Connect with us

ADMINISTRAŢIE

508 milioane de lei în minus de la Guvern pentru localitățile din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a atras atenția guvernanților de la PNL, USR PLUS și UDMR, în nenumărate rânduri, cu privire la modul cum vor alcătui bugetul de stat, la necesitatea de a se ține cont de nevoile comunităților locale, de investițiile aflate în curs de derulare și de cele în diferite faze de elaborare. Din păcate, proiectul de buget care a intrat în dezbateri în Parlament este unul de sărăcie, de austeritate totală, care va pune în mare dificultate funcționarea administrațiilor publice locale și județene.

„Legea bugetului de stat a intrat în Parlamentul României total altfel de cum a fost votată în Guvern, ceea ce nu am întâlnit până astăzi. Județul Dâmbovița a fost văduvit de sume importante de bani pentru dezvoltare. Consiliul Județean Dâmbovița a primit, față de anul trecut, cu 20 de milioane lei mai puțin la capitolele „Dezvoltare și Funcționare”. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în această Lege a bugetului de stat.

Parlamentarii PSD Dâmbovița au depus 11 amendamente pe care Guvernul României și parlamentarii de la putere nu le-au luat în seamă. Prin aceste amendamente, am solicitat 571 de miliarde de lei și am primit doar 146 de miliarde!

În Adunarea Generală a Uniunii Consiliilor Județene, am propus să mărim cota din impozitul pe venit la dispoziția Consiliului Județean Dâmbovița de la 3% la 6%, dar ne-au plafonat sumele. Toate județele din România au primit suma de 13,5 milioane de lei, bani care se împart la UAT-uri, indiferent de mărimea județului, indiferent de numărul de localități. Este inadmisibil să împarți sumele în mod egal la toate județele, să nu ții cont de mărimea acestor unități teritorial-administrative, de numărul de localități”, a declarat liderul PSD Dâmbovița.

Corneliu Ștefan este critic la adresa actualului premier Florin Cîțu, care a fost ministru de Finanțe în Guvernul Orban și ar trebui să știe clar cum stau lucrurile, care sunt necesitățile economice și sociale ale județelor.

„La nivelul județului Dâmbovița acest prim-ministru, din punct, ne-a tăiat nici mai mult nici mai puțin de 508 milioane de lei din resursele aferente municipiilor, orașelor și comunelor din județ. Prin parlamentarii PSD de Dâmbovița, am depus amendamente pentru a acoperi aceste sume de bani destinate echilibrări bugetelor locale. Am depus amendamente pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor, de la 211 milioane la 400 milioane de lei, suma minimă pentru a asigura funcționarea UAT-urilor din județ. Pentru echilibrarea bugetelor locale, am depus un amendament pentru a crește de la 180 milioane de lei la 500 milioane”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT