Connect with us

ACTUALITATE

Haideți să fim alături de Alex în meciul vieții! Orice donație înseamnă speranță!

Publicat

pe

Suntem cu toții mici particule dintr-un destin universal. Apoi, la nivel particular, soarta noastră se divide din acest tot. Fiecare cu codul său dat de creator. Pentru unii mai bun, pentru alții mai încărcat de probleme, de neprevăzut, dar parcă într-o logică pe care nu o înțelegem sau, poate, firea noastră umană nu ne dă voie să o pricepem.

Sunt semeni de-ai noștri care suferă. Neprevăzutul, poate un element universal firesc, lovește implacabil. Ce poți face în asemenea situație, om plăpând, supus unor reguli ancestrale? Pleci capul, îți duci crucea, te rogi la Divinitate și soliciți sprijinului semenilor. Nu înlături speranța. Până la urmă asta este chintesența încrederii.

Solidaritatea umană, unitatea există, chiar dacă uneori, este nevoie de aplicarea unor metode de resuscitare a interesului, a implicării. Ca mulți alții , fire trecătoare în această viață, Alex Cociomeagă nu se gândea că destinul are programat pentru el o etapă crudă, plină de suferință, de spaime, de neputință. A fost lovit de o boală cruntă. A apărut din senin. Nici nu se gândea că trupul său puternic, viguros, poate fi măcinat subtil, ascuns, de cancer. Alex are numai 35 de ani, o soție, un copil ca o rază de soare și multă credință în Dumnezeu. Un tip blând, un sportiv care acum își dorește arzător să trăiască, să fie lângă cei dragi sufletului său.

Totul a apărut din neant. Din acel colț întunecat al neprevăzutului rece și nemilos. A simțit o durere la unul dintre umeri care tot creștea in intensitate. Cum suntem toți, nu luăm musai în seamă anumite semnale pe care ni le dă efemerul nostru corp fizic. În cele din urmă, a mers la medic. Verdictul a fost unul cumplit, o pată de negură în existența sa care se consumase până atunci sub valurile fericirii.

Familia, prietenii, tovarășii de la galeria Clubului Steaua, unde activa cu pasiune și entuziasm sănătos, au creat o pagină pe Facebook – „Alături de Alex în meciul vieții”. Cu toții vor să facă tot ceea ce este omenește posibil să îl salveze pe Alex din ghearele bolii, ale suferinței, să îl redea familiei, vieții calde pe care a trăit-o și al cărui parcurs fericit a fost întrerupt de acestă tară existențială numită neprevăzut. Dar pentru tratamentul aplicat, pentru investigațiile amănunțite este nevoie de bani, de mulți bani. Este insuportabil numai să te gândești la faptul că viața unui om, liniștea unei familii, fericirea, ciclul firesc al vieții, depind de bani, dar asta-i realitatea. Ne supunem. Putem izbuti numai prin solidaritate, prin contribuțiile noastre mici, mari, dar care reprezintă picuri clari de speranță pentru viața lui Alex.

„O simplă durere de umăr s-a transformat într-un diagnostic devastator, o tumoare foarte rară, leiomiosarcom, de dimensiuni enorme (20 cm), cu metastaze la ficat.

Intervenția chirurgicală este extrem de periculoasă, singura variantă fiind tratamente care să oprească răspândirea cancerului și diminuarea tumorii. În speranța de a găsi un tratament care să se plieze pe nevoile lui am ajuns în Belgia. După investigații amănunțite la Spitalul Erasme am fost redirecționați către Institutul Jules Bordet, institut oncologic specializat în tratarea tumorilor rare, unde vor fi reluate investigațiile și se încearcă identificarea unei scheme de tratament inovator care să îl poată ajuta.

Alexandru are nevoie de ajutorul vostru, ședințele de chimioterapie, tratamentul, operația sunt extrem de costisitoare, peste 100.000 euro, sumă pe care nu o putem susține până la capăt. El este și va fi un luptător. Orice donație este o speranță pentru victorie!

Sunt sigură ca atunci cand iubesti viata si viata te va iubi. Pe el viata trebuie sa il iubeasca pentru ca este tanar, are o minunatie de copil langa care trebuie sa traiasca, oameni care il iubesc neconditionat”, este mesajul soției sale din care nu răbufnește deloc disperarea ci doar încrederea și speranța in semeni.

Suporterii Stelei, prietenii s-au mobilizat, fac tot ceea ce le stă în putință, luptă pentru Alex Cociomeagă.

„Este momentul pentru ca toată suflarea roș-albastră să se unească pentru această cauză nobilă. Alexandru iubește Steaua, a fost junior la centrul clubului din Ghencea și nu a lipsit din peluză, atât la meciurile de acasă, cât și la cele din deplasare timp de 20 de ani.

Orice donație pe care o putem face în contul său este o speranță pentru ca Alex să se bucure de viață”, au scris prietenii de la Steaua.

Haideți să arătăm că ne pasă, că nu suntem plămădiți dintr-un aluat comun în care Dumnezeu a pus bunătate, încredere, speranță și solidaritate. Alex Cociomeagă, soția și fetița sa, au nevoie de sprijinul nostru.

CONT: RO07INGB0000999903319349 (LEI)
TITULAR CONT : COCIOMEAGA RADU ALEXANDRU
ING Bank
Cod SWIFT: INGBROBU

CONT: BE50063704208618 (EURO)
TITULAR CONT : COCIOMEAGA RADU ALEXANDRU
Banca: Belfius
Cod SWIFT: GKCCBEBB

NR. REVOLUT: +40762277777

REVOLUT: Cont liră sterlină
Beneficiar: Oana Felicia Cojocaru
Cont: 30688906
Codul băncii: 04-00-75

REVOLUT: EURO
Beneficiar: Oana Felicia Cojocaru
IBAN: LT66 3250 0005 3969 0876
BIC: REVOLT21

ACTUALITATE

Lockdown pentru persoanele nevaccinate din 25 octombrie! Vezi toate restricțiile

Publicat

pe

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, astăzi – 22 octombrie 2021, Hotărârea Nr. 91, prin care se stabilesc o serie restricții pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus, după cum urmează:
– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, cu anumite excepții:
1. persoanele care sunt imunizate de cel puțin 10 zile sau cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
2. deplasarea în interes profesional
3. deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și/sau achiziționarea de medicamente;
Pentru verificarea motivului deplasării persoanele sunt obligate să prezinte certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic.

HOTĂRÂREA INTEGRAL AICI

– interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21:00-05:00;

– activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05:00-21:00;

– interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;

– interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;

– accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;

– organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;

– accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;

– abilitarea Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022;

– instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ai nelămuriri cu privire la vaccinarea anti-COVID? Dr. Vasi Rădulescu te ajută cu răspunsuri!

Publicat

pe

Sursa foto: Digi 24

Doctorul cardiolog Vasi Rădulescu, cunoscut în rândul opiniei publice pentru eforturile sale susținute în domeniul educației medicale – cărți scrise și oferite gratuit, emisiuni radio și tv, blog, Facebook, podcasturi YouTube etc. – a răspuns, pe pagina sa de Facebook, unor întrebări despre vaccinarea anti-COVID, în speranța de a înlătura unele temeri formulate de români și a-i convinge că aceasta este singura cale de a scăpa de pandemie. De asemenea, le promite răspuns tuturor celor care au nelămuriri și le expun într-un comentariu la postare.

1. Cei cu boli autoimune POT face vaccin.
2. Vaccinul se poate face în sarcină.
3. Vaccinul se poate face când mămica alăptează.
4. Cei cu trombofilie POT face vaccinul.
5. Cei cu „varice” POT face vaccinul.
6. E nevoie de 6 luni de la rapel pentru booster.
7. Johnson&Johnson nu are booster. Încă.
8. Cei cu afecțiuni trombotice POT face vaccin.
9. Cei cu diabet, boli de inimă, boli de plămâni POT face vaccin.
10. Nu există reacții adverse la 5-10 ani postvaccinare. E o inepție.
11. Nu e nevoie de dozarea anticorpilor pentru a face rapel sau booster.

„Ce-am observat din mesaje și comentarii: foarte mulți oameni nu s-au vaccinat nu pentru că sunt împotrivă neapărat, ci pentru că încă au nelămuriri, au niște carențe, niște temeri. Prin urmare:

1. Am început munca la o pagină pe site în care încerc să explic aproape totul despre vaccinare. Simplu, povestit frumos, cu surse, cu imagini.

2. Voi face sesiuni în care, zilnic, voi răspunde mesajelor și comentariilor. Vă rog să-mi dați mesaje. Oricâte! Aici sau pe pagina Dr. Vasi Rădulescu Chiar dacă intră în spam, mă uit și acolo. Am răspuns azi la aproape 300 și oamenii au fost extrem de bucuroși, i-am simțit. Știu că se vor vaccina.

Pentru comentarii voi face eu postări și comentăm acolo organizat, să nu ne încurcăm. Începând de mâine, nu de luni, că nu suntem la Cotroceni aici. Mesaje îmi dați de azi că eu deja mă uit peste ele.

Fac tot posibilul ca în această perioadă cumplită să vă ajut. Și vă ajut cu mintea mea, care sper să facă diferența”, a scris Dr. Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT