptăm cu drag.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Galaction,
Vicar Administrativ Eparhial – Arhim. Serafim Baciu

Contact Mănăstirea Pantocrator
Telefon : 0720.891.403
email: contact@manastirea-patocrator.ro
www.manastirea-patocrator.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Perioadă de înscriere pentru admitere la Școala de Agenți de Penitenciare. Detalii aici!

Publicat

pe

De

Penitenciarul Mărgineni recrutează candidaţi în vederea participării la concursul de admitere pentru Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare „Constantin Brâncoveanu” Târgu Ocna, program de studii postliceale, învățământ militar preuniversitar, cu durata de 1 an, sesiunea iulie 2024, pentru locurile repartizate poliţiei penitenciare, astfel:

a) Specializarea SIGURANȚA DEȚINERII ȘI REGIM PENITENCIAR (maxim 26 de locuri femei și maxim 187 de locuri bărbați)*
b) Specializarea SIGURANȚA DEȚINERII ȘI REGIM PENITENCIAR – minoritatea etnică a romilor (maxim 3 locuri femei și maxim 3 locuri bărbați) *
c) Specializarea SIGURANȚA DEȚINERII ȘI REGIM PENITENCIAR – minoritatea etnică a maghiarilor (maxim 1 loc – femei și bărbați)*
d) Specializarea EVIDENȚĂ DEȚINUȚI (maxim 20 de locuri – femei și bărbați)*
e) Specializarea RESURSE UMANE (maxim 10 locuri – femei și bărbați)*
f) Specializarea SECRETARIAT – registratură (maxim 10 locuri – femei și bărbați)*

* numărul concret de locuri scoase la concurs pentru fiecare specializare se va realiza prin completare la prezentul anunț, care va fi publicat în perioada aprilie – mai 2024, după intrarea în vigoare a hotărârii de guvern privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru instituțiile din învățământul preuniversitar de stat pentru anul școlar 2024 – 2025.

Concursul de admitere se organizează și se desfășoară în conformitate cu Metodologia de admitere în Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, aprobată prin decizia directorului Școlii cu nr. 400052/DIR/SNTOBC/12.05.2023, întocmită în conformitate cu Metodologia-cadru de admitere aprobată prin Ordinul ministrului justiției nr. 3917/C/2021 cu modificările și completările ulterioare.

Toate actele normative, precum și toate anunțurile și planificările privind organizarea și desfășurarea concursului de admitere pot fi vizualizate în secțiunea:
– „Admitere” de pe pagina de internet a școlii: www.anp.gov.ro – secțiunea „Unități penitenciare”/„Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna”, și pe paginile rețelelor de socializare ale școlii:
– Facebook „Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna” – https://www.facebook.com/profile.php?id=100067822704161,
– Instagram „Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna” – SNPAP TgOcna (@snpap_tgocna) • Instagram photos and videos

Informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina oficială a Administrației Naționale a Penitenciarelor www.anp.gov.ro – sau telefonic la numărul 0245/660210, Fax: 0245.660211, int.115, Biroul Resurse Umane și Formare Profesională – Penitenciarul Mărgineni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite