Conectați-vă cu noi

POLITIC

Declarație Comună privind Parteneriatul reînnoit dintre România și Japonia

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului, a avut, ieri – 19 februarie, întrevederi cu ambasadori ai unor state importante, cu legături strânse cu România și cu poporul nostru. Parlamentarul PSD de Dâmbovița a primit la biroul său din cadrul Senatului pe Excelența Sa doamna Laurence Auer, ambasador al Republicii Franceze la București. Discuțiile au fost calde, prietenești, bazate pe relațiile de colaborare și prietenie dintre cele două țări cu rădăcini adânci în istorie. Doamna ambasador se pare că a acceptat invitația senatorului PSD Titus Corlățean de a vizita județul Dâmbovița.

„Doamna ambasador este, între altele, un mare cunoscător al domeniului „Patrimoniu”. Nici o surpriză, deci, că știa și mi-a vorbit cu interes despre Palatul Brâncovenesc de la Potlogi”, a precizat Titus Corlățean.

Președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, l-a mai primit în aceiași zi și pe E.S. domnul Hiroshi Ueda – ambasadorul Japoniei la București.

„Întrevederea a avut loc într-un moment simbolic, la 8 ani de la vizita oficială la Tokyo, din februarie 2013, când, în calitate de ministru al afacerilor externe, Titus Corlățean, a semnat, împreună cu omologul său japonez, Fumio Kishida, Declarația Comună privind Parteneriatul reînnoit dintre România și Japonia.

Senatorul Corlățean a subliniat susținerea pe care o acordă atât domnia sa, cât și Comisia pentru politică externă a Senatului, semnării, în cursul anului 2021, a Acordului de Parteneriat Strategic bilateral, care dezvoltă Parteneriatul reînnoit și va fi complementar Parteneriatului Strategic dintre UE și Japonia.

În acest context, au salutat aniversarea în cursul acestui an a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Japonia, precum și seria de evenimente și proiecte culturale stabilite pentru marcarea Centenarului.

Discuțiile au pus în evidență relațiile politice excelente româno-japoneze, precum și nivelul ascendent al schimburilor comerciale, fiind convenită necesitatea ca dialogul politico-diplomatic să continue în același ritm susținut pentru valorificarea potențialului existent și aprofundarea colaborării pe toate planurile.

Cei doi demnitari și-au exprimat satisfacția privind implementarea în curs a proiectului podului peste Dunăre de la Brăila, a cărui construcție este realizată de un consorțiu italo-nipon, proiect cu caracter strategic și care are potențialul de a deveni o poveste de succes a relațiilor româno-japoneze”.

Cu prilejul întrevederii, au fost trecute în revistă dosare importante în relațiile bilaterale în domeniul politic, economic și cultural, fiind subliniată necesitatea menținerii dinamicii dialogului parlamentar, ca instrument de stimulare a cooperării în ansamblu, prin creșterea frecvenței contactelor la nivelul celor două foruri legislative, începând cu schimburile la nivelul Comisiilor de politică externă și a Grupurilor parlamentare de prietenie.

„Am rememorat împreună vizita oficială pe care am efectuat-o în urmă cu exact 8 ani, în februarie 2013, în calitate de ministru al afacerilor externe al României, la Tokyo, atunci când am semnat cu omologul meu japonez, Fumio Kishida, Declarația comună privind parteneriatul reînnoit dintre România și Japonia. Un partener de discuție deosebit și o relație politico- diplomatică bilaterală solidă, care, în 2021, aniversează Centenarul”, a spus președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

POLITIC

PERPLEX. Deputații USR PLUS, vot împotriva istoriei și credinței străbune

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Reprezentanții USR PLUS în Parlamentul României, considerați de unii social-democrați a fi de factură neomarxistă, și-au dat din nou în petic. Au arătat cât de apropiați sunt ei de valorile creștine, de trecutul istoric, de ceea ce înseamnă coloana moralității și spiritualității naționale și europene. Adică, vax.

Deputații celor două formațiuni, născute pe colbul străzii într-o mare de lozinci anti-PSD, care au bulversat democrația mimând bunele intenții, și care, ajunși acum la putere, nu mai prididesc cu împărțitul funcțiilor vrând musai să prindă cele mai bune butoane, nu au vrut să voteze acordarea unui sprijin financiar Schitului românesc „Prodromu” de pe Sfântul Munte Athos. Incalificabil gestul!

S-a decis ca statul să ofere acestei insule de credință, pe care mulți ar dori să o aibă pe Sfântul Munte, suma de 960.000 de euro. USR-PLUS s-a opus. Proiectul a trecut prin votul celorlalți parlamentari, dar rușinea și indignarea față de acești deputați au rămas. Să ne mai mirăm de ce ministrul Drulă a pus capac modernizării DN 71 Bâldana-Târgoviste, dând în cap la capitolul imagine politică chiar și colegilor de coaliție de la PNL prin blocarea acestui proiect? Drulă a votat în calitate de deputat împotriva sprijinirii unei mănăstiri românești, o perlă a ortodoxiei de pe Sfântul Munte! Chiar și Dan Barna care ocupă, zic eu, nemeritat funcția de vicepremier, a votat împotriva acestei inițiative de suflet.

Gestul reprezentanților USR PLUS a fost taxat dur de europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, care i-a criticat dur pe colegii de coaliție, implantând și mai adânc pumnalul în trupul plăpândei înțelegeri de conjunctură dintre cele două formațiuni ajunse la putere.

„Ce fel de educație au primit acești copii de la părinții și bunicii lor? Cei care astăzi au votat împotriva așezământul cultural, spiritual și istoric de la muntele Athos. Oare trebuie să uităm cine suntem, de unde venim, pentru a îngroșa rândurile unor organisme fără logică spirituală? La ce recurgem când ni se frânge sufletul? Sau nu ni se mai frânge? Suntem roboți? Fără istorie, tradiții, fără inimă suntem o frunză în vânt! Doamne, dă-le minte și ajută-i să vadă adevărul, calea și viața!”, a scris Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Liderul PNL Târgovişte, scrisoare deschisă către ministrul Economiei pe tema COS

Publicat

pe

de

Domnule Ministru,

Ca târgoviștean și mai puțin în calitate de om politic, mă adresez direct dumneavoastră pentru că la C.O.S Targoviște timpul aproape a expirat. Pe 22 februarie a încetat măsura acordării șomajului tehnic pentru peste 1000 de salariați și pasul următor – o spune Administratorul Judiciar, este emiterea preavizelor și concedierea colectivă.

Toate acestea se întâmplă după ce, la sfârșitul anului trecut, Guvernul Orban a creat cadrul legislativ care permite preluarea de către stat, prin Ministerul Economiei, a activelor productive ale C.O.S Targoviște, în contul datoriilor bugetare.

Și-au exprimat acordul celelalte ministere avizatoare și mai trebuie doar semnătura dumneavostră pentru preluarea Combinatului și a celor peste 1000 de angajați.

De ce avem nevoie de C.O.S Targoviște?
– Pentru că a rămas singurul producător de oțel-beton din România – 250000 tone /an;
– Economia României are nevoie anual de peste 1100000 tone de oțel-beton;
– C.O.S este foarte important pentru economia orașului Târgoviște, numeroase firme locale depinzand de producția acestui combinat;
– Forța de muncă calificată din această oțelărie asigură alte 10000 locuri de muncă în domenii conexe;

În susținerea interesului național trebuie să prevaleze dezvoltarea industriilor locale, pentru a reduce dependența de importuri, ducând astfel la micșorarea deficitului comercial al Romaniei.

Pentru dezvoltarea orașului Târgoviște și Romaniei avem nevoie de Combinatul de Oțeluri Speciale !!!

Cu considerație,
Președintele Organizației P.N.L Targoviște,
Aurelian Cotinescu – Consilier Local al Primăriei Municipiului Targoviste

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!