Connect with us

Argeș

Măsuri de prevenire a arderilor necontrolate. Atenție, amenzile pornesc de la 1.000 de lei!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Odată cu venirea primăverii, incendiile de vegetație sunt din ce în ce mai frecvente, iar pompierii sunt solicitați aproape în fiecare zi pentru stingerea arderile necontrolate, care pun în pericol proprietățile, dar și viața cetățenilor.

În acest context, ISU Argeș vă reamintește că se interzice:
– utilizarea focului deschis în apropierea locuinţelor, depozitelor de furaje, recipientelor de stocare combustibili și alte construcții și obiecte care pot și afectate de o ardere necontrolată;
– utilizarea focului deschis în zonele de agrement, cu excepţia locurilor special amenajate:
– folosirea focului deschis ca mijloc de igienizare a terenurilor agricole sau silvice;
– a se lăsa la îndemâna copiilor chibrituri, brichete sau alte surse de foc care prin joacă pot provoca incendii;
– arderea materialului de orice natură pe vânt;
– pe timpul arderii, lăsarea nesupravegheată a focului;

Pompierii argeșeni vă reamintesc, totodată, și distanţele minime la care se poate face focul:
– 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze, lichide combustibile etc.);
– 50 m faţă de materiale combustibile sau clădiri;
– 100 m faţă de lanuri şi depozite furajere;
– 200 m faţă de liziera pădurii;

Atenție! Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la primărie şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, respectiv amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Incendiu de proporții în Pitești. Pompierii au acționat cu 13 autospeciale de stingere

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au intervenit, astăzi – 27 mai 2022, cu 13 autospeciale pentru stingerea unui incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la trei imobile de pe strada General Toma Ghenea, din municipiul Pitești. De asemenea, au deplasat la fața locului și o ambulanță SMURD.

„Intervenția a fost una dificilă deoarece hidranții din zonă nu acopereau necesarul de apă, neavând presiunea suficientă, motiv pentru care a fost nevoie ca autospecialele să se alimenteze de la hidranți aflați la distanțe mai mari de locul evenimentului”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Argeș.

Cu toate aceste greutăți întâmpinate la locul intervenției, pompierii au reușit să oprească extinderea flăcărilor la clădirile din apropiere. Au ars trei case și o anexă gospodărească, toate cu o suprafață totală de circa 800 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gratuități pregătite de Primăria Pitești pentru „Ziua internațională a copilului”

Publicat

pe

Primăria Pitești a anunțat o serie de gratuități pentru „Ziua internațională a copilului”. Astfel, pe 1 iunie 2022, copiii și însoțitorii lor vor putea vizita Gradina Zoologică fără să plătească. Această va fi deschisă în intervalul 10:00-19:00.

De asemenea, Primăria Pitești îi invită pe cei mici, alături de părinți și bunici, să petreacă „Ziua internațională a copilului” și în Parcul Ștrand, oferind gratuitate pentru plimbările cu trenulețul și cu bărcile.

Totodată, pe 1 iunie se deschid bazinele de agrement din Pitești, situate în zonele Trivale și Costache Negri, iar intrarea va fi gratuită de „Ziua internațională a copilului”. Pentru toată lumea.

„Printre facilitățile și serviciile oferite se numără: bazin pentru adulți și pentru copii, plajă, șezlonguri, terasă, spațiu de joacă pentru cei mici, asistență medicală, serviciu salvamar și serviciu de pază și ordine publică.

Începând cu data de 2 iunie, taxa de intrare este de 20 de lei pentru adulți. Studenții, elevii și pensionarii beneficiază de reducere și achită pentru un bilet doar 7 lei. Tariful de închiriere a unui șezlong este de 10 lei. Bazinele sunt deschise zilnic, între orele 08:00 și 20:00″, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT