Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

A trecut la cele veșnice duhovnicul Mănăstirii Viforâta (1976-2021)

Publicat

pe

A  trecut la cele veșnice, după o grea suferință, sâmbătă 20 februarie 2021,  Pcuv. Ieromonah Alexandru Iordache, duhovnicul Mânăstirii Viforâta. Părintele s-a născut la data de 11 iulie 1976, în Municipiul Brăila, ca fiu al unor buni creștini, Marius și Fănica Iordache, de la care a deprins dragostea de credința noastră strămoșească și bucuria slujirii lui Dumnezeu.

A urmat cursurile școlii primare, iar apoi pe cele gimnaziale și Liceul Agricol, în localitatea natală. A fost licențiat în Teologie al Facultății de Teologie din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, în anul 2008, iar, în anul 2010, a obținut titlul de Master în Teologie. Din anul 2008, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon i-a încredințat slujirea de preot și duhovnic al Mânăstirii Viforâta de lângă Târgoviște.

Slujba de înmormântare va fi săvârşită în Paraclisul Mânăstirii Viforâta, luni, 22 februarie 2021, începând cu ora 11:30. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

ACTUALITATE

Gheorghe Hagi, prima vizită în Parlamentul României grație senatorului Titus Corlăţean

Publicat

pe

Gheorghe Hagi, regele fotbalului românesc, a efectuat astăzi, 25 februarie 2021, prima sa vizită în Parlamentul României, grație invitației ce i-a fost lansată de senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlăţean – președintele Comisiei de Politică Externă, după ce, săptămâna trecută, ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, i-a mărturisit că îl admiră foarte mult pe excepționalul sportiv al țării noastre.

„A fost o întâlnire specială, cu multe emoții din partea domnului ambasador, atunci când a avut surpriza să îl salute pe Gheorghe Hagi. Am fost onorat să le ofer celor doi invitați câte o plachetă a Senatului României, instituție creată în 1864, cu o istorie importantă pentru evoluția în timp a statului român.

În plus, i-am oferit o Diplomă de excelență marelui sportiv al României, Gheorghe Hagi, pentru a onora tot ce a făcut pentru imaginea României în lume și pentru fotbalul românesc. Diploma face mențiune și la aniversarea de ieri, 24 februarie, a 34 de ani de la Marea finală a Supercupei Europei, câștigată la Monaco de Steaua București împotriva echipei Dinamo Kiev, prin golul marcat din lovitură liberă de… Gheorghe Hagi!

A fost prima vizită a lui Hagi la Parlament în toți acești ani (nu reușesc să înțeleg de ce nimeni din liderii Parlamentului nu a făcut până acum gestul de a-l invita), așa că mi-a făcut plăcere să îmi exersez calitățile de ghid pentru un tur al Parlamentului, atât pentru domnia sa, cât și pentru domnul ambasador. Am început, evident, cu eleganta sală de plen a Senatului.

În concluzie, m-a bucurat să pot onora unul din cei mai mari sportivi pe care România i-a avut vreodată și, în același timp, am câștigat, cred, un prieten trainic al României, în persoana Ambasadorului Japoniei”, a mărturisit senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Turism în Europa cu pașaport de vaccinare anti-COVID

Publicat

pe

Comitetul pentru Transport și Turism din cadrul Parlamentului European a adoptat, astăzi, cu 47 de voturi pentru și 2 impotrivă, un proiect de Rezoluție privind elaborarea așa-numitului pașaport de vaccinare anti-COVID.

Documentul solicită statelor membre UE să pună în aplicare pe deplin și fără întârziere criterii comune pentru călătoria în condiții de siguranță – potrivit DC News.

Deputații doresc un certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină. Decizia va fi supusă la vot în Parlamentul European.

Sunt state, precum Austria, care au dat ultimatum Uniunii Europene în ceea ce privește implementarea pașaportului de vaccinare anti-COVID până în primăvară, în caz contrar urmând să aplice astfel de măsuri la nivel național și pe bază de reciprocitate cu alte țări, pentru a înlesni turismul și călătoriile – după cum s-a exprimat cancelarul Sebastian Kurz.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!