Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Managerul Spitalului Găești amenință Bucureștiul cu Parchetul European!

Publicat

pe

Managerul Spitalului din Găești, județul Dâmbovița, are curaj. Când este vorba de pacienți, de sănătatea oamenilor, de lupta anticoronavirus, nu se dă înapoi de la a lua poziții deranjatoare față de puternicii zilei. Dr. Laurențiu Belușică, la fel ca mulți alți colegi aflați în lupta cu COVID-19, a remarcat că, în ultimele zile, a început să crească numărul de pacienți infectați cu coronavirus care au musai nevoie de spitalizare și tratament sub supraveghere strictă. Managerul de la Spitalul Găești l-a criticat pe secretarul de stat Raed Arafat pentru faptul că nu i-a răspuns solicitării de a dota unitatea medicală de la Găești cu o cameră hiperbară, indispensabilă pentru salvarea de la moarte a pacienților aflați în stare gravă. Există patru asemenea echipamente, dar nu sunt puse în funcțiune, stau degeaba.

„În ţara asta nu există un om care să pună la punct problema celor 4 camere hiperbare? Am aflat acum că cei care au achiziţionat degeaba camera monoloc de la Spitalul Floreasca au fost anchetaţi şi se pare trimişi în judecată. Dacă nu se întâmplă nimic bun până luni cu cele 4 camere hiperbare care stau şi românii mor în spital, mă voi adresa în scris doamnei procuror general european”, este avertismentul lansat pe Facebook de medicul Laurențiu Belușică.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT