Connect with us

Dâmboviţa

PNL şi USR PLUS au abandonat judeţul Dâmboviţa după ce s-au văzut cu voturile în căruţă!

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Radu Popa a prezentat, pe marginea Legii bugetului, aprobată în cele din urmă prin votul majoritar al coaliţiei PNL – USR PLUS – UDMR, un punct de vedere scurt, curajos, concis, just, demn, cu accent pe situaţia generată de această bombă cu ceas amorsată de Guvernul Cîţu. O declaraţie de palamentar care îi reprezintă şi îi respectă pe alegători și care ține cont de problemele cu care se confruntă Dâmboviţa, cetăţenii acestui judeţ.

A spus Radu Popa de la tribuna Camerei Deputaţilor că bugetul a întârziat nepermis de mult, punând în pericol funcţionarea normală a administraţiilor publice locale şi judeţene, o serie de proiecte aflate în derulare sau care ar fi trebuit să înceapă.

„Întârzierea legii va face ca bugetul să ajungă în teritoriu undeva pe la începutul lunii mai. Angajarea cheltuielilor este una anevoioasă. Ştim cu toţii dificultăţile cu care se confruntă autorităţile publice locale şi iată că, acum, suntem într-o situaţie cu totul şi cu totul nefericită. Abia pe undeva prin luna august-septembrie, cred eu, vor începe banii să ruleze în proiecte”, a declarat deputatul social-democrat.

Evident, a continuat Radu Popa, guvernanţii actuali vor arunca vina pe administraţiile publice locale, pe primari, că nu ştiu să cheltuie banii, să se mobilizeze…

„Păi, le dăm un buget pe 3 martie. Ce să mai aşteptăm de la ei? Această şmecherie, a contabililor din PNL, întârzie proiectele locale, întârzie toate lucrurile pe care oamenii le aşteptau de la preşedinţii de Consilii Judeţene, de la primari”.

A criticat deputatul actuala putere și pentru faptul că a inventat o anexă cu indicativ de agent secret, 7.03, prin care PNL, USR PLUS şi UDMR să-şi îndestuleze clientela politică.

„Nu se mai ascund banii prin conturi, cum au făcut anul trecut, acum se dau direct pe anexă. Este vorba de legalizarea mitei electorale cu bani de la bugetul de stat. Este o mită nesimţită pentru a le cumpăra votul în congresele care vor urma în aceste partide. Nu sunt bani pentru copii, pentru sănătate, nu sunt bani pentru educaţie, nu sunt bani pentru profesori, dar sunt bani pentru găştile partidelor aflate la guvernare”.

Deputatul PSD a mai spus că este curios să afle de la puternicii zilei pe ce criterii au fundamentat alocările de fonduri, cu cine s-a consultat premierul Florin Cîţu când a realizat acestă împărţire?

„La Dâmboviţa au ajuns 600 de mii de lei, iar la Covasna 21 de milioane. În opinia mea, această abandonare a judeţului Dâmboviţa de către PNL şi USR PLUS este nepermisă şi va fi sancţionată corespunzător”, a încheiat Radu Popa declaraţia politică.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT