Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, sub zodia lui noi nu greşim, alţii sunt de vină!

Publicat

pe

Actualul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, prof. Cătălina Homeghiu, este mai tare decât oricare predecesor al său în limbaj de lemn, la învăluit, la a vorbi mult, dar a ocoli esenţa întrebărilor.

Sorin Ion, îmi aduc bine aminte, era diplomat, dar când problema era groasă şi nu avea încotro, spunea lucrurilor pe nume. Era franc. Lua măsuri. Doamna inspector general Homeghiu, nu şi nu.

Oricât am încercat astăzi să o convingem că există școli unde li s-a pus în sarcină elevilor să vină zilnic cu două-trei măşti de protecţie în ghiozdan, nu contează dacă părintele are bani sau nu, doamna Homeghiu a ţinut-o una şi bună că, dacă părintele vrea să-i de-a copilului mască cu nu știu ce inscripție, ordinul Ministerului nu interzice. A fost jenant! Înţeleg, funcţionează spiritul de solidaritate de breaslă, lucrurile urâte se acoperă în familie, dar parcă este prea de tot.

Explicaţiile inspectorului general au fost fragile, de tip şablon. Chichiţe de subsol ale teoriei comunicării care vizează rezolvarea cu orice preţ a unor situaţii de criză. Ar fi câştigat mai mult dacă ar fi recunoscut că, da, este o problemă, am luat măsuri în acest sens, nu se va mai întâmpla. Dar să insişti că nu este adevărat, că nu s-a confirmat, a fost de-a dreptul bulversant.

„Nu avem cunoştinţă despre acest lucru. Atâta vreme cât au stoc de măşti, dacă copilul vine cu masca de acasă fiindcă aşa vrea mama să fie personalizată, este problema dumneaei. Dacă la intrare, profesorul sau copilul nu are mască, şcoala este obligată să îi asigure masca. Am discutat aseară cu directorii şi vom lămuri aceste aspecte. Sunt multe probleme, este o situaţie, mai complicată, mai diferită, cu care nu ne-am confruntat şi este foarte uşor să vii din afară cu soluţii”, a precizat inspectoarea şcolară generală.

Şi au mai fost două situaţii nelămurite total. Prima, cu schimbatul directorilor de şcoli. Li s-a încheiat mandatul. Vin alţii. Nu ne-a răspuns clar şefa IŞJ Dâmboviţa dacă vor fi înlocuiţi în baza carnetelor de partid, în baza apartenenţei la PNL. Am înţeles că directorii trebuie să aplice politica ministrului actual. La întrebarea unui coleg de ce sunt schimbaţi dacă au performat, dacă au avut rezultate, răspunsul a venit pe aceeaşi coordonată rece, că nu s-a încălcat legea.

A doua situaţie – responsabilitatea asupra rezolvării problemei transportului elevilor de la Corbii Mari la liceele din Titu. A fost pasată asupra transportatorilor, care au suspendat cursele spre acea zonă. Ne-a recomandat doamna inspector general să îi întrebăm pe operatorii de transport călători de ce au renunţat la cursele spre Corbii Mari. Simplu, nu? Conducerea celor două licee din Titu, care ar fi trebuit să găsească soluţii pentru ieşirea din această fundătură, a fost din nou cocolită. A spus prof. Cătălina Homeghiu că directorii celor două unități de învățământ au depus toate eforturile pentru asigurarea transportului elevilor. Și, atunci, de ce persistă problema?

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. P.N. Lepadatu

    februarie 10, 2021 at 10:02 pm

    Nu e nimic de mirare! Dansa este rezultanta „meritocratiei de nisa” exersata de dreapta optiune!Ce a recomandat-o pentru functie?! Evident: VOCEA sI TALENTUL de coloratura vremii…Numai si numai din ignoranta(cred!) nu am reusit sa descopar meritele profesionale,acoperite de fapte(Premii la olimpiade/concursuri nationale,publicatii/comunicari la reuniuni,activitati civice de anvergura in comunitate,etc)omise(?) in CV.Cat despre asumare demna a rolului public si implicare responsabila…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Gheorghe Hagi, prima vizită în Parlamentul României grație senatorului Titus Corlăţean

Publicat

pe

Gheorghe Hagi, regele fotbalului românesc, a efectuat astăzi, 25 februarie 2021, prima sa vizită în Parlamentul României, grație invitației ce i-a fost lansată de senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlăţean – președintele Comisiei de Politică Externă, după ce, săptămâna trecută, ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, i-a mărturisit că îl admiră foarte mult pe excepționalul sportiv al țării noastre.

„A fost o întâlnire specială, cu multe emoții din partea domnului ambasador, atunci când a avut surpriza să îl salute pe Gheorghe Hagi. Am fost onorat să le ofer celor doi invitați câte o plachetă a Senatului României, instituție creată în 1864, cu o istorie importantă pentru evoluția în timp a statului român.

În plus, i-am oferit o Diplomă de excelență marelui sportiv al României, Gheorghe Hagi, pentru a onora tot ce a făcut pentru imaginea României în lume și pentru fotbalul românesc. Diploma face mențiune și la aniversarea de ieri, 24 februarie, a 34 de ani de la Marea finală a Supercupei Europei, câștigată la Monaco de Steaua București împotriva echipei Dinamo Kiev, prin golul marcat din lovitură liberă de… Gheorghe Hagi!

A fost prima vizită a lui Hagi la Parlament în toți acești ani (nu reușesc să înțeleg de ce nimeni din liderii Parlamentului nu a făcut până acum gestul de a-l invita), așa că mi-a făcut plăcere să îmi exersez calitățile de ghid pentru un tur al Parlamentului, atât pentru domnia sa, cât și pentru domnul ambasador. Am început, evident, cu eleganta sală de plen a Senatului.

În concluzie, m-a bucurat să pot onora unul din cei mai mari sportivi pe care România i-a avut vreodată și, în același timp, am câștigat, cred, un prieten trainic al României, în persoana Ambasadorului Japoniei”, a mărturisit senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Turism în Europa cu pașaport de vaccinare anti-COVID

Publicat

pe

Comitetul pentru Transport și Turism din cadrul Parlamentului European a adoptat, astăzi, cu 47 de voturi pentru și 2 impotrivă, un proiect de Rezoluție privind elaborarea așa-numitului pașaport de vaccinare anti-COVID.

Documentul solicită statelor membre UE să pună în aplicare pe deplin și fără întârziere criterii comune pentru călătoria în condiții de siguranță – potrivit DC News.

Deputații doresc un certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină. Decizia va fi supusă la vot în Parlamentul European.

Sunt state, precum Austria, care au dat ultimatum Uniunii Europene în ceea ce privește implementarea pașaportului de vaccinare anti-COVID până în primăvară, în caz contrar urmând să aplice astfel de măsuri la nivel național și pe bază de reciprocitate cu alte țări, pentru a înlesni turismul și călătoriile – după cum s-a exprimat cancelarul Sebastian Kurz.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!