Connect with us

SOCIAL

Locuință distrusă de foc în timp ce proprietarii erau la muncă

Publicat

pe

Azi-dimineață, în jurul orei 05.00, un incendiu a izbucnit la o locuință din satul Cetatea, comuna Rădoiești, județul Teleorman. La fața locului au sosit de urgență trei echipaje de la Detașamentul din Roșiorii de Vede și o ambulanță SMURD.

Focul se manifesta generalizat la casa construită din paiantă, la acoperișul acesteia, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbocimet, pe o suprafață de circa 80 mp, la elementele de tâmplările, mobilier, articole de îmbrăcăminte și de uz casnic. Au fost distruse și patru butelii de aragaz, una dintre ele explodase. Flăcările au mistuit și o tonă de rumeguș depozitat lângă un perete al imobilului.

„Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproximativ două ore de intervenție, valoarea pagubelor fiind estimată la aproape 25.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la circa 5.000 de lei.

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că incendiul s-a produs din cauza depozitării jarului nestins corespunzător lângă o magazie. Evenimentul a fost observat și anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 cu întârziere față de momentul izbucnirii, proprietarii fiind plecați la serviciu”, se precizează într-un comunicat transmis de ISU Teleorman.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Prins fără permis, la volanul unei mașini neînmatriculate și cu numere false!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un tânăr de 17 ani, din București, care nu deține permis de conducere, a fost prins, azi-noapte, în jurul orei 03:50, pe DJ 711D, în comuna Poiana, la volanul unui autoturism neînmatriculat în circulație. De asemenea, pe mașină erau montate plăcuțe cu număr provizoriu, expirat și care oricum nu fusese atribuit respectivului autoturism.

Polițiștii i-au întocmit tânărului bucureștean dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Muncitorii din construcții lucrează… la risc! Deficiențe multe, găsite de ITM pe șantiere

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Inspectorii de muncă din Dâmbovița au efectuat, recent, 49 de controale pe șantierele de construcții din județ. Cu această ocazie, au fost depistați 29 de muncitori care lucrau fără forme legale, astfel că angajatorii acestora au primit sancțiuni în sumă totală de 580.000 de lei. De asemenea, au mai fost aplicate trei amenzi, în valoare de 4.500 de lei, pentru lipsa evidenței timpului de lucru, și una, în valoare de 5.000 lei, pentru lipsa copiilor contractelor individuale de muncă, la locul de muncă – ne informează ITM Dâmbovița.

„În domeniul Sănătății și Securității în Muncă, au fost depistate 38 de deficiențe, pentru care s-au dispus 38 de măsuri de intrare în legalitate și s-au aplicat 38 de sancțiuni, dintre care 20 de amenzi în valoare de 96.000 de lei și 18 avertismente. La acestea se adaugă sistarea unui echipament de lucru și a două locuri de muncă, întrucât acestea nu îndeplineau condițiile de siguranță pentru lucrători”.

Principalele deficiențe constatate de inspectorii SSM au fost lipsa sprijinirilor de maluri, lipsa echipamentelor de muncă, lipsa măsurilor de protecție colectivă împotriva riscului de cădere de la înălțime (schele neconforme), dar și lipsa instruirii corespunzătoare a lucrătorilor.

„Domeniul construcțiilor ține un nedorit cap de afiș în ceea ce privește accidentele de muncă. Tocmai de aceea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița face apel, atât la angajați, cât mai ales la angajatori, să conștientizeze riscurile la care se expun și să ia toate măsurile pentru intrarea în legalitate și asigurarea condițiilor optime de lucru pentru muncitori”, spune Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite