Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmbovița și Camera de Comerț, plan de măsuri în sprijinul mediului de afaceri

Publicat

pe

Foto arhivă

Președintele Consilului Județean – Corneliu Ștefan și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan au discutat, astăzi – 10 martie 2021, despre nevoile mediului de afaceri dâmbovițean. Cu acest prilej, șeful administrației județene și-a asumat misiunea identificării celor mai bune soluții pentru a elimina problemele ridicate de antreprenorii dâmbovițeni.

În acest sens, reprezentanţii mediului de afaceri care vor să demareze o afacere în incinta parcurilor industriale din județ vor beneficia de asistență și sprijin pentru desfășurarea activității în condiții optime. De asemenea, prin agrearea unor măsuri comune, companiile locale vor fi ajutate astfel încât să devină mult mai competitive în raport cu concurența regională și națională – se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

„Incubatoarele de afaceri, precum Parcul Industrial IT de la Priboiu, pe care Consilul Județean Dâmbovița intenționează să îl înființeze în exercițiul financiar european 2017-2021, pot deveni generatoare de venituri pentru județul nostru, dar și un important pol al industriei software din regiunea Sud Muntenia, mai ales din punctul de vedere al atragerii de personal și firme specializate în astfel de domenii.

Transportul anagajaților către diferitele puncte de lucru ale firmelor dâmbovițene urmează a fi soluționat prin optimizarea traseelor de transport public județene de către Consiliul Județean Dâmbovița în perioada imediat următoare.

Potențialul agricol al județului trebuie fructificat, iar tranziția către agricultura ecologică va fi sprijinită de către cele două instituții. Consiliul Județean și Camera de Comerț vor deveni principalii promotori ai legumicultorilor și pomicultorilor dâmbovițeni prin prezentarea unor oportunități de desfacere a produselor acestora.

Pe de altă parte, se urmărește facilitarea accesului producătorilor dâmbovițeni în marile lanțuri de magazine, dar și identificarea modalităților de pătrundere a produselor autohtone pe piețele internaționale.

Un alt aspect susținut de președinții CJD și CCIA, Corneliu Ștefan și Valentin Calcan, a fost necesitatea creării unor noi zone economice în județul Dâmbovița. Potrivit reprezentanților celor două instituții, acest lucru se poate realiza doar ca urmare a construirii Inelului 2 de Centură al muncipilul Târgoviște, dar și a centurilor orașelor Găești, Răcari, Titu, Fieni și Pucioasa. În ceea ce privește realizarea acestora, președintele Corneliu Ștefan a amintit că deja sunt făcute demersuri către Compania Națională a Infrastructurii Rurtiere pentru realizarea a cel puțin 50 de km de astfel de căi rutiere menite a dezvolta din punct de vedere economic zonele urbane dâmbovițene.

Nu în ultimul rând, s-a stabilit crearea unui brand turistic dâmbovițean. Mai multe trasee turistice au fost propuse și acceptate de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, acestea urmând a fi introduse în ofertele agențiilor de turism naționale și internaționale. Având în vedere multitudinea de obiective și monumente istorice care pot fi vizitate, cât de curând, cei care le vor trece pragul vor putea achiziționa un bilet unic, ce la va permite accesul în toate muzeele și punctele de atracție din județul Dâmbovița”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviștei vrea ca meciul Chindia – FCSB din 10 decembrie să se joace pe „Eugen Popescu”

Publicat

pe

Astăzi – 27 septembrie 2022, am efectuat, împreună cu executivul târgoviștean, o nouă incursiune pe șantierul de reconstrucție și modernizare a Stadionului „Eugen Popescu”. Edilul Cristian Daniel Stan a vrut să prezinte târgoviștenilor, prin intermediul presei, stadiul lucrărilor la acest obiectiv deosebit de important pentru viața socială și sportivă a orașului. O demonstrație prin care primarul municipiului a vrut să arate cetățenilor că la stadion se lucrează intens și că nu mai este mult până ce arena va fi dată în folosință, primii care vor beneficia de noul stadion fiind jucătorii echipei de fotbal Chindia, care vor încheia astfel perioada de provizorat, de folosință a altor terenuri de joc, fapt care, spun specialiștii, are o influență negativă asupra moralului sportivilor.

Cristian Daniel Stan a făcut și o mărturisire de tip angajament. Vrea ca partida de fotbal dintre Chindia și FCSB, din 10 decembrie 2022, să se dispute pe Stadionul „Eugen Popescu”. Primarul Târgoviștei nici nu vrea să conceapă ca, până la acea dată, arena sportivă să nu fie gata. Și nu au fost doar simple declarații, fără acoperire, date în fața reportofoanelor și a camerelor de luat vederi. Edilul Târgoviștei a invitat presa, ca și acum ceva timp, să vadă cum au evoluat lucrările. A fost foarte ușor de remarcat că pe șantierul stadionului s-a muncit din plin, s-au depus eforturi considerabile pentru a se atinge nivelul de astăzi.

„Ne aflăm într-una dintre zonele de acces a spectatorilor către tribuna nouă. Tot ceea ce înseamnă elemente de construcție la tribuna nouă sunt acum gata. Se lucrează și în zona de vopsitorii. Instalațiile sunt toate trase inclusiv la etajul 1. De asemenea, gradenele, cu excepția zonelor de centru unde mai avem de lucru, inclusiv la structura metalică, toate gradenele sunt pe poziție. Dacă vremea ne va permite săptămâna aceasta sperăm să hidroizolăm și prima parte a tribunei noi aceasta va însemna că pe zona de gradene vor rămâne numai scaunele de montat. Va fi ultima etapă. De asemenea, s-a lucrat la structura tribunei oficiale. S-au modificat puțin datele problemei urmând ca în perioada următoare să se intre la tot ceea ce vizează pavajul”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Edilul a dezvăluit presei că, luna viitoare, vor începe lucrările de montaj la acoperișul tribunei noi, metalice.

„Estimăm că va dura cu totul, inclusiv cu montarea membranei aceea specială care va acoperi integral tribuna nouă, undeva la 30 de zile din momentul în care va începe asamblarea ultimelor elemente de acoperiș. La tribuna veche sunt toate scaunele montate. Sunt instalate inclusiv corpurile de iluminat, în marea parte a tribunei. Gardul împrejmuitor este finalizat în proporție de 95%. Se montează acum și turnurile de televiziune care vor fi utilizate pentru transmisiile TV”, a mai adăugat primarul municipiului Târgoviște.

Reconstrucția Stadionului municipal „Eugen Popescu” a fost una dificilă, autoritățile și constructorii au întâmpinat numeroase probleme, dar au reușit să le depășească. Pe lângă dificultățile obiective, au mai fost și implicațiile pe linie de imagine a cârcotașilor, ale celor cărora, de pe margine, le-a fost ușor să lanseze tot soiul de acuze, de critici, multe dintre ele iscate și exploatate pe canale politice.

Evident, au fost vizați în comentariul primarului, chiar dacă nu au fost nominalizări, liberalii, care, așa cum a declarat Cristian Daniel Stan, în perioada în care s-au aflat la guvernare, alături de USR-PLUS, nu au alocat niciun ban pentru edificarea stadionului târgoviștean.

„Să critici investițiile care se realizează în infrastructura sportivă a municipiului Târgoviște, care sunt cele mai mari din istoria acestui oraș, mi se pare cam mult. Dacă se va insista pe acest subiect, vom reveni. Să știți că ceea ce se întâmplă acum în Târgoviște, și mă refer la infrastructura sportivă, dar este valabil și pentru celelalte investiții, este fără de precedent. În acest stadion nu s-au mai băgat bani de cinci-șase decenii. Ca să spun că nu cred că a avut vreodată vreun proces-verbal de recepție de natură să certifice finalizarea lucrărilor sau alte documente de urbanism”, a mai spus Cristian Daniel Stan.

Am încheiat vizita pe șantierul stadionului municipal la care, alături de primarul Cristian Daniel Stan, s-au aflat administratorul public Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, cu promisiunea edilului că, pe 10 decembrie 2023, meciul de fotbal dintre Chindia și FCSB se va juca pe „Eugen Popescu”.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nu uit niciodată ce promit și mă țin de cuvânt! Mesajul primarului Târgoviștei la 2 ani de la alegerile din 2020

Publicat

pe

de

Se împlinesc, astăzi, 2 ani de când am fost ales (pentru a doua oară) primar al municipiului Târgoviște. O alegere cu însemnătate specială pentru mine, poate chiar mai puternică decât prima dată, pentru că a reprezentat confirmarea unor lucruri bune pe care le-am promis/îndeplinit. Specială pentru că a reprezentat încrederea câștigată a târgoviștenilor. Specială pentru că n-a mai avut sensul unei promisiuni, ci al unei promisiuni respectate.

Îmi amintesc cum stăteam, alături de echipa mea, încercând să ne dăm seama cum trebuie să abordăm perioada aceea de campanie electorală (când oricine promitea orice și cantitatea de vorbe goale era sufocantă pentru oamenii normali). Și am decis cu toții că cea mai bună prezentare în fața târgoviștenilor este mergem la ei „acasă”, în cartierele lor, pe strada lor și să vedem dacă acolo s-a întâmplat ceva bun în acești ani de mandat. Pentru că la vorbe se pot pricepe mulți, cu faptele e mai greu. Dacă s-a făcut o școală în cartier, omul o vede. Dacă s-a asfaltat o stradă în cartier, omul o vede. Dacă s-a reablitat o grădiniță, omul o vede. Un loc de joacă, o creșă, un parc etc. De aceea am și spus continuu: „#TimpulMăsuratÎnFapte”, care nici nu e un slogan propriu-zis și o definiție a acestui mandat și a acestei echipe administrative.

Astăzi, la 2 ani distanță de la ultimele alegeri locale, vă vorbesc cu multă recunoștință și smerenie: știu ce înseamnă să fii primar al Târgoviștei, ce uriașă responabilitate îmi revine. Mai știu că am promis să fiu serios și să respect aceeași „rețetă” ca până acum: muncă, muncă, disciplină, corectitudine. Nu uit niciodată ce promit și mă țin întotdeauna de cuvânt. Vă salut cu, deja, tradiționala formulă: „Ne vedem pe teren”.

Daniel Cristian Stan,
Primarul municipiului Târgoviște

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT